Meme Generator
Hra - Meme Generator
Video se načítá
Cake Decoration
Hra - Cake Decoration
Video se načítá
Bird Needs Owner
Hra - Bird Needs Owner
Video se načítá
Bratz Christmas
Hra - Bratz Christmas
Video se načítá
Elsa Drum Lesson
Hra - Elsa Drum Lesson
Video se načítá
Fab Tattoo Artist 2
Hra - Fab Tattoo Artist 2
Video se načítá
Run
Hra - Run
Video se načítá
Wedding Slacking
Hra - Wedding Slacking
Video se načítá
Sushi of Your Life
Hra - Sushi of Your Life
Video se načítá
Monkey GO Happy Marathon
Hra - Monkey GO Happy Marathon
Video se načítá
Hallowinx Dress Up
Hra - Hallowinx Dress Up
Video se načítá
 

The Darkness

Seroše aneb doporučuji ☺

AHOJ

V dnešním článku vám představím a doufám, že nějakým způsobem doporučím, mé oblíbené seriály :D

Jdeme na to! :D

1. Doctor Who - Pán času

Kultovní seriál Velké Británie z 60. let je zpět a s ním i Doktor v nových regeneracích.
Opět se prostřednictvím své časoprostorové Tardis (s podobou policejní budky) i společníků vydává Doktor na úžasná dobrodružství napříč prostorem a časem celého vesmíru a snaží se vyřešit nejednu zapeklitou záhadu, jež mnohdy způsobí nemalé problémy. Zas a znova se setkává s mimozemšťany různorodých civilizací, kteří ne vždy jsou vůči němu přátelští. Ať už jsou to Dálekové (jeho odvěcí nepřátelé), Sontarani, či jiní.
Má tak co dělat, aby sám vyvázl z malérů a zvládl situaci, aniž by přitom kdokoliv přišel o život – což se bohužel ne vždy podaří.

Recenze: Když jsem o tomto seriálu slyšela, říkala jsem si, že to bude Game of Thrones- nebude mě bavit. Jenže, charakter devátého doktora mi přirostl k srdci a jeho společnici jsem si oblíbila. A hlavně, kdo by neodolal úžasnému Davidu Tennantovi? A vy, co tento seriál sledujete, napiště mi do komentářů, jestli vás ti Dalekové taky tak strašně vytáčí :D


2. The Handmaid's Tale - Příběh Služebnice

Adaptace klasického románu spisovatelky Margaret Atwood Příběh služebnice vypráví o životě v dystopickém Gileádu, totalitní společnosti na půdě někdejších Spojených států. Republika Gileád, která se potýká s ekologickými katastrofami a ztrátou lidské plodnosti, je ovládána zvráceným fundamentalistickým režimem, který militantně volá po "návratu k tradičním hodnotám". Jako jedna z mála žen, které jsou ještě plodné, je Offred služebnicí v rodině Velitele. Ženy z této kasty jsou nuceny k sexuálnímu otroctví v rámci posledního zoufalého pokusu znovu zalidnit svět. V této děsivé společnosti musí Offred obezřetně manévrovat mezi Veliteli, jejich krutými Manželkami, hospodyněmi Martami i ostatními Služebnicemi – z nichž všech kdokoli může být špiónem Gileádu – a to s jediným cílem: přežít a najít dceru, která jí byla odebrána.

Recenze: Sriál je vemli děsivý a hodně působí na psychiku, ale nemůžete se od něj odtrhnout. Offred- June chvílemi moc nemusela, ale po několika dílech jsem jí držela a stále držím palečky. Najednu stranu si říkáte, že je to jen vymyšlené, ale zároveň si uvědomíte, že dnešní společnost je schopná všeho.



