Girlspace.com

Zbytečné hodiny

Snad měsíc jsme měli pokoj – tedy, ne úplně. Nějaká ta hodina na meetu se přeci jen odehrála, ale jinak jsme se každý věnovali především svým maturitním předmětům. Až donedávna. Po měsíci nečinnosti se ozvali učitelé, z jejichž předmětů nikdo nematuruje a žádali si celou třídu na hodině. Těch pár hodin navíc prokládali časově náročnými úkoly, i když známek z těchto předmětů jsme měli víc, než v ostatních a dokonce i v maturitních předmětech. Dívali jsme na tuto v podstatě řetězovou reakci s pozdvihnutým obočím. Kdyby to byl jeden učitel v jednom předmětu, tak by se jen dalo říct, že nás chce na poslední chvíli podusit, jenže ono to takhle udělalo více učitelů, takže jsme jako maturanti vůbec nevěděli, co si o této akci máme vlastně myslet. Máme se učit maturitní otázky a zároveň dřepět na meetu a reagovat, kdykoliv se nás učitel na něco zeptá a ještě k tomu plnit úkoly, které jsou pro nás naprosto bezvýznamné a akorát nás okrádají o drahocenný čas. 

Všechno to přišlo tak náhle. V semináři, ve kterém jsme neměli v podstatě nic, byla najednou online hodina. Jen tak se objevila přišpendlená v poznámkách v rozvrhu, jako by mimochodem. Není tedy divu, že z nějakých necelých dvaceti lidí se na schůzce objevilo jen šest. A prý o nic nešlo – učitel jen říkal, že kdo by chtěl nějaké konzultace, má mu napsat email. Hodina byla v sedm ráno a původně to měla být dvouhodinovka. Takže zhruba pět minut těch šest nešťastníků, kteří si přivstali, sedělo na hodině, aby se dozvěděli informaci, která nám byla řečena ještě v prváku, a potom měli hodinu a půl čekat na další hodinu, kterou už jsme měli běžně, jelikož to byla gramatika a didaktické testy píšeme všichni, takže tahle hodina má smysl. Příští týden se máme napojit zase – i těch šest, kteří si to už vyslechli. A zase na sedm. A pak čekat ani ne dvě hodiny na další meet. 

I učitelka biologie se rozhodla, že se jí záhadně začalo stýskat i po nematurantech, a tak nás všechny hnala na meet. Ne aby nám něco řekla, ale abychom probírali další učivo. A to i přesto, že měsíc probírali učivo jen maturanti z biologie. A kromě toho ta hodina není ani nijak zkrácená, i přesto, že je poslední, ale to nikoho z nás vůbec nepřekvapuje. Nematurující měli podmínku, a to získat tři známky aby měli klid. Tato podmínka již byla splněna, takže správně by nás biologie neměla nijak zatěžovat. Tak proč tak najednou bez jakéhokoliv varování či upozornění máme hodinu, na které ještě budeme probírat celkem složité a těžko pochopitelné učivo, když maturuje ani ne čtvrtina třídy? 

Těžko říct, kdy nám učitelé dají opravdu svátek, který bude trvat až do samotných maturit. Snad pomůže, že se ve středu uzavírají známky, protože fakt, že už na konci března nám měli dát pokoj, učitelé okázale ignorují. Jako maturanti doufáme, že jim jen přechodně přeskočilo a tyto zbytečné hodiny se nebudou dále opakovat. 

Komentáře

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Vím, že u nás na škole měli maturanti chodit jen na předměty, z nichž maturují, ale nakonec to mají taky tak nějak všelijak, protože jsou v tom jednoduše zmatky... Některým učitelům bylo řečeno, že na jejich hodiny musí i lidé, kteří z daného předmětu nematurují. Sami neví proč... Takže myslím, že k podobným situacím dochází všude. Buď prostě špatná komunikace, nebo se holt učitelé nudí.

Butterfly340To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.