Říše divů

Říše šílenství: Viktorčin deník

O tom,jak se Viktorka stala deníčkářkou



,,Dobře. Tak nashledanou pane Žížaláku!" Zavolala Viktorka na přerostlou žížalu,která kouřila Dýmku míru. Pan Žížalák prodával v papírnictví Houbový sen už 13 let a Viktorka k němu chodila každý rok nakupovat sešity. Zítra nastupuje do 5.třídy,protože v Říši šílenství mají prázdniny jinak než my. Dnes si nekoupila jen sešity a učebnice,ale i notes s tvrdými deskami,na kterém byla nakreslená houba. Na něm bylo napsáno Deník. Celý sešit byl fialový,písmo modré a houba žlutá.Viktorka doběhla do kavárny paní Čepicové.,,Tak Viktorko. Zítra zase do školy! Už máš sešity?" Zeptala se Čepicová,když Viktorce nalévala Rudý jahodový čajík. ,,Ano,pan Žížalák mi všechno prodal. I deník!" Vytasila se sešitem Viktorka. 


,,Ooooh," obdivovala paní Čepicová deník.,,A začneš do něj psát? Já jako dítě měla také deníček." Viktorka pokývala hlavou. Požádala paní Čepicovou i o čokoládové sušenky a smetanový koláček. Poté zaplatila a běžela domů. Proběhla Kouzelným lesem,navštívila cukrovou vesničku a pak šla domů,do malé,bílé vilky s modrou stříškou.Maminka právě plela na zahrádce a tatínek uklízel cestičku. ,,Ahoj,Viktorko! Byla tu Cecilka,jestli půjdeš ven." Prohlásila maminka. Viktorka zavrtěla hlavou.,,Dnes ne. Mám nový deník od pana Žížaláka,"pochlubila se. ,,Dobře,"usmál se tatínek. Viktorka vběhla do domečku a běžela do schodů. Otevřela dveře svého pokojíku a spatřila Alenku,jak si čte něco na počítači.


,,Aleno!" Zařvala naštvaně Viktorka.,,Hehé!" Zasmála se jen Alenka a počítač nedala z ruku.,,Ty máš účet na Říšobooku? A píšeš si s Damianem? Ty ho miluješ!?" Vypískla Alenka. Zahvízdala a pustila počítač na zem,až to křuplo.,,Aleno! Cos to udělala!? To byl Crazlle!" Rozbrečela se Viktorka a vyhodila sestru ze dveří. ,,Sakra,mamka mě zabije. Ale ten počítač přece rozbila Alenka!" Přemýšlela Viktorka nahlas. Tak vzala deník do ruky a začala psát. Nutno podotknout,že Alenka neměla nejlepší pravopis....


Milí denýčku,

dnes jsem nacupovala v Houdovém snu. Koupila jsem denýk a sešity.

Pak jsem byla u paní Šepicové na čaji. A sušenkách. A koláčy. Alenka mi doma četla  Říšobook. A rozbila mi počýtač.

Alena je fakt strašná. Cecilka tu byla,jestly nepudu ven. Dnes ne. 

Zítra začýná škola.

Tvoje Viktorka


Zaklapla deník. Schovala ho do své knihovny a vytáhla knížku,kterou měla přečíst za prázdniny. ,,Pfff. Kouzelné srdíčko. Marie Dominica Rebecka Sofie Levandula Elena Vílína Domečková. To je ale jméno," zachechtala se Viktorka. Nečetla ani stránku,protože podle recenzí šlo o ,,romantické drama". 

Z Viktorky se stala skutečná deníčkářka. Alenka musela zaplatit nový počítač a Viktorka zrušit účet na Říšobooku. Alenka jí taky ukradla deník a dala vám sem pár stran:


Moje básnyčka

Já sem Viky Šílená,

ráda skládám básně,

každý den se mám kjásně.


Celý den jsem se smála,

tak to mám ráda.

Zlý lydi jsou zlý,

já sem ale hoďná.


To nevěříš Deníku,co mi udělala Alenka!!!

Ukradla mi kasičku!

Co mám ďelat??????




Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.