Snažím se být pozitivní! :))

Na vlas přesně pro tvůj typ vlasů + poděkování

Ahoj, dřív než začne samotný článek koukala jsem se, do síně slávy, a zjistila jsem, že jsem 45. nejlepší Blogerka, a za to vám posílám obrovské DĚKUJI! Chtěla bych udělat, jako poděkování nějaký speciální článek který by jste chtěli. Takže kdyby jste měli typ, tak pište do komentářů. A ještě jednou moc děkuji.

              


                                                                     


Péče o vlasy musí odpovídat typu vlasů. Typ vlasů každého člověka je podmíněn dědičnými předpoklady. Kromě toho je vzhled vlasů ovlivňován vnějšími vlivy, jako je počasí, nebo špatná péče. Správné určení typu vlasů je proto předpokladem pro volbu vhodných výrobků a celkové péče o vlasy.

Normální vlasy

Tento typ je už dnes v oslabení. Vyznačuje se leskem, a hebností a je elastický od kořínkům po konečky. Nadměrně se nemastí a nenabíjí se statickou elektřinou. Ale i tento typ vlasů potřebuje pravidelnou péči, aby mohl odolávat všem nepříznivým vlivům.

Správná péče:

Doporučuje se jemný šampon. Po každém umytí je vhodné opláchnout vlasy bylinným odvarem, nebo použít vlasové tonikum. Každé čtyři týdny je pak dobré udělat zábal, který vlasům dodá vlhkost.


Jemné vlasy

Problém jemných vlasů nemá nic společného s množstvím vlasů. Průměr vlasu je u jemných vlasů o 0,05 mm menší než u normálních vlasů. Jemným vlasům chybí pevnost a objem.

Správná péče:

Aby účes působil bohatě, a dobře se udržoval je předpokladem perfektní střih. Ideální jsou krátké sestřihy nebo tupě střižené, pážecí účesy v délce maximálně po bradu. Pěnová tužidla a tekuté, vlasy pomohou jemným vlasům dřžet tvar a hydrokultury se postarají o lepší pevnost. Na mytí vlasů, jsou nejlepší jemné šampony pr dodání objemu.

Broskev pro jemné vlasy - Hrst usušených listů broskvoně zalij 1 / 4  litrem horké vody a nech vychladit. Vychlazený odvar přeceď a použij jej k oplachování vlasů.



Mastné vlasy, lupy

Jestliže se ti z hlavy sypou závěje lupů, nebo se ti vlasy příliš rychle mastí, není to ani tak problém vlasů, ale pokožky hlavy. Zodpovědná je za to zvýšená funkce tukových žláz. Vlasy nemohou přebytek tuku absorbovat, mastí se a pramínkovatí. S mastnými vlasy je často, je spojen i problém lupů, protože přebytek mazu na pokožce hlavy tvoří ideální živou půdu pro různé druhy plísní. Jsou sice neškodné, ale mohou vyvolat alergické reakce na pokožce hlavy. To podnítí tvorbu buněk a z hlavy, se odlupují odumřelé šupinky kůže - lupy.

Správná péče:

Mastné vlasy by se měly mýt tak často, jak je to potřeba, ale aplikace pěstících přípravků by neměla být, stejně častá jako mytí. Speciální šampony na mastné vlasy obsahují látky, které potlačují vylučovaní matu a omezují tak pramínkování vlasů. Šampon se do pokožky hlavy nesmí vmasírovat, protože to podporuje tvorbu tuku tukovými žlázami. V případě lupů je třeba, používat speciální šampony proti lupům, Pokud to nepomůže je třeba obrátit se na kožního lékaře.

Kopřiva na mastné vlasy-  Hrst usušených listů kopřivy zalij 1/4 horkého ovocného octa. Nech 15 minut odstát a odvar používej k oplachování vlasů po umytí.

  


Lupy

Lupy se mohou vyskytovat u mastných vlasů, ale i suchých vlasů. Příčinou mohou být léky, používání nesprávných stylingových či pěstících přípravků, stres, nedostatek vitaminů nebo plísňová onemocnění.

Správná péče:

Jen šampony proti lupům často nestačí. Existují speciální kúry na pokožku hlavy, které zabraňují tvorbě lupů. Pomocí gelového peelingu se dají lupy odstranit.


Suché dlouhé vlasy - lámavé konečky

Vlasy jsou mastné, bez objemu a bez lesku. Rychle elektrizují, poletují a jsou zplihlé. Důvodů je hned několik: fénování příliš horkým vzduchem, špatný hřeben nebo kartáč, příliš časté mytí špatným šamponem, voda s obsahem vápna, chemické zásahy, povětrnostní vlivy, snížená funkce mazových žláz na pokožce hlavy.

Správná péče:

Důležité jsou, pravidelné kúry přímo určené pro daný typ vlasů. Obsahují pěstící přísady, které proniknou, do vlasové kúry a uzavřou povrchovou vrstvu šupinek. Nepoužívej hřebeny nebo kartáče s ostrými hranami.


Vlasy kudrnaté od přírody

Jsou úžasné, ale často vypadají spíš rozcuchané tedy jak u koho. Ovšem tomu se dá zabránit správnou péčí a úpravou.

Správná péče:

Když použiješ speciální šampon na kudrnaté vlasy, vytvoří se na vlasech tenká vrstva a snáze se rozčesávají. Po každém umytí, si udělej intenzivní kúru pro suché vlasy. Ideální jsou stylingové přípravky bez obsahu tuků a alkoholu.

Med na kudrny - Dvě lžíce medu důkladně promíchej s čajovou lžičkou glycerinu a 1/ 2 litrem teplé vody, roztok dej do sklenice se šroubovacím uzávěrem a dobře protřepej. Používej po umytí jako kúru na oplachování.


Barevné vlasy/ Vlasy po trvalé

V tomto případě se do struktury vlasu zasahuje změnou tvaru či barvy. Vlasy se teď snadno vysuší a jsou velmi citlivé. Čím častěji se takové zásahy provádějí, tím silněji se zasahuje do struktury vlasu. barvené vlasy nebo vlasy po trvalé, jsou rychle mastné, bez lesku, a jsou lámavé a nutně potřebují zvláštní péči

Správná péče:

Důležité je používání správných výrobků. Vhodné jsou regenerační šampony, tonizátory a pravidelné kúry. Lesky ve spreji navíc vlasům dodají lesk a pružnost.

 


Dlouhé, roztřepené vlasy

Čím delší vlasy jsou, tím více je jejich struktura vnějšími vlivy poškozena. Prostředí vlasy oslabuje, ty se postupem času ztenčují a začínají se lámat. Následkem jsou roztřepené vlasy a barevné změny.

Správná péče:

Důležité jsou pěstící výrobky, které uzavírají povrchovou vrstvu šupinek, např. fluidum na špičky vlasů. Vyšisované konečky můžeme odbarvit vymyvatelnými přelivy v odstínu původní přirozené barvy vlasů.

Při třepení používej kartáče z přírodních materiálů. Nejšetrnější jsou hřebeny ze dřeva či rohoviny.

Ještě jednou Vám moc, chci poděkovat za 45. místo moc si toho vážím!! Jste pro mě velká motivace pokračovat dále v tom co dělám opravdu moc Vám děkuji nikdy bych nevěřila že se tam dostanu.

Jste nejlepší doufám že to takto nadále bude pokračovat

Díky Listranda ♥

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.