Believe in Dreams

HPD poradna - Vaše problémy


HPD PORADNA


Ahoj, já jsem Bellavilla, pro mé přátele Bell.

Zde na HPD mám vlastní poradnu. Poradna funguje následovně - pokud máš problém, kontaktuj mne do soukromých zpráv. Já Ti na Tvůj problém odpovím i přes poradnu. 

Možná se divíš, proč to zveřejňuji, ale je to proto, že ostatní dívky si z takové situace mohou hodně vzít a i se ponaučit. 

Seberou taky odvahu a taky se svěří. Ostatně je to anonymní. Doufám, že dnes načerpáš odvahu i ty a napíš/ svěříš se s problémem. 

HPD poradna funguje už nějakou dobu, proto Ti zde napíšu články, které již vyšly, aby ses mohla kdyžtak podívat, nebo inspirovat. 

Dnes zde budeme mít lásku, článek bude ve znaku vody, jako slz . 


1. článek - HPD poradna

http://www.hryprodivky.cz/blog/believe-in-dreams/bellavilla-hpd-


2. článek - Láska, přátelství, sebevědomí

poradnahttp://www.hryprodivky.cz/blog/believe-in-dreams/hpd-poradna-laska-pratelstvi-sebevedomi 


3. článek - Rodina, žárlivost, změny nálad

http://www.hryprodivky.cz/blog/believe-in-dreams/hpd-poradna-rodina-zarlivost-a-zmeny-nalad


4. článek- Zakázaná láska, žádná motivace

http://www.hryprodivky.cz/blog/believe-in-dreams/hpd-poradna-zakazana-laska-zadna-motivace


5. článek- Malé sebevědomí, diamantové rady

http://www.hryprodivky.cz/blog/believe-in-dreams/hpd-poradna-male-sebevedomi-rady-a-tipy


6. článek - Temperament

http://www.hryprodivky.cz/blog/believe-in-dreams/hpd-poradna-temperament



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LÁSKA - se starším klukem? 

Ahoj,
mám problém. Zamilovala jsem do kluka který je starší než já vidíme se jednou ročně a já bych ho za chvíli ,měla zase vidět... Ale co mám dělat, jak mu mám dát najevo že o něho stojím? Kámošky říkají že bych s ním měla prohodit větu nebo mu něco říct ale já se tak stydím! A navíc ani mě nenapadá jak ho nějak zaujmout když se bude bavit jen se svýma kámošema... Jak mu mám dát něco najevo aniž bych u toho nezrudla nevypadala jako tupej blbec a aniž bych se ztrapnila ?

Zamilovaná knihomolka


Milá knihomolko. 

Vzhledem k tomu, že je starší než ty, rozhodla jsem se požádat HPD o radu - nechala jsem je hlasovat, jestli má vůbec smysl si něco začínat s klukem, se kterým se setkáváš jednou za rok. 

Jinak před klukem bys hlavně neměla nic předstírat. měl by tě přijmout takovou, jaká jsi. 

Ostatně... Pokud jste kamarádi a znáte se už pár let, můžete se spolu třeba začít bavit o učitelích, škole, prázdninách, Vánocích , domácích mazlíčkách,  dalších společných tématech.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


STYDLIVOST


Jsi ten tip, který radši poslouchá, než mluví? 

Nedokážeš se zapojit, soustředit, nebo představit? 

Pak nezapomínej, že se musíš naučit jednat na veřejnosti a je možné, že svým mlčením, zdrženlivostí k vyjádření k probíranému tématu, nebo celkovou stydlivostí můžeš lézt druhým na nervy....


1. Stůj si za svým názorem

Když už Tě něco napadne, tak to vyslov nahlas. Nejhorší je stydlivost. Když to nedokáže říct teď, tak už nikdy...


2. Nesmí ti tolik záležet na tom, jak Tě vidí ostatní...

Přenes se přes všechny pomluvy a významné pohledy. Ty lidi tě neznají, neví co se odehrává v Tvém životě a nemají právo Tě pomlouvat. Ignoruj je a nenervi se kvůli nim - ONI za to nestojí. =)


3. Zapoj se do kolektivu

Je obvyklé, že v každé třídě je alespoň pár lidí, kteří Ti jsou sympatičtí a kamarádíte se. Já mám třeba hodně ráda 7 lidí /28  + 4 hodně dobré kamarádky. 

