Říše divů

Zápisky jedné knihomolky

Takže ahoj, sušenky! (až teď jsem si uvědomila, že by tam měla být čárka) Předem se omlouvám, že tento článek nevyšel mnohem dřív, ale tento týden byl celkem hektický, takže vychází teď. Nutno podotknout, že pět měsíců jsem vůbec nečetla začala jsem až v pátém měsíci v roce. Bohužel. Nebudeme to svalovat jen na to, obecně doufám, že tento rok bude - co se týče knih - lepší. Přečetla jsem nějakých 30 knížek (z toho 8 815 stran) a hodně mě deptá, jak se lidi svěřují s tím, že oni konečně dokázali stovku. Prostě, co? To neděláte nic jiného, lidi? :D Jak já vám závidím, máte můj obdiv! Já dneska četla do půl čtvrtý do rána a nejsem tak daleko!


No, o co tady jde. Začala jsem si někdy...v říjnu zapisovat koupené a přečtené knihy, chytrý nápad, dělá to spoustu lidí, doporučuju i vám.

Poslední dobou jsem téměř nedělala recenze, takže tohle je něco jako shrnutí a oznámkování knížek v roce 2017.

A taky se omlouvám za nedostatečnou úpravu, bohužel mi většina funkcí již rok nefunguje. Na počítači a na tabletu opravdu psát nechci, i když jednu dobu jsem nedělala nic jiného.


   


Koruna, 265, 3*

- Koruna je zkrátka ze série Selekce, myslím, že většina z vás ji považuje za oddechovku, která není moc těžká. A já jsem si hlavně s tímto dílem uvědomila, že je načase opustit rozmazlené princezny a "dokonalé" kluky a najít si nějakou náročnější četbu. Ale Selekce byla jedna z mých prvních "pořádných" knih, chápete. Prostě román. Koruna byla průměrná, asi jako každý díl Selekce, ale tehdy když jsem začínala číst první tři díly, tak mi to připadalo jaksi lepší.



Josefína a bytosti, 389, 3*

- Jo, toto byla jedna z těch nejdivnějších knih, které jsem kdy přečetla. Vážně, tady se může stát cokoliv a to myslím OPRAVDU vážně.



Skleněný trůn, 387, 5*

- Ach, pamatuju si ten den, kdy jsem začala číst Skleněný trůn. Byla jsem se školou na výletě, jehož součástí byl i obchoďák. Utíkala jsem do Knihy Dobrovského a tehdy mi to přišlo tlusté, že mi to vydrží dlouho...A ano, vydrželo, ale zas tak tlusté to nebylo. 5 hvězdiček, prosím! (Dávají se knihám hvězdičky, že jo?)



Půlnoční koruna, 396, 5*

- Co bych tak mohla říct o dalším dílu Skleněného trůnu? Četla jsem ho na dovolené, dokonce na dvou, takže je možná na obálce poznat ta zaschlá slaná voda...U této knihy jsem udělala tu chybu, že když jsem se koukla, kolik má stran, přečetla jsem si úryvek, který měl být hlavní zápletkou knihy. Tedy spíš její rozluštění.



Bábovky, 328, 2*

- Myslím, že tuto knížku měla půjčenou mamka, ale co, já se pak u toho moře vážně nudila! Občas jsem vážně nepochopila, jak může být nějaká ženská v té knize tak strašně natvrdlá, proč s sebou nosí v kabelce nevim kolik tisíc a proč tam všichni všechny podvádí, co?



Dědička ohně, 533, 5*

- Tenhle díl jsem četla na táboře, a myslím, že mě bavil asi nejvíce. Kdybych mohla, rozhodně bych ležela na té palandě celý den a četla...



Girl Online, 356, 2*

- Ani nevím, proč jsem tu sérii začala číst, prostě netuším. Každopádně, toto je asi jedna z nejhorších knih, kterou jsem četla, přestože jsem ji jedním dechem zhltla. Všechno je tam naprosto klišé, naivní, ta holka by se v životě neprosadila, příběh strašně předvídatelný. Nevím, jestli to doopravdy napsala Zoella, ale to je jedno, ta holka by asi měla začít s něčím jiným. Nebo psát knihy pro dvanáctileté naivní holky, které rády romantické oddechovky, takže asi by měla pokračovat s tímhle, ale beze mě.



