Způsoby věštění budoucnosti

Věštění je fenoménem, který provází celé generace už od nepaměti. Věštit budoucnost si nechávali slavní panovníci, králové, vlivné osobnosti, ale i obyčejní lidé, kteří chtěli nahlédnout do své budoucnosti a zjistit tak, co jim osud nachystal. Podívej se, z čeho je možné věštit v době současné a kde se věštila budoucnost v minulých letech.

Nejslavnější věštírna

Nejslavnější věštírna se nachází v řeckých Delfách a na vrcholu byla v období mezi 8. - 6. stoletím př. n. l. v době Velké řecké kolonizace. V té době neudělal žádný vládce rozhodnutí, bez toho aniž by se nejdřív šel poradit s věštkyní Pýthií, která při svých věštbách seděla na trojnožce, pod kterou se nacházely zapálené vavřínové listy a doutnaly okolo její postavy. Věštírna v Delfy byla doslova svatyně a věštkyně měla na vládu obrovský vliv, protože bez jejího posvěcení se nikdo neodvážil táhnout do boje, do války nebo učinit jakékoli jiné rozhodnutí.

Jak se věští dnes

Dnes je možné vykládat budoucnost z mnoha různých předmětů, karet i symbolů. V minulých letech se budoucnost předpovídala ve velkých věštírnách, dnes je tomu jinak. Říká se, že kdo má ten dar, ten umí skutečně předpovědět, co se konkrétnímu člověku stane, co se stalo v jeho minulosti a jak se mu daří v přítomnosti. Ne každý však věří, že je to skutečně možné a dokud nepozná sám sílu této magie, pravděpodobně ani neuvěří. V každém případě, proč něco takového nezkusit alespoň jednou?

Z čeho je možné věštit:

  • magická koule – magická koule se používá od pradávna, je vhodná hlavně pro ty, kdo potřebují jasné odpovědi na své otázky (ANO/NE)
  • čtení z ruky – čtení z ruky je jednou z možností věštění, při které je používána intuice
  • runy – magické runy jsou velmi tajemné a ne každý v nich umí správně číst, ale lze z nich věštit budoucnost s velkou úspěšností
  • tarotové karty – jedna z nejpoužívanějších metod. Tazatel se ptá, karty odpovídají a říkají, kam se život bude obírat, avšak ne vždy odpovídají na otázky přímo
  • z kyvadla – věštění z kyvadla odpovídá tazateli na otázky pouze ve formě ANO/NE/NEVÍM

Věštění z magické koule

Magická nebo také křišťálová koule je metoda věštění, která láká každého už po mnoho staletí. Údajně křišťálová koule umožňuje pohled do budoucnosti a skutečný obraz se objeví jen těm, kdo mají ten dar. Pochopitelně i tato metoda věštění je o tom, čemu ty sama věříš, ale proč něco takového nezkusit a nezajít si do nejbližší věštírny? Třeba to vyjde!

Čtení z ruky

Čtení z ruky je metoda, která se praktikuje po celém světě už řadu let. Účelem čtení z ruky je předpověď budoucnosti a vyhodnocení charakteru člověka prostřednictvím čar, které jsou na dlaních. U žen se k věštění používá ruka pravá, u mužů naopak ruka levá. Na dlaních jsou patrné čtyři hlavní čáry – čára srdce, hlavy, života a osudu. Věštění z čar není snadné a ten, kdo budoucnost předpovídá, si musí být dokonale vědom toho, jaké jsou různé odchylky na čárách a co znamenají. Svou roli při věštění hraje i skutečnost, kde čára začíná, kde končí, jak je dlouhá nebo s jakou čárou a v jakém místě na dlani se s některými z nich protíná.

Starodávné runy 

Runové kameny jsou po stovky let používány k věštění budoucnosti. Runových kamenů je několik, záleží nejen na významu konkrétního taženého kamene, ale i na tom, v jaké pozici si tazatel runu vytáhne – v řádné pozici nebo obrácené pozici. Nejčastěji se uplatňuje metoda tzv. Výklad tří run. První tažená runa představuje minulost konkrétní záležitosti, na kterou se tazatel ptá.

