Game of Thrones Scene Maker
Hra - Game of Thrones Scene Maker
Video se načítá
Haunt the House
Hra - Haunt the House
Video se načítá
Barbie Makeover
Hra - Barbie Makeover
Video se načítá
Defend Your Berry Bones
Hra - Defend Your Berry Bones
Video se načítá
Baby Hazel Ballerina Dance
Hra - Baby Hazel Ballerina Dance
Video se načítá
Barbara Spy Squad Dress Up
Hra - Barbara Spy Squad Dress Up
Video se načítá
Frozen Elsa Makeover
Hra - Frozen Elsa Makeover
Video se načítá
Bratz poníci
Hra - Bratz poníci
Video se načítá
Plumet
Hra - Plumet
Video se načítá
Bratz Facial Makeover
Hra - Bratz Facial Makeover
Video se načítá
Bubbly Bubble
Hra - Bubbly Bubble
Video se načítá
One Direction Makeover
Hra - One Direction Makeover
Video se načítá
 

Zvířecí říše s Winx :)

osmák degu

Slyšeli jste už někdy o osmákovi degu? Nebo si ho chcete pořídit? Tady je menší článek, který vám snad usnadní práci.   :)     Užijte si čtení..

Osmák je velmi roztomilý a hravý a také společenský mazlík, kterého si můžete pořídit, ale ne úplně každý. Osmák potřebuje alespoň hodinu denně vaší pozornosti, protože je větší než třeba křeček tak potřebuje i víc stravy a vody. Strava by měla být rozmanitá a pestrá a to nejen kvůli jeho zdravý. Jídlo by měl dostávat ráno (větší porci) a večer (o polovinu menší porci než ráno). Vody by měl mít stále k dispozici, nejlepší je když mu jí měníte každý den, ale o letních prázdninách i dvakrát denně, protože se voda rychle kazí. V zimě mu do napaječky můžete přihodit kousek celé skořice mají tak vitamíny i ve vodě, ale pořád musejí mít napaječku s čistou vodou a to pro případ, že by jim skořicová nechutnala. A ještě něco k potravě. Vašemu osmákovi určitě bude něco chutnat víc než cokoli jiného a to je pro něj pamlsek, takže doporučuji to konkrétní schovávat a dávat mu to za odměnu.

Než si pořídíte osmáka doma si musíte připravit nějaké to prostředí. Když nemáte klec tak postačí akvárium pro rybičky, ale nesmíte zapomenout, že v akvárium nemůže být voda :D . Nejlepší je vzít kartonovou krabici a vystřihnout pruh, kterým se bude dát přepůlit akvárium. pruh by měl mít alespoň na výšku 10 cm. Málem bych zapomněla na rozměry akvária. Já mám akvárium o délce metr, šířce 30 cm a výšce 50 cm. to ideálně postačí. Pruh kartonu dáme, tak, aby přepůlila akvárium na dvě stejné půlky (u mě to je něco kolem 50 cm délky). Do jedné poloviny nasypeme písek a na vrch položíme pár kamínků. Do druhé vyprášené piliny a na ně položíme misku do níž budete dávat jídlo, nad písek je dobré zavěsit napáječku (protože písek pohltí vodu, která odkape z napaječky) . Na piliny je dobré položit kolečko pro běhání. A jestli-že máte skleněnou misku hlubokou 2 cm, šířka a délka je jedno, je dobré jí zahrabat do písku, ale tak aby hladina vody byla zároveň s pískem. Do misky dávejte jen studenou vodu a pro zatížení je dobré do ní dát kámen, pak to vypadá jako ostrůvek. Vodu mějte alespoň jednou za týden. Jestli se vám chce můžete zasít do nízkého květináče ječmen a nechat ho vyrůst jen do raného věku a pak to i s květináčem zahrabat do písku nebo do pilin. Tím docílíte dostatek zeleně vašemu mazlíkovi. Protože Osmák rád leze, je dobré mu dát nějakou rozmanitou větev (tou rozmanitostí zde myslím hodně větví na jedné větvi) s pár lístky, nejlepší je z jabloně nebo hrušně. někam mu nezapomeňte dát tvrdý chléb. Dobré je udělat ze dřeva domeček a dát ho tam jako úkryt. Já ho mám ve druhém patře. O druhém patře vám povím až příště, pokud to bude někoho zajímat.


Závěrem dnešního článku je rada: "Nezapomeňte si na akvárium dát něco co zakryje celý povrch akvária, ale nezapomeňte, že do akvária musí jít vzduch. Já na akvárku mám takové speciální pletivo a to ze dvou důvodů: 1. Aby neutekli, 2. máme kočku."


Děkuji, že jste si můj článek přečetli a doufám, že se vám líbil.    :D




Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.