Čau, tady Terka

Velmi důležitá věc bez které nemůžeš žít

   GOT YA! Stali jste se obětí CLIKBAITU! Což se dneska stává dost často... Ahoj, já jsem Terka a tohle je jeden velký CLIKBAIT.


   Na začátek, zásádní informace, co je to clikbait? Nejjednodušší to bude asi takhle: všichni znají ten pocit, když pokojně scrowlujete sociální sítě a narazíte na něco u čeho se vám u hlavy objeví velká bublina s nápisem: ,Hmmmm... to vypadá zajímavě, třeba je to i důležitý. Tak na to kliknu'. Pak se na to koukáte celou dobu a na konci zjistíte, že to byla totální kravina se zajímavým názvem. TO JE CLIKBAIT! Nepříjemný co?

   Většinou je to o vkusu. Holky to vidí takhle: vaše oblíbená youtuberka na popisek dá ,Jak se zbavit akné' a začne povídat o tom, jak byla u moře a měla v tu dobu dobrou pleť bez akné. Takže nad tím slintáte patnáct minut a nakonec se jen dozvíte, že na Krétě bylo horko. A kluci takhle: zoufalejší kliknou na ,,návod jak zbalit královnu plesu" a nakonec z toho vyjde najevo, jak zabalit do balicího papíru novou bojovku Královna plesu. Hlavně to neberte jako urážku, ale bohužel pár takových kluků znám a jsou to největší idioti na světě, uráží holky co mají mozek a slintají ze dvou kilometrů nad populární holkou, která ani neví, že existují.










   Problém je, že tomuhle se nejde jen tak vyhnout. To byste museli projíždět videa kvůli obsahu a všichni dobře víme, že to se nikomu nechce. Lenost, člověk 1:0.

   Clikbaitu jde jen to to, jak mít velkou sledovanost. Nebo počet kliknutí. Nebo co všechno jde sledovat. Například. kluk vám řekne ahoj a kamarádkám řeknete jak po vás jede a chce vás nepředstavitelným způsobem nebo kamarád vás na pozdrav jemně bouchne do ramene a je z toho novinový titulek Alá TV Nova: brutálně napadl svého kamaráda nebo dojde zmrzlina a vy z toho uděláte konec světa... dobře, to poslední ani nemůže být clikbait. Jakmile dojde zmrzlina, tak není důvod dál žít, ale víte co myslím. Jde o to vymyslet co nejzajímavější název a potom mít to nejbizardnější video. Jen tak dál internete, bravo. Navnaď nás na čokoládový dort s extra čokoládou po kterém se hubne a nakonec nám dej rohlík. Kdyby alespoň s nutellou...

[Unsupported element format]



Tak, to je clikbait alias další nástraha internetu. Přeju dobrý pořízení, aby se vám vyhýbal jako se já vyhýbám 1. září. To je ode mě vše. Doufám, že se vám článek líbil. Jestli jo, dejte plus a do komentářů mi pište s jakým clikbaitem jste se setkali. Mějte se hezky a u dalšího článku Pomeranč

Komentáře

Daniell(Vondruškovci)

Jsem ráda, že zase jednou vyšel článek! Já youtube - a videa obecně - moc nesleduju, ale vím, o čem je řeč. Dodneška jsem nevěděla, že se tahle blbost nějak jmenuje!smajl Je neskutečný, co dokážou lidi udělat pro trochu "popularity".

P.S. Promiň, že se ptám, ale (v odkazu na minulý článek) co dělá zdraví?

DaniellTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.