Zažeň nudu !

Když počasí útočí {1}

Ahoj,
znáš ten pocit, venku skoro mrzne, je sice podzim, ale zima už klepe na dveře (teď u nás dokonce sněží !), ty jsi zachumlaná v peřině a nemáš co dělat ? Celkově si hodně lidí myslí, že podzim je depresivní období. Já si stojím za názorem, že to není pravda. Přicházím s pár tipy jak toto období zvládnou.
Užijte si blog :)


1. Není nad teplé zahřátí 

  To co na podzimu a celkově na zimě opravdu miluju je dobře chutnající hrnek horké čokolády. Prosím neplést s kakaem. (Proč zmiňuju aby sis to nepletla ? Jednou jsem u stánku požádala o horkou čokoládu a dostala jsem kakao :( )
  Kakao je označení pro semena kakaovníku a z nich vyrobený prášek. Který poté smícháme s horkým mlékem (někdo rád kakao studené, ale když je zima hodí se teplé) a osladíme cukrem. Můžeme si ale také koupit Granko, což je už dopředu smíchané kakao s cukrem.
   Zato horká čokoláda, jak už název sám vypovídá, je rozpuštěná čokoláda s mlékem, a když si ji necháš udělat v kavárně, budeš mít jistou, že budeš pít fakt dobrou čokoládu. Je to mňamka.
   

Nebo si můžeš dát čaj, tam máš na výběr z mnoha příchutí. Já mám nejraději ovocný, ale můžeš ochutnat třeba i Matcha tea, který je naprostá "zdravá bomba". Posiluje imunitní systém, uklidňuje, posiluje paměť a koncentraci atd...  


2. Něco dobrého

  Nechybí ti náhodou teď babiččina skvělá bábovka ? Já bych si ji třeba dala hned. A protože je bábovka taková klasika, ukážu ti recept na skvělé muffiny,  které si můžeš vylepšit podle chuti.

Co budeme potřebovat :

1 hrnek cukru

2 hrnky polohrubé mouky (můžeš namixovat i se špaldovou moukou)

1/2 hrnku oleje

1 hrnek mléka

2 vejce

1 kypřící prášek 

1 vanilkový cukr


Postup přípravy :

 V míse vyšleháme cukr (vanilkový cukr- není povinný) a vejce. Přidáme olej, přilijeme mléko a promícháme. Potom přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Nakonec plníme košíčky na muffiny. Já dávám těsto do dvou třetin. Těsto vám bude stačit na zhruba 30 muffinů (malých)..

 Do těsta můžeme přidat kousky čokolády, ořechy, rozinky, marmeládu, ovoce. Mně nejvíce chutná kombinace těsta s kanadskými borůvkami. Také můžeš do těsta nastrouhat jablka a přidat skořici nebo rozmačkat starý banán. Oboje chutná dobře.

 Muffiny pečeme 25 - 30 minut při 150 °C .
 Můžeš podávat třeba k čaji nebo kakau. Dobrou chuť 


3. Outfit


  Vzhledem k tomu že už začíná být chladněji, museli jsme odložit tílka a navléct se do kabátů a svetrů. Hodně lidem se to nelíbí, že musí být nabalení jak sněhuláci. Ale věřím, že někdo po velmi teplém létě, zimu ocení.
  Mým oblíbencem za tento podzim je rolák. Ačkoli jsem ho jako malá nenáviděla, jsem teď hrdým majitelem hned tří kusů.
  Taky nesmíme zapomenout na kabáty a bundy. Móda je teď trochu jinde než v 70. letech a proto se nemusíme stydět si nějakou krásnou bundu obléct.
  Za zmínku stojí taky novodobý trend a to velké huňaté bavlněné svetry. Podle mě vypadají skvěle. Jsou taky velmi teploučké.


4. Art 

Podzimní barvy vybízejí ke krásným pohledům na přírodu. Sama ráda maluju a barevný obraz s použitím vodovek nevypadá vůbec špatně. Použít můžeš i suché pastely nebo pastelky. Stačí se podívat z okna.

A pokud ti malba moc nejde, ale toužíš po podzimním obraze, můžeš obtiskávat listy namočené v barvě na papír. To vypadá taky dobře.
Fantasii se meze nekladou!


5. Filmy 

Filmy, ty neurazí nikdy. Momentálně jsem se dívala na filmy :

  • Kissing Booth
  • Hunger Games
  • Protivný sprostý holky
  • Já, Simon

 Většinou se jedná o filmy, které mi byly doporučeny od kamarádek. Pokud se budete nudit určitě je zkoukněte. 

Napiš mi nějaké doporučení na tvůj oblíbený film. :)

 
A co děláš na podzim ty ? 


Alexisa







Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.