vlada
ČOKOLÁDOVÉ SUFLÉ
Ingredience
Čokoláda na vaření 100 g
Máslo 90 g
Cukr 120 g
Vejce 3 ks
Hladká mouka 50 g
Postup příprava:
Nalámanou čokoládu rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Oddělíme žloutky a bílky. Bílky ušleháme do pevné hmoty. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mouku a rozpuštěnou čokoládu.
Nalijeme do vymazaných a moukou vysypaných formiček (do 3/4). Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C 10 minut. (10 minut je dostačující na malou formičku dle fota).
Těsto stačí na 8 porcí.
TIP: Můžeme dát kvalitnější, víceprocentní čokoládu. Přidat můžeme i trošku kakaa.
Přípravu urychlíme tím, že nebudeme oddělovat žloutky od bílků (po upečení není tolik nadýchané, ale také dobré).
„Rychlé suflé“ - na talířek jsem přidala marmeládu.
(JE TO MOC VÝBORNÉ)