Říše divů

Čeho se nejvíce bojím?

(Přeskočíme takové ty věci jako smrt blízkého člověka, sociální interakce nebo písemka z matiky, alright?)


Takže, zdravím vás, zbloudilé duše! Nedávno jsem si řekla "hm, bylo by super lidem říct, čeho se nejvíce bojím, abych opět byla za idiota a oni to mohli využít proti mě, že?" a tak vznikl tenhle článek. Jako většina z mých článků. 




Pavouci

Tenhle strach je asi nejrozšířenější, popravdě řečeno, vůbec se tomu nedivím. Však jsou to takové ohavné potvory, říkám vám, kdyby byli pavouci větší, už dávno by zničili zeměkouli.

Do smrti nezapomenu své tři největší pavoučí incidenty.

1. Po tmě jsem šla po chodbě a když jsem rozsvítila, zjistila jsem, že jsem těsně prošla kolem obřího pavouka, sedícího na zemi. No, zdrhala jsem. A pozavírala okna.

2. Mamka měla za úkol zabít pavouka, který byl nad vanou. Nenašla jsem mrtvolu, ale byla jsem přesvědčena k tomu, abych do vany vešla. Jaké bylo mé překvapení, když jsem pavouka našla nad vodovodním kohoutkem...

3. Nad postelí jsem měla pavouka a zrovna zde nebyl nikdo důvěryhodný, kdo by se o něj postaral. Tak jsem vzala koště a mezitím, co mi tekly proudy slz z očí, jsem odklízela pavouka. Postup to byl zajímavý, ale povedlo se, hurá!

(pro všechny arachnofobiky - vybrala jsem schválně obrázek kresleného, neděsivého pavouka, nechci, abyste dostali mrtvici)



Tma

Právě jsem ze sebe udělala největší idiota na planetě, že? (bože, proč já tenhle článek dělala)

Ovšemže se nebojím, co já vím, strašidel schovaných ve tmě, nebo ruce, které mě chňapne, až se budu potmě plížit do koupelny, jistěže ne...

Ale nenávidím ten pocit, než ve tmě, zranitelná doběhnu ke světlu, než se tam natáhnu, kdy mám pocit, že tam prostě něco je - nebo nabourám do dveří.



Nadpřirozeno

A s tím úzce souvisí nadpřirozeno. Víte, já nevěřím na duchy, démony, upíry a podobné věci, ale strach z toho mám. Nevěřím na vyvolávání duchů, ale nikdy bych to neudělala dobrovolně. 



O tmě a nadpřirozenu se v tomto videu baví Dan Howell a myslím, že to dokáže vysvětlit daleko lépe než já. (a navíc mi - jako vždy - mluví z duše)





Letiště a létání 

Mám dokonce takový pocit, že letiště mi dělají větší problém než samotné létání. Pokaždé, když jsem na letišti, mám hrozné panické záchvaty, úzkosti, jsem nervózní, roztržitá...Nejhorší je to tedy na českém letišti, když teprve letíme do cílové destinace, zvláště, pokud jsem delší dobu neletěla. 

Z větší části za to určitě může incident, který se mi stal zhruba před dvěma lety, když jsem přiletěla z Řecka. Ve zkratce, evakuovali letiště. 

Létání...mám z toho hrozný strach dodnes, ale myslím, že se to postupně lepší. I když, ten člověk, který málem nechal vybuchnout naše letadlo kvůli tomu, že si někde na záchodě zapálil, tomu moc nepomohl...




Čeho se nejvíce bojíte vy? Klasické věci jako výšky, jehly, krev, tma...? Nebo něco neobvyklého?

Komentáře

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Můj největší strach jsou pavouci, což už asi víšsmajl
Jeden z největších pavoučích incidentů se mi stal letos v létě. Slíbila jsem nakrmit dědovi králíky, jenže jednu králíkárnu okupoval obří pavouksmajl Nechtěla jsem na něho šahat koštětem, protože co kdyby vylezl po tý násadě až ke mně, že... Takže jsem zavolala bratra a to byla sakra chybasmajl Chvíli jsme tam trdlovali s oním koštětem. Pak se pavouk ,,záhadně" ztratil a bratr začal křičet, že ho mám na sobě. O půlminuty a pár desítek sprostých slov později jsme zjistili, že to byla moucha aže náš pavouk stále obývá králíkárnu, takže jsme radši zavolali na zlikvidování babičkusmajl

Jinak se taky bojím krve. Dřív mi to problém nedělalo, ale v posledních dvou letech mám z krve hrůzu. Ale aspoň můžu vykládat zážitky o tom, jak jsem třeba omdlela v hodině biologie při dokumentu o infekčních nemocech...smajl

A poslední moje velká fóbie je ze sériových vrahů. Měla bych číst a sledovat méně krimi, vímsmajl
Každopádně dopracovala jsem to až tak daleko, že když se na mě usměje (nebo dokonce promluví!) neznámý člověk, tak moje první myšlenky jsou: ,,Ten člověk musí být rozhodně sériový vrah... A já jsem jeho další oběť. Panebože, měla bych začít zdrhat. Hlavně zachovat klid a sklopit hlavu, třeba si mě dotyčný vůbec nevybral a zabije někoho jiného..."smajl

Butterfly340To se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.