Blog by Nikky

Jak si najít přátele a jak si je udržet

Nazdár, přátelé! Já jsem Nikulíšek a tenhle článek bych chtěla věnovat všem lidem, jako já (tudíž tichým, zasněným a naprosto nespolečenským). Řekněme, že ještě tak půl roku nazpátek jsem nemluvila skoro s nikým, celé dny jsem ležela doma a mým věrným společníkem byla kniha. Ovšem postupem času mi došlo, že takhle to dál nejde. Udělala jsem přijímačky a pokud nechci další čtyři roky strávit sezením v lavici a doufáním, že na mě někdo promluví, musím s tím něco dělat. A teď bych se s vámi chtěla podělit o své "zkušenosti" při hledání přátel. 


Kde?

Kdekoliv. Takový potencionální kamarád se může skrývat kdekoliv. Nejen ve škole. V parku, na koupališti, na autobusové zastávce. Přátelé se dají najít téměř kdekoliv, ale doma ne. I když spřátelit se můžete i pomocí sociálních sítí. Třeba na Facebooku je spousta skupin, které sdružují lidi se stejnými zájmy. Takové skupiny jako Prváci 2019/20, Riverdale Fans, nebo, co já vím, třeba Milovníci křečků, se to jen hemží lidmi, kteří určitě stojí o nová přátelství. Stačí se jen dívat kolem sebe. Dalším dobrým způsobem je začít chodit na nějaký kroužek nebo založit např. ekologické sdružení. Možností je hodně. 


Jak udělat první krok?

Hlavní je úsměv. Když uvidíte na ulici zamračenou, nepřístupně vypadající holku, asi si s ní nepůjdete povídat. Musíte dát okolnímu světu najevo, že jste milí, veselí a družní. 

Co navazování hovorů? Nacházíte-li se v supermarketu, můžete poznamenat něco o dlouhých frontách nebo o slevě na hroznové víno, kterou si váš společník rozhodně nesmí nechat ujít. Nejefektivnější je zapříst hovor o okolí kolem vás, nebo třeba o takových klasikách, jako je počasí nebo hudba. Důležité jsou taky komplimenty. "Páni, ty máš skvělé boty! Kdes je sehnala?" Úspěch je téměř zaručen. Naslouchejte svým společníkům, pokuste se zapamatovat vše, co vám řeknou, a pokud na to později přijde řeč, nebudete vypadat hloupě. A pokud už jste s někým zapředli konverzaci, bylo by skvělé si s danou osobou (nebo osobami) domluvit další schůzku. Můžete jít do kina, nebo doma koukat na televizi. Možnosti jsou nekonečné.


Jak přátelství udržet?

Loajalita, to je to klíčové slovo. Naslouchejte, nepomlouvejte, nebuďte nespolehliví. Smějte se kamarádovým vtipům, pomáhejte mu v těžkých chvílích - a kdo ví, třeba jste našli přátelství na celý život. Pamatujte si, kdy má váš kamarád narozeniny, jak se jmenoval jeho první křeček a prostě i ty nejmenší drobnosti nebo tajemství, co vám kamarád svěří. 

Vtipkujte. Smysl pro humor každý ocení. Ale pozor na vtipy o politice, prostitutkách a podobně. Všeho s mírou, i humoru. A černý humor je naprosté tabu, pokud se s člověkem neznáte delší dobu a on podobné vtipy nedělá taky. 

Důležité je udržovat kontakt. Nepřestávejte se po týdnu vídat s přítelem jen proto, že už vás omrzel. Takoví přelétaví lidé nebývají moc úspěšní při hledání nových přátelství.


Tak, snad vám dnešní článek k něčemu byl. A nezapomínejte se USMÍVAT :D

Váš Nikulíšek



Komentáře

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Kdyby na mě někdo začal v obchodě mluvit s tím, jaká je tam fronta, asi bych ho poslala někde.
Jako... rady to jsou hezké, ale dávám přednost upřímným přátelstvím, které vznikají vez toho, abych se strašně přetvařovala, přehnaně lidem chválila oblečení, nezapomínala se usmívat i když se mi usmívat nechce, nebo potlačovala svůj smysl pro humor. Co na tom, že bych měla víc kamarádů, když v jejich přítomnosti nejsem 100% v pohodě a sama sebou. smajl

Clawdeen77To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.