Dia Express

►--> Penfriends v realitě <--◄

 --> Penfriends v realitě <--


 Penfriends, jinak řečeno také pen pals. Přeloženě přítel na dopisování, v dnešní době spíše " kámoš přes net ". Spoustu takových kamarádů máte určitě i vy, tady na HPD. :) Stalo se vám už však někdy, že jste se s nimi potkali v realitě? Mě ano, takže vám tady můžu objasnit, co to obnáší, tedy alespoň podle mé zkušenosti.



  Já jsem jela úplně sama na dejme takový "tábor", bála jsem se toho, že tam nebudu nikoho znát. Našla jsem si na netu seznam účastníků a podle toho našla jednu osobu na facebooku a začala s ní psát.



· S tou osobou si píšete celkem dost, že? Přijde vám, že ji znáte jako svou nejlepší kámošku, ale pozor jste na omylu.
· Fotky nikdy nevypadají jako ve skutečnosti, takže pokud se budete schledávat na určitém místě, pozorně prohlížejte všechny lidi a nehrňte se za prvním člověkem, který stojí na domluveném místě.
· Jo a nespleťte místo, ať nedopadnete jako já. Spletla jsem si pokoj, ve kterém jsme se měli setkat.



  "Ťuk ťuk“ na dveře, zaklepu . Pomalu otvírám dveře a pečlivě všechny prohlížím.Nikdo nevypadá jako ona, ani trošičku se nikdo nepodobá fotce a všichni na mě civí jako bych spadla z měsíce.Už je to dost dlouhá doba co nikdo nepromluvil probíhá mi hlavou. "Eee... Zdravím já se jmenuji Dia" konečně jsem prolomila to ticho. "Přišla jsem se s vámi seznámit" cítím se jako bych mluvila s mimozemšťany. "Aha, tak to jo, já jsem Áďa" tak vida, umí mluvit. "Ahoj já jsem Eliška", " a já jsem Kája", všechny se mi představily. "Jo, tak moc ráda jsem vás poznala, mějte se hezky, ahoj" vyjde ze mě a okamžitě se otáčím a odcházím z pokoje. Zmateně se vracím a jdu zkontrolovat SMS, kde stojí, že jsme se měli setkat ve vedlejším pokoji! "No nene" rozechvěle jsem se rozesmála.



· Rozhodně nesázejte na to, že osoba bude vypadat, tak jak si ji představujete.
· "Očekávání je kořenem zlomených srdcí." W. Shakespeare
· Prostě až uvidíte osobu, u které vám vnitřní hlas řekne "to je asi on/a" pozdravte a ujistěte se, že je to pravdu daná osoba.
· "Každá přátelství začínají úsměvem a vlídným slovem."



Ujistím se, že klepu na správný pokoj, "Ťuk ťuk" a po vyzvání vejdu do vnitř. Ano, to je ona, má první myšlenka. "Ahoj já jsem ta Dia" pomalu přistupuji. "Ahoj", zazní přátelsky, "já se jmenuji Anežka". Ano trefa, moje myšlenky se zklidní, hned na to ale tep zase stoupá, ještě civící její kamarádky. Všem mě představí a já si k nim přisednu.



· Nedivte se, že vám naprosto dojdou všechny slova. Nastane nejspíš i trapné ticho, ale zkuste ho prolomit otázkami, které by byli na místě.
· Například v parku- Je to moc hezký park, u nás park není takový, máš ráda parky? a takhle navazujte a navazujte, ono se to rozjede, nebojte.
· Ne jako u mě, když tam má ještě své kamarádky a vám se jaksi, že si nedaří připojit do konverzace, ale naštěstí mě taky začali zapojovat do konverzace.
· Prvním pár dnů to bylo ještě takové velice zvláštní, ale časem se poznáte a spřátelíte, u mě to tak opravdu dopadlo.



Máte s tím taky zkušenost? Rozhodně napište dolů do komentářů. Pokud vás něco podobného čeká, držím palce a nezapomeňte, žádná očekávání! ;) 



Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.