Wedding Trouble
Hra - Wedding Trouble
Video se načítá
Barbie Style Quiz
Hra - Barbie Style Quiz
Video se načítá
Heart Surgery
Hra - Heart Surgery
Video se načítá
Winter Magic
Hra - Winter Magic
Video se načítá
Devilish Hairdresser
Hra - Devilish Hairdresser
Video se načítá
Movie Star
Hra - Movie Star
Video se načítá
Goodgame Disco
Hra - Goodgame Disco
Video se načítá
Operate Now! Scoliosis Surgery
Hra - Operate Now! Scoliosis Surgery
Video se načítá
Monkey Go Happy: Mini Monkeys
Hra - Monkey Go Happy: Mini Monkeys
Video se načítá
Frizzle Fraz 4
Hra - Frizzle Fraz 4
Video se načítá
 

Snažím se být pozitivní! :))

Girls Talk - První menstruace

Ahoj, je tu první Girls Talk a jako  téma, jsem si vybrala první menstruace. Prosím, nepište mi do komentářů že je nevhodné na toto téma točit video.A ještě se Vám moc chci omluvit za světlo snad to nevadí. Děkuji




Co je to menstruace?

Menstruace je normální částí přirozeného cyklického procesu vyskytujícího se u zdravých žen mezi pubertou a koncem reprodukčního věku. Začátek menstruace nazývaný i menarche se vyskytuje průměrně ve věku 12 let, ale může nastoupit kdykoli mezi 8 a 16 lety. Poslední perioda - menopauza se vyskytuje obvykle ve věku 45 - 55 let. Odchylky od těchto hodnot vyžadují lékařskou prohlídku. Amenorea označuje prodlouženou absenci menses během plodného věku ženy z jiných příčin nežli těhotenství. Např. ženy s velmi nízkým tělesným tukem jako např. sportovkyně nebo anorektičky mohou přestat menstruovat. Přítomnost menstruace nedokazuje, že nastala ovulace a ženy, které nemají ovulaci, mohou mít menstruační cykly. Tyto anovulační cykly mají tendenci nastat méně pravidelně a mají větší variabilitu v délce cyklu.




Vložky

Menstruační vložka je hygienická pomůcka určená pro ženy, která slouží k zachycování krve při menstruaci nebo během šestinedělí. V současnosti jsou v západním světě nejčastěji používané menstruační vložky jednorázové, nicméně jsou k dispozici i látkové, pratelné vložky pro vícenásobné použití. 

Ultra                                               Classic

a b  Jaký je mezi tím rozdíl?


Ultra vložky jsou slaboučké a vložky classic jsou silnější- Já osobně na den používám ultra a na noc classic


Tampony

Tampon (nebo tampón) je ženská hygienická pomůcka sloužící k zachycení menstruační krve. Jedná se o malý váleček ze směsi bavlny a hedvábí nebo z viskózy, opatřený šňůrkou k vytažení. Zavádí se do horní části pochvy a funguje tam jako savá houbička.

Syndrom toxického šoku
Syndrom toxického šoku (TSS) je poměrně vzácné život ohrožující onemocnění. Bylo poprvé popsáno až v roce 1978. Ve více jak polovině případů se vyskytuje u dívek a žen během menstruace, popř. krátce po ní. Častěji se pak vyskytne u žen mladších třiceti let. U dospívajících pak až přes 90% případů souvisí s použitím vaginálních tampónů. Příčin vzniku může být ale velké množství a onemocnění může postihnout nejen ženy, ale i muže a děti.

Zavedení tamponu


Menstruační kalíšek

Je to další možnost


Látkové vložky

Jako jednorázové vložky, i látkové vložky mají spoustu druhů





Záchranná taštička

[Unsupported element format] Do malé taštičky si dáš to co preferuješ a tuto taštičku si můžeš dát do kabelky do školní taštičky a kdyby tě menstruace překvapila tak si připravená. 


Hygienické potřeby co jsem ukazovala ve videu:

  [Unsupported element format]  

Noční vložky:

  

.

Intimky

 Intimky jsou primárně určeny na ochranu spodního prádla mezi dvěma menstruacemi. Mnoho dívek má totiž i mimo své dny silný výtok, a aby si neničily prádlo, byly vymyšleny právě intimky. Jsou mnohem tenčí než klasické vložky, jsou tedy příjemnější na nošení a naprosto nenápadné. Na menstruaci se ale nehodí, protože nemají tak dobrou absorpční schopnost jako vložky či tampony.

[Unsupported element format]


Bělení vložek a tamponů co to je?



Jak často se sprchovat?

 Během Vašich dnů se doporučuje sprchovat se 2 - 3 denně

Ráno- Večer

Ráno- odpoledne- večer


Můj článek na Alíkovi:

Tak to je on


Pokud by jste měli další otázky pište do komentářů pokud by jich potom bylo více udělám k tomuto tématu další girls talk.

Ahooj




Komentáře

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

Dobrej článek, fajn pro holky, co to ještě nedostaly nebo to dostaly poprvé.
U těch tamponů... mě třeba nešly zavést ani ty nejmenší, dokud jsem byla panna, začala jsem je používat až pak a i když se říká, že jsou vhodné kdykoli, myslím, že pokud to dostanete hodně mladý ( třeba v 11ti) tak je rozhodně lepší používat jen vložky ( ale každému samozřejmě vyhovuje něco jiného.

PsychoušekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Sprchovat se dvakrát, či dokonce třikrát, je blbost... Bohatě stačí jednou. Pro pokožku to není vhodné a menstruaci nám to taky neukrátísmajl Prostě - stačí jednou, kdyžtak použít takové ty speciální vlhčené ubrousky...

Butterfly340To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lucy Lupinová(Bradavice)

Butterfly340: No, ale včera večer aj dnes som použila vlhké utierky, vieš, také čo sú na ruky, proste vlhčený toaletný papier, lebo som bola celá špinavá. smajl Vieš, zasušená oná a tak...

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.