Girlspace.com

Jak se vypořádat s otravnými spolužáky

Otravuje tě někdo ve škole? Pořád za tebou někdo leze a tobě už dochází trpělivost? Došlo to už i tak daleko, že jsi začala přemýšlet o přestupu na jinou školu? Nezoufej! Zde máš pár nápadů, jak se otravného člověka zbavit!


Sluchátka

Pokud se do tebe ve škole furt někdo mluví, a ani upozornění, že ti leze na nervy nepomáhají, jednoduše si nos do školy sluchátka, nejlépe ty velké, protože špuntovky zas tak účinné nejsou, a ve chvíli, kdy skončí hodina a hrozí, že by ten dotyčný do tebe mohl zase mluvit, si prostě nasaď sluchátka a dělej si svoje. Toho dotyčného to brzy přestane bavit.


Jiní kamarádi
Pokud tě někdo otravuje o přestávce, tak se prostě seber a jdi za svýma kámoškama. Určitě toho dotyčného odpálkujou a ty budeš mít alespoň na chvíli pokoj. Ideální by bylo, kdyby tvoje kámošky toho člověka neměly v oblibě.


Telefonáty

V dnešní době je naprosto běžné, že si teenageři ve škole volají, nebo třeba volají spolužákům, kteří jsou nemocní, nebo nejsou ve škole, nebo volají domů. Nemusíš však hned ze zoufalství volat kde komu :). Stačí, když telefonát ,,nasimuluješ". Prostě předstírej, že hledáš v kontaktech číslo třeba nějaké kamarádky, se kterou jsi se seznámila na výletě, o prázdninách...a předstírej, že s ní voláš. Nemusíš se hned rozpovídat do němého přístroje, stačí jen, když budeš ,,přikyvovat" nebo říkat jednoslovné věty, jako ,,Fakt?" a ,,Vážně?". A kdyby se dotyčný ptal, proč pořád voláš s kámoškou, stačí jen říct, že odpoledne nemá čas a že si toho máte tolik co říct!


Spousta práce

Pokud máš štěstí na otravného, ale chápavého člověka, pak ti stačí jen předstírat, že máš prostě hodně práce. Otevři si třeba jednu učebnici a dva sešity a dělej, že jsi musíš udělat úkol, opsat zápis, naučit se na další hodinu...pokud je ten člověk chápavý, měl by pochopit, že máš mnoho práce a tak by ti měl dát pokoj.


Utíkání,schovávání

Tohle je asi ta nejhorší možnost. Když se musíš před někým schovávat nebo před ním utíkat. Ale nezoufej, pokud máte ve škole bufet, tak se tam můžeš zašít. Dále se můžeš schovat třeba na záchodky (nejlíp funguje, když je dotyčný opačného pohlaví). Ve škole se dá najít spoustu míst, kam se schovat.


Domluva
Pokud nic z výše uvedeného nepomohlo, a dotyčná osoba ti stále nedá pokoj, zkus to mírovou cestou. Zkus si s tou osobou vyjasnit, proč za tebou furt leze a co po tobě vlastně chce. Zkus se s ní domluvit nbeo jí alespoň navrhnout, jestli se třeba nechce bavit s někým jiným než s tebou. Rozumný člověk by to měl pochopit. Pokud ale ani tohle nepomůže, neboj se zajít za učitelem, či školním psychologem.





Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.