Dia Express

--> Jak se učit?<--

  Tipy jak se učit 

Škola se blíží a s ní i testy a prověrky. Určitě si říkáte, že letos se fakt začnete učit! Tak proč nezkusit opravu začít? ;) Možná vám pomůže mých pár tipů, jak se učit. 

    


Než se do toho však ponoříte, je třeba jít někam, kde jste sami a máte na to dostatečný klid, to je nejlepší. ;) 


1. Kartičky, ty vám určitě něco říkají. Nejlepší na učení slovíček, nebo i cokoli jiného, co nacpete na kousek papírku. Je to pohodlné a můžete to nosit s sebou a procvičovat na příjemnějších místech, kde by vás to mohlo trošičku bavit. :)
2. Zápisky, když si je vedete přehledně, tak je jedna báseň se z nich učit ne? Ale ve škole, v lavici na to někdy moc času a trpělivosti není a proto je dobré si je například doozdobit doma a u toho se i učit pouhým předčítáním textu.

3. Přepisování, své zápisky si přepíšu na jiný papír, který si nosím, kam se zachce a nebojím se, že ho ztratím nebo zašpiním. Také se říká: "Co slyším, to zapomenu. Co vidím, si pamatuji. Co si vyzkouším, tomu rozumím.”, takže co si napíšete, to byste si mohli lépe zapamatovat.
4. Jak, se učím já? Teda většinou, protože to zabere celkem dost času. Vezmu si sešit nebo mnou přepsané zápisky na papíře. No...a jednoduše si začnu hrát na “učitelku”, takže dělám, jako bych tam měla třídu a nahlas přeříkávám jakousi “přednášku”. Sice to asi vypadá dost retardovaně, ale dokážu u toho chvíli vydržet až se to naučím.

Jakými způsoby se učíte vy? Budu ráda, když se svěříte, ne vždy si totiž udělám dostatek času a nedopadne to pak podle mých představ. Snad jsem vám alespoň trochu pomohla. :) Mějte se krásně and stay positive. :)

Komentáře

vokataVěrka(►Mysterious◄)

Účím se někdy hodně podobně jako ty.Vezmu sesit a proste jen chodim a rikam to jakoze tride..No a jinak takovy napad jsem dostala.Jelikoz jdu do 8tridy a netusim jake ucitele budu mit (kdyz jsem sla do 7vedela jsem to) tak jsem se rozhodla udelat jednu vec .V lavici budu mit papiry.Do skoly normalne sesit na dany predmet nosit budu...Na ten papir napisi k jake látce to je a potom na ten papir napisu vypisky a doma ,nebo o prestavce atd prepisu do sesitu.Muj sesit nekdy hlavne z matematiky ,kdyz mame neco pocitat je preskrtany a tak bych si do toho sesitu psala poznamky az doma.Zase si to naplanuju a nestane se to.Musi se to stat chci mit dobre znamky a dostat se na tu skolu kam chci jit

vokataVěrkaTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.