Twilight,zajímavosti a další

Zajímavosti z filmu Stmívání

Takže čau!Dnes máme zajímavosti o filmu!Jdem na to!

Režisérka filmu Stmívání původně chtěla do role Emmetta Cullena Toma Willinga


Cam Gidganet měl původně hrát Emmetta Cullena, ale vice se mu líbila postava Jamese, proto požádal režisérku o změnu. Ta souhlasila


Režisér a tvůrci snímku měli na představitele upírů zvláštní požadavek: Herci se nesměli opalovat a odbarvovat vlasy, aby lépe vizuelně odpovídali představě o upírech, tzn. více jako lidé z jiného světa


Bella si ve filmu zlomí levou nohu ale když jde na ples má ortézu na pravé


Během natáčení oslavila Kristen Stewart osmnácté narozeniny.


Jít na konkurz na roli Belly se osmáctiletá herečka Kristen Stewart rozhodla jít proto, že v bledé dívce viděla trochu samu sebe. "Na začátku příbehu si vystačí jenom sama ze sebou. Je to samotářka. popisuje Kristen. "Já jsem taky na škole platila za samotáře" dodává skromně.


Před castingem Robert Pattinson nikdy neslyšel o románu Stmívání. Na casting se dostavil jen proto, že se mu líbil herecký výkon Kristen Stewart v Útěku do divočiny(2007)


Nikki Reed (Rosalie Hale) a Jackson Rathbone (Jasper Whitlock) se kvůli basebolové scéně naučili hrát levou rukou.


Na konkurz na roli Edwarda se přihlásilo 5000 lidí.

Nikki Reed byla ta, která zajistila přidání písní R. Pattinsona do filmu. Tajně ho nahrála když jen tak hrál na kytaru a zpíval, poté vyhledala producenty se svou ukázkou. Druhý den dostal Robert nabídku k nazpívání svých písní pro soundtrack.


Všichni Cullenovi nosí šperky se stejným symbolem. Edward, Jasper a Emmett mají stejné kožené náramky. Alice a Rosalie podobné náhrdelníky. Esme nosí stříbrný náramek se symbolem a Carlisle prsten. Hlavní částí symbolu je lev - znak rodiny Cullenů. Lev byl zvolen kvůli slavné větě:"And so the Lion fell in love with the Lamb"


Celá rodina Cullenů musela nosit kontaktní čočky v barvě topazu


První volba Stephenie Meyer pro roli Edwarda byl Henry Cavill. Ten měl však v době natáčení 25 let, takže na 17- ti letého nevypadal. Přesto mu Stephenie nabídla roli Carlisle Cullena, tu odmítl, z důvodu natáčení Tudorovců.


Kristen Stewart má ve skutečnosti zelené oči, během natáčení musela mít hnědé kontaktní čočky.


Koneeec



Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.