Jewel City
Hra - Jewel City
Video se načítá
Plants vs Zombies
Hra - Plants vs Zombies
Video se načítá
Run Ram Run
Hra - Run Ram Run
Video se načítá
Air Element
Hra - Air Element
Video se načítá
Nefera de Nile
Hra - Nefera de Nile
Video se načítá
 

starry sky

Jak dobře se vlastně máme

AHOJ!

V dnešní době si moc neuvědomujeme, jak dobře se vlastně u nás v ČR máme. Máme dostatek jídla a pití, momentálně nás neohrožují žádné války, většina lidí z ČR mají zdraví, to třeba v Africe nemají. Dnešní České 10-leté holky se trápí tím, že se s nimi rozešel jejich kluk, v Africe se 10-leté holky trápí tím, že jim umřeli rodiče nebo přátele na hlad. Připadá mi, že si většina naší populace neváží toho všeho co vlastně máme, pojďme si tady uvést nějaké ty hlavní rozdíly mezi Evropou a Afrikou.


Evropa-Skoro žádné závažné nemoci

Afrika- Ebola a další nebezpečné nemoci


Evropa-Dostatek jídla

Afrika-Lidé umírají kvůli nedostatku jídla


Evropa-Plné připojení k internetu

Afrika-V Africe spousta lidí neví jak vypadá mobil


Evropa-Děti sedí doma na zadku s mobilem v ruce

Afrika-Děti musí být ve válce nebo pracovat


Mohla bych sem dát spoustu dalších příkladů toho, jak dobře se vlastně máme. Je to smutný, když ještě ty lidi z Afriky odsuzujeme za to že mají jinou barvu pleti a oni jsou na tom o hodně hůř než my. V Evropě se někdo zabije kvůli "Modré Velryby" a v Africe člověk umře ve válce. Kdybych mohla, tak bych s tím něco udělala. Prosím, zamyslete se nad tím, až budete chtít říct jak je Česko strašné, vzpomeňte si na Afriku, vzpomeňte si na tenhle článek, zamyslete se nad tím, jak je nám tady vlastně dobře =)


To by bylo pro tenhle článek všechno, PáPá :3

Komentáře

Katana-san(ANIME!)

Problém je malinko komplikovanější. Ano, máme všeho dost, ale to protože jsme toho hodně dokázali. Myslím tím...pěstujeme ve velkém a víme, jak vést velkovýrobu stroji. Víme, jak získávat čistou a pitnou vodu. Pokoušeli jsme se pomoct Africe. Příkladem je, když v Africe ženy chodily daleko pro vodu, tak jsme jim pomohli. Stroj odváděl vodu přímo do vesnice, ale když se přišli návštěvníci z vyspělých zemí podívat, jak se rozvinuli, tak ženy opět chodily daleko pro vodu. A proč?Protože se ten stroj pokazil a oni to nedokázali spravit. Podle mě bychom je měli s těmi stroji naučit. Mělo by se rozvinout školství, čímž by bylo více inteligentních lidí, kteří by dokázali vést ekonomiku, zemědělství a spoustu dalších. smajlOvšem souhlasím s tím, že spoustu dívek a i kluků v našem věku (10- 16) jsou rozmazlená děcka s iPhonem v ruce. smajlPlus ti dám zítra, protože momentálně nemám...

Katana-sanTo se mi líbí +6 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Katana-san: No, buď je problém ten, ktery jsi popsala. Chybi jim vzdělání.

Nebo je problém v kolonizaci. Vždyť dříve si žili Afričané naprosto v pohodě svým životem. Pak přijeli Evropané a odvezli ty nejlepší, nejzdatnější a nejchytřejší lidi a zbyly tam jenom ti neschopní. A ty se prostě neuživí. A taky deštné lesy se tolik nekácely kvůli úrodné půdě a proces desertizace také nebyl tak rychlý... Podle mě za to, jak jsou Africké státy (některé) zaostalé, můžeme i my Evropané.

SagkaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

bára111VIP(✎ Svet kreslenia a maľova...)

Ano pravda.. Ale je dost nemožné, porovnávat afriku s českou republikou. V každé této čísti světa jsou jiné přírodní podmínky a jiný styl žviota. (neříkám že ty lidi tam musí výt šťastní, sama jsem ráda že žiju tady)

bára111To se mi líbí +9 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.