KagamineRinCZ

,,Dere" - anime pojmy , co znamenají

Dnešní článek bude hlavně pro další fanoušky anime.

Jedná se o dělení povah postav. Pokud jste animefil jako já, začnete je aplikovat i v běžném životě a vidět a označovat tak vaše kamarády, známé a rodinu .D

Dere postavy je pojem z anime. Týkají se kluků i holek, ale obvykle je to aplikován hlavně na holky, i když tohle je spíše stereotyp. Samotné slovo ,,dere" znamená sladký, roztomilý, rozkošný a pokaždé jiným způsobem. Dalo by se říct, že určitý typ dere odlišuje a poukazuje na povahu dané osoby. Takže vlastně něco jako povaha, chování, to, jaká je, co je pro ní typické, a v čem je vlastně dobrá svým vlastním způsobem. Jdeme na to! Schválně jaký typ jste vy. Napište mi to pak do komentářů! 

Já osobně jsem nejvíce asi yandere, ve společnosti někdy tsundere a svým způsobem i himedere ovšem...já princezna SKUTEČNĚ jsem, takže se to takhle nedá říct :D

YANDERE:

Tato postava se ze začátku projevuje jako milá a přátelská, ale časem se z ní vyklube postava nepříjemná, psycho, šílená, až morbidní. Yandere je typická tím, že je oddaná své lásce, až moc a je schopná pro ni zabíjet. Což se taky často děje. Je hodně romantická a fixuje se na toho, koho miluje.

TSUNDERE:

Se někdy definuje jako opak  Yandere. Je to osoba, která se zdá být na první pohled chladná a nepřátelská, ale časem se z ní stane milá a laskavá osoba, to ale jen pro lidi, které si nakonec pustí k tělu. Tsundere se chová uzavřeně až chladně, a obvykle bývá spíše introvert, ale ožívá v dobré společnosti lidí, které si oblíbí.

DANDERE:

Je osoba uzavřená, nespolečenská a tichá, ale když je s tím správným člověkem, ukazuje svou pravou milou stránku. Obvykle bývá hodná a čestná. Ve společnosti se moc neozývá.

KUUDERE:

Je osoba, která zvenku působí velmi cynicky, chladně a bezcitně a ironicky. Chová se jako by jí vše bylo jedno, a nic se jí nedotýkalo, protože to vše prožívá ve svém nitru, a nedává to najevo, své city si nechává pro sebe, ale je citlivá, jen to nedává znát.

DEREDERE:

Dosti typická postava, která se objevuje všude, a kterou nelze definovat zase tak specificky. Je prostě energetická, veselá, milá a s chutí do života. Takový ten typický přátelská extrovert s milou povahou a energií do života.

KAMIDERE:

slovo "Kami" v japonštině znamená "Bůh", takže kamidere je vlastně osoba, která se považuje za boha a taky se tak chová. Obvykle má nějaké schopnosti nebo něco, co jí dává určitou moc, kterou ale používá i tak, jak by úplně neměla. Typické je také přesvědčení, že má na všechno právo, a usiluje o určitou moc nebo kontrolu.

HIMEDERE:

slovo "Hime" znamená v japonštině "Princeznička", né ve smyslu jako královského titulu princezna, ale jakože se tak chová, Takže himedere je osoba, která se chová povýšeně a považuje se za princeznu. Neoznačuje to ale opravdovou princeznu s tímhle titulem, ale čistě způsob myšlení a chování.

MAYADERE:

Je osoba podobná tsundere, ale je trochu děsivá a nebezpečná. Mayadere často vtipkuje o tom, že někoho zabije, a působí trochu zle až šíleně, ale nikdy to nemyslí vážně.

UNDERE:

Je osoba, která vám všechno odkývá. Část slova undere - "un" je ve významu jako uhm, tedy souhlas. Tato osoba se vším a s každým souhlasí, a obvykle na všechno kývne, neprojevuje se moc...řekněme silně charakterně.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.