xD všechno možné xD

TOP 5 nejdivnějších zvířat 2

Rybízový džus !

Čus ! Bus! Trolejbus !

Nonic, každopádně dneska jsem si pro vás připravila další TOP pětku ! A je to tak moc chtěné.. TOP 5 nejdivnějších zvířat , díl druhý. Ano, vím že nikdo z vás si o další díl nežádal, ale už je to tak že Kiyashi chce svůj blog oživit na další TOP články. Tím nemyšleno že jsou TOP jako nejlepší, ale že jsou to TOP desítky, pětky, sedmičky, tři sta padesát devítky, šest tisíc osm set devadesát jedničky a podobně. Takže tu už není nic co bych mohla okecávat a tak jdeme rovnou na to. ( Poznámka Kiyashi: Axolotl si u mně místo našel,  vampier.. :•) )


1. Axolotl

Neboli Vodní dráček je středně velký obojživelník vyskytující se v mexických jezerech Lago de Xochimilco a Lago de Chalco, nedaleko od Mexika. Ale narozdíl od jiných obojživelníků, Axolotl stráví celý svůj život jen pod vodou.  Dorůstá do délky kolem 35 centimetrů, což opravdu enní málo. Axotl má neobyčejnou schopnost regenerace. Když se mu něco stane, dokáže zregenerovat části svého těla jako je srdce, ledviny nebo chybějící noha. Kvůli týhle neobyčejné schopnosti je axotl jedním z nejvíce zkoumaných mloků na zemi.


2. žralok Límcový

Tento žralok je jedním ze dvou dochovaných druhů žraloka z rodiny štíhnlounovitých . Podařilo se ho odchytit i 1570 metrů pod vodou, ale běžně se nevyskytuje ve větší hloube než je 1200. V japonském Suruga bay se běžně vyskytuje i v hloubce 50 až 200 metrů. Díky jeho několika primitivním rysům byl žralok límcový často nazýván žijící fosílií. Dorůstá do délky dvou metrů a má temné tělo připomínající úhoře.  Tenhle žralok dokáže své tělo ohnout a vystartovat po kořisti jako had. Jeho neskutečně ohebné čelisti mu dovolí pozřít svou kořist v celku. Živí se měkkými živočichy, například krakaticemi nebo rybkami.




3. Pipa americká

Je to žába z čeledi pipovitých. Žije v řekách, jezerech a bažinách. Preferuje pomalu se pohybující nebo stojící vody, kde může ležet pa vyplouvat na povrch jen aby se nadechla když potřebuje. Dorůstá až do dvaceti cm, ale častěji má kolem deseti. Máží kolem 500 gramů. její tělo je extrémně ploché a většinou hnědé. Přední končetiny jsou tenké a slabé, namířené dopředu. Zadní končetiny slouží k pohybu, jsou dlouhé, silné a mezi prsty jsou blány. Při kladení vajíček plavou oba partneři v podivných akrobatických obratech vzhůru ode dna a zpět. Při klesání uvolňuje smaička vajíčka, která se zachytí o samečkovo bricho. Ten je oblastí kloaky tlačí dopředu a na její hřbet , při tom je oplodňuje. Na dně pak zamačkávají vajíčka do naběhlé žláznaté hřbetní kůže smaice. Celý vývoj zárodků probíhá přímo na těle žáby. Vylézají z otvorů po 77 až 136 dnech, když jsou připravené.




4. Ďasové

Jsou v barvách od tmavě šedé po tmavě hnědou. Tito masožravci mají velké hlavy s enormní tlamou plnou dlouhých tesáků směřujících směrem dovnitř, aby mohli snadno chytat svou kořist. Díky svému svítícímu výběžku na přední části hřbetní ploutve nemusí ďas mořský být rychlým lovcem. Jeho kořist je nalákána na zdroj světla a sama se dostává do blízkosti jeho úst. Mořský ďas zpravdila leží na dně mezi řasami, čímž se stává pro kořist neviditelnýcm. Kořisti jsou nejčastěji menší rybky, po kterých ďas vystartuje pokud se ocitnou dostatečně blízko.



5. Geoduck

Geoduck obývá písečné bahno mělkých přílivových oblastí Pacifiku v Severní Americe od jižní Aliašky až po Baja v Kalifornii. Je to největší známý měkkýš. Jeho ulita dosahuje 180 - 230 milimetrů, ale tělo jedince, které se do ulity nevleze se dokáže natáhnout až do 1,3 metru. Geoduck může vážit až 3, 6 kilogramů. Prodává se za velké peníze jako jídlo, ale žije hluboko pod zemí a je velmi obtížné ho vykopat.



Mockrát děkuji za podporu, všem kteří můj blog sledují nebo ho čtou. Moc si toho vážím, věřte mi. A teď také moc doufám že se vám článek líbil, strávila jsem u něj více jak den, abych našla zvířata.. :D A já už k tomu enmám co dodat, svoje názory pište do komentářů.. Loučí se s vámi začínající a nepovedená blogerka.


Sayonara ! Kiyashi

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.