KagamineRinCZ

DN ANGEL - anime recenze

Baf, lidojedi, kamarádka mě požádala, abych sem tento článek napsala, takže to jdu udělat. Dnes vám podám recenzi na anime DN Angel, které rozhodně stojí za shlédnutí. Kromě toho... má kamarádka je Risa. TA RISA HARADA z toho anime, stejně jako jsem já Kagamine Rin. Takže je mi ctí tuto nezávislou recenzi napsat


O ČEM ANIME JE:


Jedná se o hezké, odpočinkové anime. Hlavní postavou je Daisuke, nesmírně roztomilá postavička, který pochází z rodiny, kde její členové poskytnou tělo tajemnému zloději Darkovi ( a né, není v tom bohužel nic úchylnýho, Daisuke se večer změní na Darka, a Dark jde poté krást různé cenné předměty. Daisuke je také zamilovaný do spolužačky Risy, která ale, naopak, je zamilovaná do Darka, a snaží se ho za každou cenu potkat, což se jí nakonec povede, ale už není, že se v něm skrývá Daisuke. 


Daisuke se mezitím skamarádí se sestrou Risy, Riku, se kterou se lépe poznávají. Příběh se potom točí kolem Darkových akcí, jeho bojů s bratrem a odhalování rodinných tajemství, zatímco se Daisuke, Riku a Risa vypořádávají jak se svými láskami, tak s běžnými starostmi dětí v jejich věku.


Senzační byl díl, kde hráli školní představení, ve kterém měli chlapci hrát všechny holčičí role nebo díl, kdy se vydali do světa v obraze.

 

HODNOCENÍ:


Anime hodnotím kladně, je spíše odpočinkové, nemusíte u něj tak moc přemýšlet, ale nudit se rozhodně nebudete, nechybí vtipné pasáže a situace z života, které všichni známe, a dost možná jsme si jimi prošli, chybět nebude ani napětí, fantasy nálož a nějaká ta dojemná scénka, kdy utřete slzičku. 


Co se mého osobního názoru týče, je to nejlepší anime? NE. Je to mé nejoblíbenější anime? Ne. Ale jsem ráda, že jsem ho viděla, a za shlédnutí určitě stojí, já osobně mám trochu jiné preference, beru spíš na ty horory, ale pokud jste standartního vkusu, myslím, že se vám určitě bude líbit.


Navíc má, myslím, 26 dílů, takže není moc dlouhé, a jde ho krásně dokoukat. 


Ocenit musím hlavně postavy, jsou ve směs téměř všechny sympatické, a, co se hlavních postav týče, nebyl tam nikdo, kdo by mě štval nebo koho bych neměla ráda. Kromě toho jsou postavy poměrně rozmanité, a mají různé osobnosti, každá je jiná, a žádná není jen přesnou kopií toho, co vidíme všude. Postavy jsou reálné, jsou zkrátka takové, jako lidé, které můžete poznat ve škole nebo na ulici, a jsem si jistá, že se každý v nějaké postavě částečně najde nebo v ní najde někoho ze svého okolí.


K tomu hezká, a nesmírně milá, starší kresba, a celkově prostředí tohoto anime působí mile a pozitivně.


Co se mi naopak nelíbilo? No, jak říkám, na mě byl příběh místy moc jednoduchý, a moc...pro mladší publikum, řekněme, že preferuji jiné žánry, a byly tam i pasáže, které mě nebavily, které bych vynechala, ale naopak bylo pár dílů, které jsem si pustila dvakrát ( byly tři), protože jsem je chtěla vidět znovu. Místy, pokud anime sledujete poprvé, je těžké hned pochopit, jak přesně tam některé věci fungují, ale, kdo ví, možná jsem jenom natvrdlá. 


Kdybych měla anime ohodnotit bodově, dala bych mu 7/10ti. 


A protože mě tohle celkem baví, napíšu recenzi i na další anime, která jsem věděla, tímto děkuji Rise za nápad :D

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.