Zábava,tajemství a zajímavosti

NEJŠÍLENĚJŠÍ SPORTY (1. ČÁST)

Sportujete rádi? Udělala jsem nový článek nejšílenější sporty-1.část. No tyhle sporty jsou vážně šílené, posuďte sami :D. 


Závody v kadibudkách

Populární disciplína ve Spojených státech a v Austrálii. Má mnoho podob, ale jednu společnou věc – kadibudku. V ní sedí „žokej“, kterého na 250 metrů dlouhé závodní dráze táhnou (nebo tlačí) čtyři lidé do cíle.


Honba za sýrem

Při tomhle závodě praskají kosti. Horda lidí honí po strmém svahu kolo sýra. Nejslavnější závod se koná v anglickém Gloucesteru. Vítěz na dně rokle získává první cenu v podobě - a teď překvapení! - hroudy sýra...


Buchtolezení

Tisíce místních obyvatel a turistů se rok co rok shromažďují na malém čínském rybářském ostrově Cheung Chau. Během místního festivalu jsou tu postaveny asi dvacetimetrové ocelové konstrukce, které jsou obalené čímsi na způsob buchet. Závodníci mají za úkol nasbírat při cestě na vrchol do vaku co nejvíc těchto buchet.


Palcová páka

Nudit při obyčejné páce? Kdepak! Najdou se „sportovci“, kteří si svou sílu dokazují jinak – k přetlačování nepoužívají ruce, nýbrž dolní končetiny. Zápasníci si navzájem zují boty a ponožky, zapřou se špičkami prstů a souboj může začít. Tento sport má kořeny v Anglii a rychle se rozšířil do celého světa. Má už své světové šampionáty i mistry.



Pokud se vám tento díl bude líbit, ráda udělám další :D.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.