Všetko možné! :D

10 způsobů, jak FaceBook změnil náš život

Aaaaahoj!

Každá z vás určitě zná stránku pod názvem ''FaceBook.'' Tady je  10 způsobů, jak FaceBook změnil náš život! Nad tím by jste se mohli zamyslet... Není zdravé pořád jen sedět na netu, ale FB nás změnil! Věřili byste tomu? Facebook už je dnes starý deset let. Jak ten čas letí, když člověk "žije" svůj život na internetu. Tato sociální síť ale lidem změnila život víc, než si vůbec dokážou připustit. :)


1. Máte větší přehled o lidech ze školy

Dříve jste se informace o svých spolužácích ze základní, střední i vysoké školy dozvěděli z třídního srazu nebo prostě z doslechu. Na ulici jste je často ani nepoznali. To je teď minulostí, pokud je máte v přátelích na Facebooku. Pak víte, co dělají, jak vypadají a možná víte i víc, než byste sami chtěli vědět.


2. Prezentace fotek z dovolené jsou minulostí 


Byli jste před deseti lety na zajímavé dovolené a chtěli jste se s ní pochlubit známým? Museli jste je pozvat na návštěvu a udělat jim prezentaci. Díky Facebooku se ale chlubení meze nekladou.


3 . Nemusíte se bát, že vaše matka bude při návštěvě ukazovat vašemu partnerovi fotky z dětství

Stejně už je totiž všichni viděli. Na, většinou úplně veřejném profilu, vaší matky.



4 . Máte velký přehled o tom, jaké názory mají vaši přátelé

Facebook v podstatě nahradil chatování. Lidé se na svých profilech dělí o svoje politické přesvědčení i pohled na životní styl. Nic nepobaví tak, jako třeba vášnivá debata vašich přátel na téma vegetariánství. Tedy poprvé.



5 . Když se opijete na párty, dozví se to hodně lidí

Alkohol, fotoaparát v mobilu a přítel na Facebooku - to je přímo vražedná kombinace. Nebo prostě stačí, aby vás někdo na inkriminovaných fotografiích označil. Veřejná ostuda je hned na světě.6 . Změnil se význam slova "přítel" 



6. Jak se změnil význam slova přítel


Je velký rozdíl mezi přítelem a přítelem na Facebooku. Do přátel na sociální síti si totiž můžete přidat i člověka, kterého jste viděli jen jednou na večírku, a pak už nikdy. Také odmítnutí žádosti o přátelství je virtuální cestou neuvěřitelně snadné.



7. Vaši rodiče nebo zaměstnavatelé o vás vědí příliš mnoho

Facebook je nevyčerpatelnou studnicí informací. Teenageři už z něj začínají houfně prchat, aby unikli svým rodičům, kteří se na tuto sociální síť naučili přihlásit. Zaměstnavatelé si na Facebooku zase kádrují potencionální uchazeče o práci. Přidat si matku nebo šéfa - to je to, oč tu běží.



8 . Voyerismus je přijatelnou sociální činností

Sledování lidí je díky Facebooku tak snadné! Můžete mít přehled o vašich bývalých partnerech i jejich nových protějšcích. Pozorovat můžete i lidi, které ale vůbec neznáte, ale chcete je poznat. Už jenom označení "To se mi líbí" odhalí, s kým asi tak máte tu čest.




9. "Šťouchání" lidí je povoleno

Už malé děti se učí, že šťouchání ani pošťuchování se nemá dělat. Facebook ale tuto činnost udělal společensky přijatelnou. Tedy pouze virtuálně, samozřejmě.



10 . Chození není oficiální, dokud jste si nezměnili svůj stav na " Ve vztahu s..." 


Facebook funguje i jako seznamka, a trochu i jako statistický úřad. Mapuje, jak na tom lidé zrovna jsou, co se týče partnerských vztahů. Když se rozejdete, musíte si změnit rodinný stav a dozvědí se to všichni. Facebook ale nabízí více variant partnerských svazků. Můžete být například i v komplikovaném vztahu. 


Doufám, že se vám článek líbil. Já FB nemám... Jen pro info. Tak čawes :3


 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.