Navždy s láskou, Lara Jean, 291, 4*

- Já mám tuto sérii hrozně ráda. Je na ní něco jaksi profesionálního, na rozdíl od Girl Online a třetí díl jsem si samozřejmě nemohla nechat ujít!



Královna stínů, 650, 4*

- Proč jsem jí dala jiné bodové hodnocení, než ostatním dílům...No, ta kniha mě nezaujala natolik, abych si vůbec vzpomněla, o čem to vlastně bylo :D První díl byl o té soutěži, druhý tak nějak o její "profesi", třetí o vílách, čtvrtý...no, to právě nevím, a pátý o těch putováních, bitvách a tak. Nazvala bych to...přestupným dílem, ale určitě se tam stala spousta důležitých věcí, na které si teď nevzpomenu.



Alenka v říši zombií, 322, 5*

Ano, ano, ano! Tohle je opravdová bomba, alespoň pro mě, hrozně mě to bavilo a až vyjde další díl, tak si ho rozhodně koupím! Kniha je opravdu čtivá a napínavá.



Říše bouří, 681, 5*

Pokud jste četli moji recenzi, víte, že Aelin jsem v tomto dílu přestala mít ráda, protože mi připadala jako egoistický spratek, který musí mít všechno po svém, už to nebyla ta statečná, sarkastická holka, ale furt se jí něco nelíbilo a to jak SPOILER zmlátila Manon, když byla zraněná a vyhnaná, nepřála Dorianovi, aby se s ní sblížil, to bylo opravdu hnusné. Kniha si přesto získala 5*. Za Lysandru, Manon a Aediona.



Kate, 298, 5*

Já to tak miluju! Kniha byla o něčem, co mě zajímá, byla podaná zajímavě a zároveň velice profesionálně. Pokud se zajímáte o královskou rodinu, nebo vévodkyni Kate, rozhodně doporučuju přečíst! Vůbec jsem nemohla odtrhnout oči.



Bylo, nebylo, 295, 2*

Tady také doporučuji recenzi. Tahle kniha je podle seriálu, který miluju, ale tohle tomu nesvědčí. Kdybych nevěděla, co se všechno doopravdy stalo, kdo kým byl, jak všechno skončí, kdybych nevěděla, jaké jsou postavy, tak bych to hned odložila. Nezajímavě napsané, ploché charaktery, nudný styl psaní, příliš urychlené scény, jiné tam byly zcela zbytečné.



Dospělost je mýtus, 111, 5*

Tento komiks četli snad už všichni a je opravdu skvělý! V mnoha věcech jsem se našla a pobavila jsem se! Pamatuju si, že jsem si ho četla, když jsem chodila po olomoucké Šantovce :D (a ne, nejsem z Olomouce, ani z blízkosti)



Co nám říká pes?,59, 4*

Tuhle knihu jsem si nečetla stránku po stránce, spíše tam něco hledám, když si potřebuji nějaký kynologický fakt ověřit na nějakém důvěryhodném místě, ne na wikipedii.



Girl Online na turné, 364, 2*

Ach jo. S touhle sérií končím, proč jsem ten druhý díl začínala, to opravdu nevím. Jedna z nejvíc klišé knih, které jsem kdy četla, opravdu.



Bajky barda Beedleho, 133, 4*

To bylo zajímavé - opravdu zajímavé, jen nevím, co víc říct ke kouzelnickým pohádkám :D Až budu mít děti, budu jim číst toto :D I Mágovo chlupaté srdce!



Deník mimoňky: Příběhy neschopný psí chůvy, 291, 5*

Tohle je prostě srdcovka, kterou budu číst, dokud nevyjde poslední díl a je mi jedno, kolik mi je! V tomto dílu se toho zas tak moc nestalo, ale na vtipnosti to neubírá!



Kráska a zvíře, 96, 3*

No, já nevím proč jsem si to koupil, když je to kniha s obrázky z filmu, nejspíš pro děti. Jako, dětskou pohádku to napsali asi celkem dobře, ale jak někdo dobře poznamenal, ty obrázky vypadají, jak kdyby to stopli na počítači a udělali screen.



