Dia Express

Když dáváte kotě novému majiteli.

                       Taky musíte dát/ prodat kotě novému páníčkovi a trhá vám to srdce? Tady je pár mých tipů, jak to přežít.

   

       Chovatelé koček od velkých chovatelů čistokrevných ras až po drobné "chovatele" vesnické směsky, tak jako já. Mohou zažívat hodně smutku, když je na čase kotě odevzdat novému majiteli. Větší chovatelé to možná nezažívají, protože si už zvykli, ale já ne.

   Dneska si nová panička k nám přijela pro našeho rezáčka.1. TIP- Nemá ani jméno, aby jsem si ho až moc nezamilovala, ale nějako ho oslovuji a "přezdíveček" měl hodně. Minule jsem koťátka odevzdala bez většího problému, ale to bylo zřejmě tím, že u nás nadále zůstal rezáček a navíc šli 2 koťata k jednomu majiteli. (věděla jsem, že si spolu vyhrají). 

   Teď už mi po něm zůstala jenom jeho maminka Majda <3. (plus teta Amira)

   2. TIP Stále si opakuji, že o něj bude správně postaráno, o čemž ani nepochybuji, ale pořád cítím jenom stesk. (Ale jak tady při psaní pozoruji Majdika, myslím, že mě ani nenechá mít čas na stýskání :D), takže 3. TIP hrajte si s kočkou, co zůstala, vždyť ji máte rádi úplně stejně ne?

   4. TIP, kdy se prostě snažíte, co nejrychleji zapomenout, takže se snažíte stále něco dělat a přijít na jiné myšlenky.  " Čas všechny rány zahojí " a pokud ne, tak se z nich stane jizva a bolest bude menší.


Dodatečný "příběh" o našich dvou kočičkách + fotka :)

   Dvě sestry- Majda a Amira. Amira přivedla na svět 2 koťata, Majda o něco později jedno ( rezáčka ). Svůj pelíšek s koťátky sloučili a vychovávali je spolu. Amiřiny dvě kočičky odešli o něco dříve (byly starší), takže mi o něco déle zůstal rezáček, ale už musel "vyletět z hnízda" i on.

 Majda (nahoře), Amira (dole)


   Je to, ale stále celkem těžký, když o tom někdo začne mluvit, musím jít okamžitě pryč, jinak to nedopadne dobře. Myslím, že mi pomohlo se i vypsat, takže máme tu i 5. TIP- vypsat se

   Jestli znáte o čem píšu, tak doufám, že jsem alespoň trochu pomohla, ale stejně vždy je to pro mě těžké. Jakou metodou přežíváte toto období vy?




Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.