Větviččin zelený blog
@Recepty - panna cotta a marcipán
Ahoj l-l-l-l-ladies!
Jak jsem slíbila - panna cotta a marcipán!
Pro ty co nevědí - Panna cotta je italský nepečený desert.
Panna Cotta
Ingredience
- 1 litr smetany - 6 lžic cukru
- 6 plátků želatiny
Postup
Do kastrolu vlijte smetanu s cukrem a vařte a míchejte do té doby, než se cukr rozpustí. Želatinu namočte do vody, nechte odkapat a přidejte do kastrolu, kde ji nechte rozpustit. Smetana se nesmí vařit! Poté směs nalijeme do formy a necháme v lednici po dobu 6 hodin. Podáváme polité karamelem ->
-> Karamel na Panna cottu
Ingredience
- 2 lžíce vody - 2 lžíce smetany
- 6 lžic cukru
Postup
Dáme kastrol na sporák a zapneme oheň (zatracený vyjadřování).V kastrole smícháme cukr a vodu. Když se cukr rozpustí a směs začne vřít, přilijeme smetanu a vyšleháme do hnědého, táhlého karamelu.
Ingredience
- 100g moučkového cukru - 100g sušeného mléka
- 30g tuku - 1 lžíce medu
- 1 bílek
Postup
Vše smícháme v hustou hmotu. Dle potřeby přidejte bílek (když bude moc suchý) nebo cukr (když bude moc mokrý) a obarvíme libovolným potravinářským barvivem.
Toť vše! Vychutnejte!