Girlspace.com

Jak se zachovat v daných situacích

Za jeden den se stane plno situací, kdy nevíš, co říct a jak se zachovat. Tenhle článek ti snad pomůže být nad věcí a nepanikařit kvůli každé věci. A neboj, poradím ti co dělat když....


SE TVŮJ KLUK VĚNUJE VÍCE SVÉMU KÁMOŠOVI NEŽ TOBĚ

To že mají kluci svoje kámoše není nic neobvyklého, ale bohužel se jim mnohdy věnují více než svým přítelkyním. Pokud tě to štve a nevíš, co říct a co dělat, tak se neboj. V klidu si o tom promluvte, navrhni mu třeba, že byste byli spolu třeba několikrát týdně nebo že bys občas za ním zašla, až bude s kámošem. Občas ale někteří kluci můžou ,, zvlčit" když jsou se svým kámošem. Hlídej jeho nálady a promluvte si až techdy, kdy jsi si naprosto jistá, že má normální náladu. Pokud ale ani to nepomůže, tak je čas váš vztah rozseknout a začít si hledat nového kluka.


SE TVOJE BFF ZAČNE CHOVAT NEMOŽNĚ AŽ ODPUDIVĚ A ZAČNE TĚ ZTRAPŇOVAT

Tady záleží, jestli má k tomu důvod nebo ne. Pokud ano, zkuste to vyřešit nějakou domluvou, a pokud nemá, promluvte si. Pokud tě začne ztrapňovat, je možné, že na tebe žárlí. Než si s ní promluvíš, zkus se zamyslet, jestli jsi jí neudělala něco, co by ji mohlo bolet a za co by se ti chtěla pomstít. Žárlivé BFF nejsou příjemné, ale dá se to vyřešit. Pokud ne, rozhodně jí to neoplácej stejnou taktikou. Staly by se z vás rivalky a to by mohlo přinést další krachy přátelství, až by ses úplně zhroutila. Pokud nic nepomůže, ukonči kamarádství a najdi si jinou BFF. A pokud se bojíš, že bys žádnou nenašla, nezoufej: je lepší být do konce života sama, než minutu ve špatné společnosti. A žárlivá BFF je špatná společnost.


SE TVOJI RODIČE ROZHODNOU ŽE TI POŘÍDÍ MLADŠÍHO SOUROZENCE

Mladší sourozenci mohou být fajn, ale ne vždy. Pokud už máš o mladších sourozencích vlastní názor, promluv si v klidu s rodiči a řekni jim, co si o tom myslíš. Pokud opravdu moc netoužíš po takovémhle břemeni, zkus rodičům říct o tom, jak se jejích dítě bude chovat v pubertě. Mnohdy to zabere, ale i kdyby ne, nezoufej. Pokud jsou tvoji rodiče tvrdohlaví, a na dalším dítěti trvají, nedělej si těžkou hlavu. Zkus si vybavit všechna pro mladších sourozenců. A pokud se děsíš jeho chování v pubertě, neboj se. Až on bude v pubertě, ty už přece budeš dospělá!


SE TI POVINNOSTI SYPOU NA HLAVU A TY UŽ NEVÍŠ, CO DŘÍV

Pokud na tebe rodiče sypou povinnosti, promluv si s nimi. Pochopí, že toho máš moc. Taky si sestav harmonogram, kdy budeš co dělat. O prázdninách možná nemáš těch povinností tolik, ale pak v půlce školního roku se nejčastěji stává, že ti povinnosti začnou přerůstat přes hlavu. Ale klid: nemusíš se hned hroutit a zkoušet všechno zvládnout za jednu minutu! Dej si pohov, všechno dělej v klidu a co víš, že počká, nech na později nebo i na zítřek, nepracuj do noci ani přes noc, raději se v klidu vyspi, ráno vyvětrej a s klidem se pusť do nějaké činnosti. Nespěchej, i když víš, že máš na práci ještě dost věcí. Ono není výhra udělat všechno rychle, ale pořádně!









Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.