3. Downton Abbey - Panství Downton

Působivé kostýmní drama Panství Downton, od scenáristy Juliana Fellowese (Gosford Park, Královna Viktorie), držitele Ceny Akademie™, se může pochlubit hereckými osobnostmi, jako jsou Hugh Bonneville, Maggie Smith, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery, Dan Stevens, Penelope Wilton, Jim Carter, Phyllis Logan, Siobhan Finneran, Joanne Froggatt, Rob James-Collier a Brendan Coyle. Svět Downtonu díky této hvězdné herecké sestavě překypuje nádherou a vášní.
Série Panství Downton se odehrává v Anglii v letech před první světovou válkou a nabízí spletité společenské drama. Rodina Crawleyových obývá své sídlo již po mnoho generací. Žije tu ale i její služebnictvo, které má také své plány a sny, někdy spřádá intriky a jindy na sebe žárlí. Někteří z nich jsou rodině věrni a službu na Downtonu berou jako svůj životní úděl, jiní jako pouhou zastávku na cestě za lepší budoucností, za láskou nebo jen za dobrodružstvím. Zatímco služebnictvo zná spoustu rodinných tajemství, panstvo o svých zaměstnancích neví skoro nic. Přes všechny vášně zuřící pod povrchem je panství přístavem bezpečí, klidu a pořádku. Na první pohled se zdá, že to tak zůstane navěky. Nikdo z jeho obyvatel netuší, že se jim nad hlavami pomalu stahují válečná mračna.

Recenze: Měla jsem chuť podívat se na nějaký normální seriál odehrávající se v minulosti a Downton Abbey byla velmi příjemná volba. Je hezké sledovat osudy nejen panstva, ale i služebnictva. Trochu nahlédnete do toho, jak to dříve chodilo nebo jak lidé žili během první světové války.



4. Hannibal

Nový třináctidílný seriál HANNIBAL se zrodil z kreativní mysli Bryana Fullera (např. seriál Hrdinové) a rafinované režie Davida Sladea (např. Stmívání: Eclipse). Zkušení tvůrci přišli s překvapivým doplňkem k dosud známé historii šíleného Hannibala. Nejnovější stylizovaný thriller z dílny AXN vypráví mistrovský příběh manipulace a Lectera nechá fungovat přímo v ústředí mocné FBI. Jeho úkol je jasný: uznávaný psychiatr Dr. Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) má pomáhat mimořádně nadanému detektivovi Willu Grahamovi (Hugh Dancy), muži, který je obdařen schopností vcítit se do zvrácené mysli nejhorších masových vrahů. Pro ty z vás, kteří znají  příběh vysoce inteligentního kanibalského vraha Hannibala, bude tato podívaná fascinujícím výletem do neznáma. 
Hlavními hvězdami seriálu HANNIBAL jsou Hugh Dancy (Velké C, Král Artuš, Černý jestřáb sestřelen) jako Will Graham, brilantní, empatický psycholog FBI, který je schopen intuitivně rekonstruovat zvrácené myšlenky a metody sériových vrahů. Tato schopnost ho však fyzicky a zejména psychicky šíleně vyčerpává. Jeho šéf a psovod Jack Crawford (Laurence Fishburne H. III - Matrix, seriál CSI), však Willovu zvláštní schopnost vidět do mysli zločinců nutně potřebuje. Proto se rozhodne pro netradiční taha najme pro svého detektiva uznávaného psychiatra, který má pečovat o Willovo pošramocené psychické  zdraví.  Dr.  Hannibal  Lecter  (Mads Mikkelsen - Casino Royale, Lov, Královská aféra) ví  o duševních  pochodech zločinců své, ale  jeho svěřenec  o  tom  samozřejmě  nemá  ani  potuchy. V  téhle  nebezpečné  hře  kočky s myší, která se odehrává mezi světy dobra a zla, budeme sledovat, co se stane  s tímto nesourodým  párem  geniálního  policisty  a geniálního  zločince.  Můžeme  už  dopředu  prozradit,  že oba  mimořádní  muži  mají  společného víc, než  by  se mohlo  na  první  pohled  zdát.

