Říše divů

Knihomolka 2.část

,,Ahoj mami! Jsem doma!" Usmívala jsem se. Šla jsem domů hodinu,protože mi ujel autobus,ale za ty knihy to stálo. ,,Klaudý? Co jsem ti řekla?! Vrať se nejpozději v 18:00! A je 20:00! Ještě hodinu a volala bych policii!" Usmála jsem se pod vousy,protože mamka je stejná. Jednou mi slíbila,že mě vyzvedne ze školní družiny. Bylo mi asi 7. Vůbec mi nepřišlo divné,že je skoro 6 večer a mamka tam není. Nakonec volala vychovatelka tátu,ať mě vyzvedne,až pojede z práce. A jenom kvůli tomu,že se mamka zanechala s tetou Jitkou na kafi. ,,Promiň. Půjčovala jsem si knížky a Maky měla výprodej Harryho Pottera....," a abych si to odčinila,hned jsem jí ukazovala všechny knihy. Mamka má pro tohle pochopení. Je taky knihomolka. Hned se mě zeptala,jestli budu Stezku číst hned,nebo až po Skoku do známa,protože ji napsala Shannon Wilsonová. Shannon Wilsonová je zahraniční spisovatelka,stará ,ale vydává moderní knihy. Stezka je sci-fi příběh o holce,kterou unese parta mimozemšťanů,co chtějí ovládnout zemi a ona musí ujít celou zemí,aby varovala rodinu. Maky ji strašně vychvaluje. Ale nikdy ji nezískala do svého knihkupectví. Tak jsem mamku ujistila,že Stezku si přečíst může,protože já začnu Harrym Potterem. Máma a Maky se mají rády,protože já dostávám slevy na knížky,mám tam v podstatě hlídání,a čtenářský klub společně s Elizou. 

Maky má mamku ráda zase proto,že porodila mě. A Kláru. A kdyby nebylo Kláry nikdy nepoznáme Elizu. Večer jsem se schovala do své postele,se sklenicích mléka,oříškových sušenek a Harrym Potterem. Začínalo to být napínavé,když v tu chvíli vypadl proud. Hm,bezva.


Vzala jsem si ze šuplíku baterku a rozsvítila jsem si. Jenže baterka ,měla málo baterek a nefungovala. Tak jsem šla do kuchyně. Hned jsem se přerazila.,,Jau!" Vyjela jsem,když jsem dopadla nosem na podlahu. ,,Ježiši,Klaudý! Co tady blbneš?! Jsou dvě hodiny ráno!" Zařvala vyděšeně mamka. 

,,Tolik? Já myslela,že je tak 10!" Masírovala jsem si hlavu. Mamka vzdychla,vzala mě za ramena a dotáhla mě do kuchyně,kde má lékárničku.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.