Violetta At The Dentist
Hra - Violetta At The Dentist
Video se načítá
Epic Coaster
Hra - Epic Coaster
Video se načítá
Pony Care
Hra - Pony Care
Video se načítá
 

Snažím se být pozitivní! :))

Něco málo o vlasech

Mýty o vlasech jsou tak staré, jako lidstvo samo. V každé době s sebou způsob, jak vlasy působily na okolí, přinášel své okolí, přinášel své vlastní ideály. Například hustá hříva vlasů byla po staletí výrazem smyslnosti, zatímco mravné ženy nosily vlasy vyčesané nahoru. Krásné vlasy jsou snem každé z nás. A není divu, vždyť jsou symbolem, erotiky a krásy, Podávají informaci o duševním stavu a sociálním postavení, prozrazují osobnost a charakter člověka.


Vlasy a výživa

Zdravý vlas může růst jen ze zdravé pokožky hlavy, která není poškozena léky, nemocemi, stresem nebo špatnou výživou. Výživa je přitom zásadním faktorem zejména pro zdravé vlasové kořínky a vitální vlasy. Obzvláště důležité jsou minerály látky a vitaminy, jako zinek, kyselina listová, biotin, železo a vitamin C. Vyskytují se v ovoci, mléčných výrobcích, celozrnných a sojových výrobcích, v rybách, drůbeži a zelené listové zelenině.


Růst vlasů

Vlas vyroste za rok asi 15 cm, a to po dobu dvou až šesti let. Poté dojde k čtyřměsíční klidové fázi, po jejímž uplynutí vlas vypadne. Ale žádný strach, v kořínku vlasu se začne okamžitě vytvářet nový vlas. Jestliže ti tedy během jednoho dne vypadne až 80 vlasů, nemusíš se hned trápit tím, že budeš brzy plešatá.


Silné vlasy

Představ si, že zdravý vlas hravě vydrží až 100 gramů zátěže. Na laně upleteném z lidských vlasů by tedy mohlo viset přibližně deset aut o 1000 kilech. 


Chcete jako další článek věnovaný péči o vlasy? Tak prosím od 5 plusek 



Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.