Recenze: Hugh Dancy mezi mé oblíbené herce, a když jsem zjistila, že hraje v tomto brutálním seriálu, nepohrdla jsem. Hodně působí na psychiku, ale ráda jsem na něj koukala před spaním...a spalo se mi velmi dobře :D



5. True Blood - Pravá krev

Mysteriózní příběh s prvky hororu, satiry i erotického thrilleru vychází z fantaskního předpokladu, že upíři skutečně existují a tvoří svéráznou minoritu – podobnou třeba homosexuálům, náboženským sektám či národnostním menšinám. Poté, co byla vynalezena umělá krev (odtud originální název seriálu), kterou lze běžně koupit v obchodech či u benzínek, upíři už nemusejí požírat lidi a mohou s nimi normálně koexistovat. O jejich právech a způsobech integrace se vedou debaty v televizi. Jednu z nich lze zahlédnout hned v první epizodě…

Dějištěm napínavého i vtipného dramatu s řadou sexuálně otevřených scén je fiktivní městečko Bon Temps v Louisianě. Hlavní hrdinkou příběhu je servírka Sookie Stackhouseová (Anna Paquinová), obdařená nadpřirozenou schopností. Dokáže slyšet to, co si lidé skrytě myslí. Vzhledem ke své výjimečnosti to ale v životě nemá jednoduché… V městečku, kde se všichni navzájem znají (a jež vzdáleně připomíná dějiště slavného Lynchova díla Městečko Twin Peaks), se jednoho dne objeví skutečný upír Bill Compton (Stephen Moyer). Charismatický muž, jenž nepatří mezi obyčejné smrtelníky a vzhledem ke své dlouhověkosti věku pamatuje občanskou válku, se stane objektem hrdinčina zájmu. Jeho příchod, podobný zjevení tajuplných cizinců z westernů, však předznamená sérii morbidních úmrtí, která vedou k nejrůznějším podezřením...

Další klíčovou postavou je hrdinčin bratr Jason (Ryan Kwanten), který rád obšťastňuje ženy ve svém okolí a libuje v drsných erotických praktikách. Jinou důležitou figurou je hrdinčina nejlepší kamarádka – prostořeká černoška Tara (Rutina Wesleyová), která lidem říká, co si o nich myslí a má kvůli tomu problémy v zaměstnáních. Další zásadní postavou je hrdinčina vlídná a tolerantní babička (Lois Smithová), jež má zájem o historii. Další figury tvoří vzorek obyvatel typického amerického maloměsta…

Recenze: Vzhedem k tomu, že jsem trochu posedlá upíry, seriál byl jasnou volbou. Je pravda, že když jsem někdy před dvěma lety viděla první sérii, řekla jsem si, že někdy více, ale...když jsem se zapsala na projekt, kde jsem vzala téma upíři, seriál jsem znovu objevila. Začala jsem ho sledovat od první série a zamilovala jsem se (asi jsem potřebovala trochu dospět).


Tak co, jste fanoušky některého z těchto seriálů? :D

Komentáře

Otakarka El. Petřinská(Svěřování se,rady a zábav...)

Hannibala jsem viděla, je to vážně úžasný seriál! Někdy do půlky druhé série to byla naprosto výborná podívaná a u každého dílu jsem seděla napjatá a čekala, co se bude dít, ale poté už mě to tolik nebavilo. Přišlo mi to celé poněkud urychlené (chápu, že ten seriál museli u třetí série ukončit, ale přesto to mohli vymyslet trochu lépe). A přišlo mi, že už to byla jen taková ,,honička" s Hannibalem a ty vraždy už také nebyly to co dříve. Každopádně, i tak si myslím, že je to vážně skvělý seriál a každým dílem to dokáže člověka čím dál více překvapit.
Jinak... Zbytek seriálů jsem neviděla, tak třeba se na ně někdy podívám, pěkná recenze a celkově pěkný článek - možná jsi sem jen mohla ještě dát třeba trailery, ale to už je maličkost. Hezké, dávám plus. smajl

Otakarka El. PetřinskáTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Terezinka007

Ahoj, nesedí mi tam ty popisy o čem seriál je. Píšeš to vážně ty? Ten bohatý slovník cením, ale přelouskat to.. nosmajl lepší by bylo kdyby ti to sedělo do pusy, prostě napsat to vlastními slovy, nepůsobí to dobře smajl ale jinak hezký článek! smajl

Terezinka007To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.