SwimmingDiary

Swimming Diary

Ahoj, vítám vás u mého článku.

Tyto každotýdenní články (pokud se bude dít něco zajímavého), vám dají možnost nahlédnout do každodenního či každotýdenního života závodního sportovce.

Určitě napište komentář :)



Dnes je takový celkem v klidu den. Ráno jako obvykle stávám v 5:10, abych mohla být v 6:00 ve vodě :)Ráno trénuji hodinku a půl, odpoledne jenom hodinku

Většinou snídám bílý jogurt s chia semínky, banánem, ořechy či mandlemi a BeBe dobré ráno mini. Je to taková lehká, zdravá snídaně. Obléknu se, umyji si zuby a takové ty věci okolo.. Potom mě taťka zaveze na bazén, v šatně se pak převléknu do plavek. Odejdu do vnitřku bazénu, nachystám si plavecké pomůcky a začnu se rozcvičovat. Panáky, cik cak, dřepy, a pořád dokola. 

Trenér nám řekne tréning, připravíme se, dáme si na oči brýle a holky na hlavy čepky (pokud kluci nemají dlouhé vlasy). A začínáme. 

V 6 hodin skočím do studené vody, rozplavu se. Po rozplavání máme nějaké ty rozjezdové série, dýchačky, plavání pod vodou a jiné. Potom se většinou vrhneme na hlavní sérii kde se musíme plně soustředit na to, co po nás trenér chce, abychom dosáhli lepších výsledků. Dám tady příklad: 

Rozplavání je třeba 500 kraul, znak.

Dále bude třeba 3x100 polohové nohy, 3x100 poloha paže.

Potom 4x 100: 2x  25 pod vodou + 75 vyplav, 2x 100, nádech co 7. nádech. 

Někdo říká že plaveme jen od stěny ke stěně. Není to tak. Plavání není jednoduché. Musíme nad tím přemýšlet. Každý náš pohyb je důležitý. Stačí párkrát dát špatně ruku, tělo si na to zvykne a tuto chybu se takzvaně naučíte.

Potom přijdou závody, kde musíte podat co největší výkon. Přijedete na bazén, převlečete se do klubového oblečení, rozcvičíte se a pořádně se rozplavete. Po rozplavání se převlečete do závodních plavek a obléknete klubové oblečení.

Přijde start. Trenér vám řekne pokyny, které máte dodržovat, a podle toho se budete řídit. Jdete k pomocné trenérce kde se budete znovu rozcvičovat, teda před startem. Vyhlásí vaše jméno a vy pomalu půjdete k bloku. Tam se připravíte, dáte si brýle a čepku, a můžete jít na blok. Tam budou pískat. Na povel NA MÍSTA se připravíte a na PÍPNUTÍ se odrazíte. 

Skočíte, vlníte pod vodou a najednou se objevíte zpoza hladiny.. Začtete plavat ten způsob, jaký plavete. Obrátka, vyvlnění, další metry... Skončíte a na tabuli uvidíte pořadí a číslo své dráhy a čas.

Přijdete za trenérem který vám řekne jestli máte osobák nebo ne (pokud to nevíte sami). Zhodnotí trať a vy se budete soustředit na další závod.



Říkáte si proč to dělám? V životě chci něco dosáhnou, a nemusí to být sport či jiné koníčky. Dělám to pro radost, pro potěšení a i pro úspěchy, protože vrcholem mé celo půlroční/roční práci je MISTROSTVÍ ČR. Tak chci něco dokázat. Dát si osobák.

Proto je důležité něco dělat, a ne takový ten GAUČING...



Ciao ♥

Komentáře

pinkmary217(úplně všechno!!!)

Taky Plavu závodně a jsme na tom dost podobně akorát ráno máme jenom 1hodinu a odpoledne 2.Ještě jak si tam psala že když uděláme malou chybku tak je to v P.... např teď jsem začala dělat velko chybu u prsou a jsem dost naštvaná doufám že se to ještě doučím smajl
Jinak za co plaveš?
A super článek

pinkmary217To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.