Říše divů

Hrdinové z Bradavic #1

Takže ahoj sušenky! Mám tu pro vás novou sérii, která se bude týkat postav ze světa Harryho Pottera. Pro dnešní díl jste si odhlasovali Lenku Láskorádovou. Do komentářů můžete psát své návrhy na příští díl. Jdeme na to!

(Chápu, že dnes se toho Potterheads asi moc nového nedozvědí...,ale co.)



Lenka Láskorádová (Luna Lovegood)


Lenka se narodila v roce 1981, tudíž chodí do stejného ročníku jako Ginny, ale do Havraspáru, což o ní dokazuje, že je velmi chytrá a vnímavá, přestože je pro ostatní trochu divná a střelená. Poprvé se objevila v pátém díle (Fénixův řád).

  


Lenka má pouze otce Xenphilia Láskoráda, vydavatele plátku Jinotaj, matka zemřela a sourozence nemá. Je známá svou vírou v tvory, jejiž existence nebyla dokázána, například vidí i testrály, stejně jako Harry. Je po ní druhým jménem pojmenována Harryho nejmladší dcera, Lily Lenka (Luna) Potterová.

Objeví se poprvé v pátém díle, když Harry, Ron a Hermiona vystupují z vlaku a směřují do Bradavic. Seznámí se a vinou Hermioniny  poznámky se dozvídají i o její přezdívce a také o tom, že je trochu divná. Velice si rozumí s Harrym, jelikož oba ztratili někoho z rodiny a proto oba jako jediní vidí testrály. Je členkou Brumbálovy armády (Následně se ukazuje jako celkem nadaná) a na konci dílu se zúčastní boje s Voldemortem a jeho smrtijedy na ministerstvu kouzel.

Lenka se vdala za vnuka pana Mloka Scamandera, který napsal Fantastická zvířata a kde je najít. Vdala se tedy za Rolfa Scamandera.

Ve filmu "byla" s Nevillem, ale ten si vzala Hannah Abott, dívku z Mrzimoru.
Lenka byla tedy vždy mezi spolužáky označována jako "Střelenka Láskorádová", "Lenka Střelenka" a podobně. (v anglickém originále: Luna Loony) Žije přes kopec od Vydrníku sv. Drába, což je poblíž Weasleyových. Proto se dostavila i na svatbu Billa a Fleur, která proběhla v sedmém díle (Relikvie smrti). Je nepřehlédnutelná, jak kvůli zářivým žlutým šatům, tak kvůli svému tanci, což podle knihy vypadá, jako by zaháněla mouchy.

Ve filmu ji ztvárnila Evanna Lynch, která je své postavě opravdu hodně podobná, její kolegové nebyli schopni rozeznat, kdy hraje a kdy je sama sebou. Pro Lenku sama vyrobila i známé náušnice ve tvaru ředkviček. Podle Jany Temimeové si ráda dělá detaily sama.



Evanna Lynch byla i dlouholetou fanynkou knih o Harrym Potterovi. Když se dozvěděla o konkurzu, okamžitě chtěla jet. Ale její matka řekla, že "má asi takovou šanci jako sněhová koule v pekle", což (jak tvrdí Evanna) nesnáší, když se cituje. Po konkurzu jí jednou zavolali ze studia a požádali jí, aby si neholila obočí, což její sestra vnímala jako dobré znamení.


Nicméně Lenka si nejvíce rozumí s Harrym, Ginny a Nevillem. Ve filmovém zpracování šestého dílu se opět poprvé objeví ve Spěšném vlaku do Bradavic. Když Harryho vybízejí  studentky, aby si šel sednout k nim, že nemusí sedět s Lenkou a Nevillem, Harry řekne, že to jsou jeho přátelé. Lenka na to řekne, že lidé od něj očekávají, že bude mít úžasnější přátele než jsou oni dva, a Harry řekne, že oni dva jsou úžasní. Poté, co Draco omráčí a zneviditelní Harryho, Lenka ho pomocí svých kouzelných brýlí uvidí a postará se o něj.


  


Na Vánoce pozve Harry Lenku na večírek Horacia Křiklana. Později také komentuje famfrpálový zápas mezi Nebelvírem a Mrzimorem, během kterého řekne pouze velmi málo o hře, mluví především o „ velmi důležitých věcech“. Některým studentům se ale její komentář líbil. Na konci knihy se zúčastní bitvy o Bradavice, kde samozřejmě přežije a také společně s Seamusem a Erniem pomocí patronů zachrání Harryho. Její patron je zajíc.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.