Deník mimoňky 11, 288, 5*

Dnešní rok byl na deníky opravdu bohatý, to mi věřte! A proč tady mám jen číslovku? Protože je jich tolik, že si všechny názvy nepamatuju, no :D



Ubulená hromádka štěstí, 127, 5*

Tohle pokračování Dospělost je mýtus se mu hrdě vyrovnalo a nezklamalo! Nemůžu vytknout nic - možná jen, že jsem se k tomu dostala tak pozdě :D



Alenčina dobrodružství v kraji divů a za zrcadlem, 254, 5*

Konečně jsem si tento rok přečetla originální Alenku v Říši divů. Já jsem se trochu bála, že to bude takové divné, staré, dětské, ale...ono to bylo zatraceně dobré! Hrozně mě to bavilo, má to své osobní kouzlo a co bych byla za Lociku11, kdybych nečetla origoš Alenku? (teď jsem si uvědomila, že ta jména spolu nesouvisí, ale vy chápete, že?)



Sára: kniha třetí, 229, 3*

Toto je hodně nostalgická kniha, předchozí díly jsem četla před mnoha lety a říkala jsem si, že...by bylo fajn, kdybych tu sérii dočetla. No, tu jejich filozofii asi nikdy nepochopím, nebo spíš budu kritizovat, jak přehnaně optimisticky a flegmaticky se někdy chovají, no.



Ovšem, 221, 5*

Bzum, bzum! (neptejte se mě, proč jsem to udělala) Tahle kniha byla ( no ovšem)  dokonalá a byla...o všem. Ne, to je příliš neoriginální recenze, takže to řeknu takto - já jsem se smála, nahlas, většinou, což se neděje. Mně ne. Ty příběhy byly tak zábavné a čtivé, že to máte prostě za pár hodin přečtené a...divíte se, že ta kniha byla tak krátká.



Medvěd Wrr, 50, 4*

Víte, asi se mě budete ptát, proč čtu knihu, která je určena pro malé děti. No, rozšiřuju si obzory, třeba všechny své knihy jednou daruji do knihovny, nebo - KECÁM! Umíte si představit, jak bych JÁ všechny své knihy dala někomu jinému? Hahaha, to teda ne! No, jejich oficiální stránka mě začala sledovat na instagramu, tak jsem se podívala na jejich fotky a...ten medvídek byl tak roztomilý. Tuto knihu také budu číst dětem, rozhodně!



Kráska a zvíře: Zakletá v knize, 302, 5*

Nečekala jsem nic extra, spíše průměrnou knihu. Ale mě to ohromilo. Nadchlo. Bavilo. Neskutečně. A ta obálka,...ó můj bože.



Deník malého poseroutky 12, 217, 5*

(teď si říkám, jak jsem mohla přečíst tak málo knih, jak deprimující) Řekla bych, že tento díl byl asi nejvtipnější, samým smíchem jsem nemohla dočíst odstavec, prostě...pavouk v koupelně, zapomenutý bratr, to bylo...wow :D



Píseň zimy, 389, 4*

Knížka byla dobrá. Jako vážně dobrá, originální, ale přijde mi,...jakoby jí něco chybělo. K úplné dokonalosti.



Pax: Můj liščí přítel, 290, 3*

Konečně jsem se od ní odprostila, jo! Všude jsem ji měla a je dočtená. No, má to být smutný příběh o putování, ale rozbrečí se nad ním maximálně tak přecitlivělé děti, ten styl psaní mi přišel hodně dětský, hlavním hrdinou byl dvanáctiletý kluk, neskutečný blbec (jak chce pěšky ujít 500 kiláků za týden?), a...no.



Mléko a med, 204, 4*
Já nevím, jak knihu pojmenovat. Básnická sbírka? Rady do života? Něco "jiného"? Pokud si to nepřečtete, nepochopíte. Ale pozor, pokud nemáte rádi "ehm ehm" témata a scény, nebo prochází vaše knihy rodičovskou kontrolou, tak radši vytrhněte prvních 50 stran...Ne, to prosím vás nedělejte, však to máte beze srandy za méně jak hodinu přečtený!

Komentáře

AENK223Love1D(Bradavice)

Ow, nečetla jsem ani jednu. smajl
Ale na Knihy Dobrovský přes internet mamka kupuje knížky pořád, jsou tam super knížky... Ale žádná se nevyrovná mé oblíbené sérii Hraničářův Učeň... smajlsmajl Super článek, baví mě číst něčí názory na nějaké knihy, protože sama jsem knihomolka. smajl

AENK223Love1DTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Jestli tě to uklidní, tak já jsem minulý rok přečetla taky těch cca 30 knihsmajl Ale bylo by hezké dát třeba tu 100smajl Jenomže to bych musela číst spíše tenké knihy a ne ty bichle, co většinou čtu =D

Butterfly340To se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.