Dřív jsem se cítila odhozená a sama, ale bylo to proto, že jsem byla nesmělá a styděla jsem se za někým přijít a spřátelit se. Znovu už bych tu chybu neudělala a ty to také nedělej. =)


4. Povznes se na situaci

Nic není tak horké, jak to vypadá...Pokud Tě osloví nějaký dospělý člověk ( učitel, máma kamarádky, ....) neboj se a mluv. Je lepší se smát než zaraženě mlčet. Prostě konverzuj=). 

Zapoj mysl a nebo se ptát, není slušné, když se ptá někdo jen  tebe a ty se ho na nic nezeptáš. 

Testy, ústní zkoušení, kolektivní činnosti a ostatní jednání ber s nadhledem, Je jen na tobě, jak se k situaci postavíš. =) A pamatuj, že je vždy lepší s úsměvem, než s malou odvahou...


5. Vyslechni názor ostatních, sama se ale také vyjádři...

jsou lidé, které rozčiluje, když něco vymýšlí a ten druhý jen poslouchá a sám nic nevymyslí....

Když tě něco napadne, sděl to ostatním. Nenechávej to pro sebe....


Vztek, bezradnost, smutek, 




HPD - negativní kritičky a jak se s nimi vypořádat



Ahoj. Mám pocit, jakoby si na mě jedna holka odtuď zasedla. Když něco napíšu, tak mě hned poníží, potopí,... Nelíbí se mi to. Už mě nebaví, jak mě furt poučuje v ten nesprávný moment. Kvůli ní už ztrácím chuť k psaní komentářů.
Bellavillo, prosím, poraď mi.



Ahoj , myslím a začíná mě tady taky jedna dívka hodně štvát. jsou to ty kritičky, které nemají na práci nic jiného než trapně komentovat názory a nápady ostatních.

Mně třeba nesedla ...... - její negativní chování má pak vliv i na mě.

Normálně bych se té dívky co tak reaguje zeptala v soukr. zprávách ,,Co jsem ti udělala, že jsi na mě taková? " Podle toho co odepíše, mi napiš a když to bud nad úrovní tak jí budu kontaktovat sama.

Tenhle tip dávek přímo nesnáším - umí jen kritizovat druhé ale sami nic nevytvoří a nemají žádný nápady...

Nic si toho ale nedělej, protože HPD e stránka. V realitě je bezmocná a nemůže na tebe, takže jediné co může celkově ovlivnit tvůj stav je psychika - vím jak hpd dokáže vkročit do života, jsi najednou smutná z každé hádky, která ve skutečnosti ani není reálná...

Nic si z toho nedějlej. S tou dívkou jsem si ochotná sama promluvit v rámci slušného chovánní a vysvětlit si to, zatím mzkkus to, co jsem ti poradila a uvidíme jak se to bude vyvíjet =)

Bell


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak milé dámy

Jako HPD poradnu tak HPD časopis bych chtěla vést tématicky. To znamená, že bych chtěla vydat  Vánoční poradnu. Nebudou tam pouze 3 příklady , ale bude jich tam mnoho. Sama jich mám už předem pár vymyšlených ( týkají se dárků a  toho, co komu koupit), ale jsem si jistá, že kolem Vánoc má každý z nás nějaké problémy. Proto stanovím termín, do kterého mi budete posílat otázky / problémy a já ten den vydám číslo ( abyste na odpověď nečekaly týden). 

Pokud už Vás něco napadá teď, můžete mi napsat.

Jinak tématem na příští týden bude : Vánoční problémy - dárky, rodina, výzdoba. 

Pokud Vás napadají nějaké otázky, pište. O víkendu jsem doma takže odpovídám do 1 hodiny =).


Děkuju moc předem i za zhlédnuté článku, Bell. 






Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.