Druhá tažená runa mluví o přítomnosti a představuje skutečnosti a souvislosti, které tazatel nevidí, ale mají pro konkrétní věc nebo situaci obrovský význam.

Třetí tažená runa představuje budoucnost a naznačuje, jak se bude daná věc nebo situace do budoucna vyvíjet. Pro správné pochopení souvislostí je nutné brát v potaz všechny tři tažené runy, které na sebe navazují a nějak spolu souvisí.

Nevíš, co znamenají symboly na runových kamenech a ráda by ses naučila číst v runách? Ještě nemáš odpovědi na otázky, které si stále dokola pokládáš? Nastuduj si výklad a význam run na HPD.CZ!

Věštění z kyvadla

Kyvadlo není jen tak ledajaká obyčejná věc. Kyvadlo musí být samotnému tazateli velmi blízké. Každý si proto, ještě před věštěním, musí kyvadlo vyrobit. Nejde o nijak zdlouhavý proces – připrav si šňůrku a nějakou věc, která je ti velmi blízká, například prstýnek, náušnici nebo jinou osobní věc. Na šňůrku konkrétní věc zavěs, konec provázku dej mezi palec a ukazováček, loket opři o stůl a zapamatuj si tuto pozici pro věštění. Vždy se doporučuje s pokládáním otázek počkat, dokud si nebudeš jistá, že ruku držíš ve správné poloze a záměrně se šňůrkou nějak nehýbeš do některé ze stran. Nejdřív se kyvadla zeptej na jasnou otázku: Jmenuji se … (vyslov jméno) a pokud se kyvadlo začne hýbat doprava, pak je vpravo ano, vlevo je ne, pokud se kyvadlo houpe, krouží, pak je to nevím.

Tarotové karty 

Věštění z tarotových karet značně pomáhá v situacích, kdy stojíme před těžkým rozhodnutím a mohou i pomoci v rozhodování, jak se zachovat v některé těžké životní situaci. Tarotové karty dávají tazateli možnost nahlédnout do všech koutů života – do minulosti, přítomnosti i budoucnosti. Při rozmýšlení, jakou položit kartám otázku, je vždy vhodné nasměrovat otázku tak, aby ukazovala na nějakou část nebo sféru života tazatele – na vztahy v partnerství, rodině, na zaměstnání nebo vlastní zdraví, apod. Výklad budoucnosti poradí, jak hledat správnou cestu do nových a lepších začátků a vždy mluví i o chování tazatele a jeho okolí. Pokud je na cestě životem nějaká překážka, karty nemusí říkat, o jakou se jedná, ale pouze na ni tazatele upozorňuje.

Tarotové karty ne vždy mluví naprosto jasně o budoucnosti, protože právě věci budoucí lze svých chováním a jednáním značně ovlivnit a změnit – k lepšímu nebo horšímu.

V souvislosti s tarotovými kartami je velmi populární i tzv. Karta dne. Každá tarotová karta má svůj význam a tažením karty dne můžeš zjistit, zda se ti dnes bude dařit nebo naopak, zda by ses měla vyhýbat situacím a místům, které by ti mohli uškodit. Podívej se na Taroty, vytáhni si kartu dne a buď připravena na všechno, co by tě v konkrétní den mohlo potkat. 

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 29. 12. 2015   |   Zobrazeno: 9646x

Témata článku:Věštírna

Komentáře

ann 1(Psi, Kočky, Koně)

nejlepší a nejdivnější věštkyně které se splnilo vše žila před 100 lety a předposlední věštba byla že roku 2015 bude zatím největší nával imigrantů (stalo se to) a poslední věštba byla že roku 2016 bude 3. světová válka (co když se to stane)

ann 1To se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.