Beze jména

Věci, které musí znát každý brejloun

Zdravím všechny brejlovce,

pokud nosíš brýle tak se v tomhle článku aspoň u jedné věci musíš prostě poznat ...


                                           1. Sluneční brýle

Co bych dala za to abych mohla nosit sluneční brýle. Teď v létě mě to tak deptá. Nedávno jsem šla s babičkou kolem stánku se slunečními brýlemi a babička se mě zeptala ,,Nechceš nějaké sluneční brýle ?" Já jsem se na ní podívala jakože rly? Pro nás brejlovce jsou vymyšlené sice takové sklíčka proti sluníčku, nevím jak vy, ale já v tom vypadám jak debil. :D

                                                       

                                                      



                                          2. Ze zimy do tepla

Jak v létě tak i v zimě jsou brejlovci v nevýhodě ... Jste venku, užíváte sněhu. Jdete domu a máte úplně zamlžené brýle. Nesnáším to :D Přijdu domu, rychle do tepla, chci si sundat to mokré oblečení od sněhu a vidím prdlajs, tak si brýle sundám a vidím taky prdlajs, takže musím chvilku počkat než něco začnu dělat.

To samé když si chcete užít teplého čaje. Pijete a od páry z čaje nebo kávy se vám zamlží brýle ._.

                                               

                                                 



                                                 3. Plavání

Když jsem byla na koupálku, tak jsem tam viděla i lidi co s brýlemi normálně na pohodu plavali, potápěli se, ale já to prostě nedokážu, nechápu tyhle lidi. Taky nechápu lidi co pod vodou otevřou oči. Prostě když si jdu zaplavat tak si sundám brýle. Naposledy jsem byla někde v lomu si s bráchou zaplavat, sundám si brýle, vlezu do vody a ... jsem ztracená. ,,Kde mám věci ? Kterej z nich je brácha ? Help meeee! " Takže tak x)


                                                     


                 

                                                 4. Selfie ! 

Chcete se vyfotit a ejhle. Nejdou vám vidět oči, díky odrazu světla ve vašich brýlí. Lidé co točí na YouTube si při natáčení brýle sundavají, protože ve videu to nevypadá moc dobře. 

                                     

                                      


 

                                           5. Ležení na boku

Tak za tohle bych ty brejle zlomila ... Nemůžu usnout, tak popadnu mobil a něco si tam prohlížím, abych něco vůbec viděla vezmu si brýle a abych si udělala pohodlí tak si lehnu na bok. Opřu se o jednu nožičku brýlí, nosánek se mi dře do nosu, za uchem mě začne konec nožičky tlačit a brýle mám celé křivé. Aaaa !


                                                   



                                                 6. Ztrácení 

Nejhorší je to, když ztratíte brýle, ale bez brýlí je nemůžete najít ._. Tohle se mi stalo nedávno, ráno jsem vstala a nemohla jsem najít brýlí. Celý den jsem byla bez brýlí, nemohla jsem koukat na televizi, ledaže bych od ní byla 5 cenitmetrů daleko, nemohla jsem nic. Až nakonec jsem je večer, když jsem šla spát našla v posteli pod dekou. 


                                                       


 

                                          7. Neustálé dotazy 

Ach ano. Nás brejlovce neminou ani dotazy ostatních. 

,,Můžu si ty brýle pučit ?"

*už je má na sobě* ,,Ty brďo, jak přes to můžeš vidět?"

,,Sundej si brýle, chci vidět jak vypadáš bez nich !" 

,, A teď mi je puč a řekni mi jak v nich vypadám já." 

Jednou se mě i 6-ti letá holčička zeptala jestli jsem bez brýlí slepá. Ale jak menší tak i dospělí mají dotazy. Nedávnou se mě zeptal táta jak vlastně bez brýlí vidím a v tu chvíli mi docvaklo, že vlastně lidi co nevidí rozmazaně si asi nedokážou představit jak vidíme my normálně a my to zase nedokážeme pořádně popsat. My brejlovci prostě vidíme rozmazaně, tečka. (teď si připadám jako má máma xD. Taky vám někdy říká ,,Tečka" když chce mít poslední slovo ? :D) 


                                                            


               

                                             8. To je ale otrava 

Všichni brejlovci si teď povinně vyčistí brýle, protože je mají určitě zase jako prase ! 

