Girlspace.com

Co se to děje?

O pubertě už něco víš z brožurek, které jste dostaly ve škole. Ale možná nevíš, co se to děje, když ti nepasujou žádné kalhoty, když se s kámošema najednou nemůžeš vystát a když se nedomluvíš s rodiči. S pubertou to souvisí, ale to není řešení. Tak tady ho máš:


Pokud jdeš nakupovat, nic ti nepadne a ty se bojíš, že jsi nějak postižená tak nezapoměň, že nejsi jediná, které se tohle děje. Promluv si o tom s mamkou, určitě ví, jak se cítíš. Přece ona taky bývala puberťačka! Určitě ti poradí. Pokud si ale i tak nervózní z nákupů, dej si od nich na chvíli pauzu.Až se budeš zase cítit ,,ve formě" zajdi si něco koupit a nebo si kupuj jen šperky, doplňky a boty. Za chvíli to přejde, uvidíš.


Kámoši jsou na tebe naštvaní, nemluví s tebou a ty nevíš proč, promluv si s nimi. Pokud jste parta, sejděte se někde a promluvte si, co děláš špatně, co napravit. Třeba je někde pozvi, třeba na pití nebo na pizzu. Hlavně si je musíš udobřit. Když tak spolu něco podnikněte. Pokud budou na tebe i nadále naštvaní, dej jim čas. Oni se sklidní a pokud ne, tak to nejsou praví kámoši.


Rodiče by se ti chtěli furt motat do volného času, ale ty už toho máš dost a nejradši bys byla zamčená v pokoji a dělala něco svého. Promluv si s rodiči a řekni jim, aby ti taky dali trochu času pro sebe a tvé aktivity, aniž by se ti do toho montovali. Pokud se ti ale budou i nadále snažit montovat do tvých aktivit, tak: S kámošema choď někam mimo tvůj domov, doma si třeba čti nebo poslouchej písničky a s kámoši telefonuj potichu, protože tvoje máma by klidně mohla poslouchat za dveřma! Ano, i takové mámy jsou.


TENHLE ČLÁNEK BYL VYTVOŘEN, ABY MLADÝM SLEČNÁM POMOHL VYŘEŠIT JEJICH PROBLÉMY S RODIČI ČI KÁMOŠI. TYTO TŘI PROBLÉMY JSOU JEDNY Z NEJČASTĚJŠÍCH.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.