KagamineRinCZ

PĚT VĚCÍ, KTERÝMI SI MŮŽETE ZNIČIT VZTAH:

Dost možná jsme to všichni někdy udělali nebo děláme, třeba i nevědomky nebo automaticky…Nicméně dnes vám řeknu pět věcí, které, když budete ve vztahu dělat často, může to vézt k hádkám, komplikacím, ničení vzájemné důvěry a v krajních případech až k rozpadu vztahu.


1. NECHÁVÁTE PARTNERA CÍLENĚ ŽÁRLIT


Asi každý jsme někdy chtěli, aby náš partner trošičku zažárlil a ukázal nám tím, že nás bere jako ,,toho svého/tu svou“, a aby nám to trošičku zvedlo ego…Sice je to hnusné, nicméně mnozí z nás tu potřebu někdy měli…A pokud to uděláme jednou ,,na zkoušku“ a v rozumné míře ( že se třeba zmíníme, že nás chtěl tamten člověk pozvat na rande, a my řekli ne), pak to nemusí hned znamenat velký problém, ale rozhodně bychom to neměli dělat vícekrát.


Úplně nejhorší je partnerovi předhazovat, kdo všechno vám řekl, že se mu líbíte, kdo vás chtěl tehdy a tehdy, kdo vás balil tam a tam a zval tam a tam…Tím hůř, když si to ještě dokrášlujete nebo zveličujete! Stejně tak je naprosto odporné před partnerem okatě flirtovat s někým jiným nebo se nechat balit ( přestože se nenecháte) nebo úplně nejhůř, říkat mu, jak je ten nebo ta sexy…Když budete takhle podněcovat partnera k žárlivosti, ano, bude žárlit. A možná tak moc, že se kvůli tomu začnete hádat nebo tak moc, že zničíte důvěru, která mezi vámi byla. A tu je těžké zase obnovit.


2. NEŘEKNETE PARNEROVI, CO CHCETE


A nejen v posteli :P
Tohle je hlavně doména holek, které to tak dělají, a tím horší to je, když chlapi prostě…co jim přímo neřeknete, to si nedomyslí :D Tak to bohužel je, a čekat, že budete celý týden něco naznačovat, že mu to dojde…no, zklamu vás, nedojde. A nemusí to dojít ani ženě…
Opravdu je lepší partnerovi na rovinu říct, co chcete nebo co potřebujete, než ho nechat přemýšlet a nutit ho, aby si na to přišel sám. Nikdo neumíme číst myšlenky a umět to nebude. Víte, co se říká, líná huba holý neštěstí. Pokud budete jen naštvaně chodit do kolečka a čekat, až to ,,tomu truhlovi“ konečně dojde, tím hůř, když se vás bude ptát, a vy mu řeknete NIC nebo dokonce přímo to, ať si na to přijde sám, dosáhnete jen jednoho.


Vy budete naštvaní na vašeho partnera, že mu to nedochází a neudělá, co je potřeba, a váš partner bude nejdřív zoufalý, že prostě neví, co má dělat, a nakonec se na to buď vykašle, když teda nemá přesné pokyny nebo se na vás bude zlobit také.


3. SNAŽÍTE SE PARTNERA OD ZÁKLADU ZMĚNIT


Pokud potřebujete někoho úplně předělat, abyste s ním byli spokojení, není to člověk pro vás. Všichni se ve vztahu trochu měníme a přizpůsobujeme, děláme kompromisy a vycházíme občas vstříc. A pokud má váš partner nějakou špatnou vlastnost, která vás hodně štve a dá se s ní něco dělat, například že je hodně nepořádný, zapomíná věci nebo mluví sprostě, je v pořádku, když po něm chcete, aby si na to alespoň maličko nebo s vámi dával pozor. Koneckonců, měli byste se oba snažit být pro sebe navzájem lepší. V takovém případě je ale fajn s tím partnerovi pomoct a neříkat mu jen to, co má změnit, ale ukázat mu, jak by to bez větších potíží mohl změnit a zapracovat na tom.


Ale jakmile budete chtít partnera měnit od základů, všechny jeho vlastnosti, neduhy, změnit jeho zájmy a všechny životní návyky, povede to jen k tomu, že se s ním vy budete zlobit, že se pořád chová ,,tak špatně“ a váš partner se bude cítit jako v kleci, bude mít pocit, že ho vůbec neberete takového jaký je, a dost možná se naštve a sbalí si svých pět švestek…Musíte se navzájem respektovat takoví, jací jste a milovat se i se svými chybami, aby to fungovalo.


4. NEDÁTE PARTNEROVI ŽÁDNÝ PROSTOR


Jistě, když s někým jsme, měli byste s ním trávit čas, vídat se a fungovat spolu jako pár. Nicméně pokud se s ním nechcete odstěhovat na samotu do lesa a víckrát se s nikým jiným nespatřit, musíte si uvědomit, že nejste navzájem ta jediná věc ve vašem životě. Určitě by jste pro sebe měli být důležití, a jako člověka byste měli mít partnera mezi nejdůležitějšími lidmi vašeho života ( a stejně tak on vás), nicméně i tak oba potřebujete prostor. Na sebe, na kamarády, na rodinu, na práci…


Je nesmysl partnerovi zakazovat kamarády, nepodporovat jeho komunikaci s rodinou, pokud ji má rád, omezovat ho v osobním rozvoji nebo se zlobit, když chce čas i sám na sebe. To by vedlo k tomu, že se v tom vztahu začne dusit. Určitě byste měli být jednou z jeho priorit, ale kromě času na vás by měl mít možnost mít čas i na své koníčky, přátele a rodinu.


5. BERETE HO JAKO SAMOZŘEJMOST


Nikdo a nic ve vašem životě není automatika. A ve vztahu je potřeba, abyste si jeden druhého vážili a uvědomovali si, že tu ten člověk pro vás je, a že je to štěstí, ne samozřejmost. Nikdy byste se neměli chovat, jako že máte druhého jistého, a s tím, že už není potřeba o něj usilovat nebo se kvůli němu snažit.
I po měsících nebo letech vztahu byste měli oceňovat, co pro vás partner dělá a občas i nahlas ocenit jeho kvality. Stejně tak si nepřestat říkat, že se milujete, člověk to může tisíckrát vidět, a stejně to potřebuje občas slyšet. Čím víc se budete oba snažit stejně, jako na začátku, tím krásnější ten vztah bude i po delší době. Ukazujte si navzájem, že jste pro sebe důležití a proč, říkejte si to a oba se snažte o toho druhého ,,usilovat“, i když už jste vlastně spolu. Pokud to budete dělat oba, nejspíš se vám romantika ze vztahu jen tak nevytratí. 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.