Áno, áno. Stále dokolečka to samé, den co den špinavé brýle Den co den si posouvat brýle až ke kořínku nosu, protože vám zase spadly až ke špičce. A ještě jsem se vás chtěla zeptat jak si čistíte brýle. Je mi jasné že si je otřete do trička nebo do speciálního hadříku, ale některé skvrnky jen tak dolů nejdou. Tak jak to řešíte ? Já to vyřeším tak že si prostě sklíčka olíznu a po té teprve otřu do trička xD No co .... 

BTW když jdu k očnímu tak mi vždycky doktorka ty brýle vyčistí, nevím jak to dělá, ale vždycky když si je po té nasadím tak to je úplná jení dimenze. Tak čistý ty brejle v životě nebyly !


                                                



 Nosíš brýle ?

Přesně na tuhle otázku jsem dělala anketu, tak se jdeme kouknout na výsledky.

Celkem hlasovalo 32 lidí a z toho 12 z nich nosí brýle. Celkem dost, ne ?  


                                           

                                                      KONEC 

Ještě mě napadá tolik věcí, jako například vypichování oči nebo když si chceš svlíknout tričko, ale brýle ti překáží takže se si s tím několik minut hraješ než se dostaneš z té zapeklené situace... ale myslím že tenhle článek je až moc dlouhý na můj vkus :D

Každý váš komentář mě moc potěší a Josefa mizí ze scény ... 


                                                    



Komentáře

ela(Zvířata,Youtube,Seriály)

Já jsem se s těmito problémy setkávám málokdy,na ležení a na plavání si brýle sundávám,teda pokud zrovna nečučím do telefonu,to musím zůstat na zádech nebo na břiše,sluneční brýle nosím hoodně málo,postačím si s kšiltovkou,i přesto,že v kšiltovce a v jiných pokrývkách vypadám jak ten největší magor smajl.
Já si osobně dávám brýle tam,kde vím,že je 100 procentně najdu,ale taky se mi stalo,že jsem je měla před sebou a hledala je asi 20 minut smajl.
Já osobně jsem se zatím setkala s tím dotazem : "A jak vypadáš bez brýlí? A můžu si je půjčit?" (ale to se spíš ptá většinou sestra ze srandy a mě to irituje!!)

elaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Katniss123

Aj tak je najhoršie, keď si okuliare chce niekto vyskúšať a povie:
,,Ako v nich vyzerám?"
,,Ako to mám vedieť, keď nevidím?"

Inak super článok, dávam +

Katniss123To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Kika128VIP(Girl´s Dream)

Jak Kika řeší tyto problémy:
1.Umírám, ale asi si nechám udělat sluneční brýle s dioptriemi, pak taky existují skla co sama na slunci ztmavnou.
2.Umírám po druhé, s tím prostě nic neudělám, a kdybych si brýle před vstupem do domu sundala, tak se ani netrefím do dveří.
3.Já zase tak neplavu a když tak to vydržím, ale ty si můžeš nechat udělat potápěčské brýle s dioptriemi-Jop, to taky existuje.
4.Já mám ve sklíčkách speciální... ehm, jak to popsat, no prostě něco speciálního, co dělá, že mi na fotkách jdou vidět oči.
5.Tady je jediné řešení-čočky, které já samozřejmě nemám.
6.Právě mám ztracené brýle, je to hrozný, jednou jsem nemohla nejít brýle, tak jsem musela jít do školy bez nich, nakonec jsem je našla ještě před vyučováním v aktovce.
7.Tohle je nejhorší-jednou mi je jedna otravná holka vazala (jistě že je chytla za skla) a říkala, že dokud jí nepůjčím můj blog aby si prohlídla moje obrázky, mi je nevrátí.
8.Ráda bych si je vyčistila, jenže jak jsem psala-nevím kde jsou. A na čištění používám čistící hadřičky.
Jinak, super článek smajl

Kika128To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

josefaVIP(Žijeme hudbou ^.^)

Wow, tak na tenhle článek jsem fakt pyšná. Piplala jsem se s ním dva dny a koukám že práce nebyla marná. Musím si sama sobě říct ,,PĚKNÝ ČLÁNEK, Josefo !" : D

josefaTo se mi líbí +7 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.