Choco Romance Today
Hra - Choco Romance Today
Video se načítá
The Jump Game
Hra - The Jump Game
Video se načítá
Horse Eventing 3
Hra - Horse Eventing 3
Video se načítá
Oblékni štěňátko
Hra - Oblékni štěňátko
Video se načítá
Cute Pets Today
Hra - Cute Pets Today
Video se načítá
Attack to magix
Hra - Attack to magix
Video se načítá
Pop'em Up
Hra - Pop'em Up
Video se načítá
Fireboy and Watergirl 5
Hra - Fireboy and Watergirl 5
Video se načítá
Factory Balls 2
Hra - Factory Balls 2
Video se načítá
Scrabble Sprint
Hra - Scrabble Sprint
Video se načítá
Fishao
Hra - Fishao
Video se načítá
Mastermind
Hra - Mastermind
Video se načítá
Virtual Pet Game
Hra - Virtual Pet Game
Video se načítá
 

Větviččin zelený blog

@Recepty - jahodový nanuk a rybízová dřeň

AHoj l-l-l-l-ladies!

Teploty nám OPĚT vyšplhaly nad 30 stupňů (u nás je na sluníčku 42 a ve stínu 37), takže tady mám specielně pro vás recept na chladivej, výbornej, domácí, jahodovej nanuk. A výbornou, chladivou, domácí rybízovou dřeň. A navíc maximálně jednoduché. Snad přijde k chuti :D Oba recepty jsou na cca. 4 porce a nezaberou vám víc než půl hodiny (když nepočítám mrznutí :D )


Domácí jahodový nanuk

Ingredience:

      - 100g tvarohu                                                                       - 600g jahod (malin, borůvek, rybízu...)

      - 2 lžíce cukru                                                                        - 2 lžíce jogurtu

Postup:

   Smíchejte tvaroh s cukrem a jogurtem. Pečlivě promícháme tak, aby se cukr rozpustil. Jahody hodíme do mixéru a důkladně rozmixujeme (nebo nedůkladně, podle toho jestli tam chcete kousky jahod :P ). Když jsou jahody rozmixovány, přidáme směs tvarohu, jogurtu a cukru a opět necháme mixér aby to promíchal za nás. Nakonec směs nalijeme do formiček a necháme zmrznout.


Domácí rybízová dřeň

Ingredience:

     - 1 kg rybízu                                                                           - smetana ke šlehání

     - med                                                                                     - led

Postup:

    Rybíz opláchněte a dejte na hodinu zmrazit (pokud máte mražený, můžete použít ten, jen ho nechte třeba 3 minutky venku aby trošičku povolil). Dále si vemte kostky ledu a rozdrťte je (paličkou na maso, v hmoždíři...). Dále dejte rybíz do mixéru, přidejte med podle chuti a nakonec tam šplíchněte smetanu. Vše rozmixujte. Nakonec ovoce smíchejte s ledem a vložte do skleniček. Tramtadadá! Ochlazení je na světě.

Místo rybízu samozřejmě můžete použít i jiné plody.


Ještě dneska se můžete těšit na dvě domácí zmrzliny, které nebyly v magazínu.


Jednoduché, ne? Užívejte den ;)

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.