Rere blog

Móda ve světě

Ahojky,
Jak už víte, rozhodla jsem se, že teď delší dobu budu vydávat články o módě, kráse a spol. (nebojte se, když mě něco napadne, tak bude i něco, co s módou vůbec nesouvisí ☺).

Móda ve světě:
V tomto článku si ukážeme, že to co je u nás (v Evropě) módní, neznamená, že někde v Asii je úplně stejná, ale napřed se podíváme na to, co je v módě v Evropě:

Evropa

Jak to vypadá v Evropě? Ploché bříško, hustá hříva, krásný úsměv, perfektní pleť a velikost S - No přesněji řečeno.. takhle vidí módní časopisy krásnou dívku. 

Amazonie 

V Amazonii se můžete setkat s kmenem, který nosí ve tváři a na dolním rtu ozdoby z bambusových třísek. Jsou to Janomamové a o jejich “módě” to není všechno. Oboje pohlaví tu mají stejný účes, který si přeřezávají nakrátko tzv. podle kastrolu. Muži se také často holí na temeni hlavy a kůži si barví na červeno. 

Barma 

Kmen Padaungů má takový zvyk, že od pěti let nosí na krku mosazné obruče. Jak rostou, počet i šířka obručí se zvětšuje, takže osmnáctiletá dívka na svém krku nosí více než 20 obručí, které mohou vážit až 10 kilo!!!!!!!!
Čím delší krk tyto “žirafí ženy” mají, tím se považují za přitažlivější.

Čína

Tohle bude trochu historické, takže odpůrci dějepisu, pokračujte dál :)
V 10. století našeho letopočtu se tu velmi rozvinula nebezpečná móda (Ano, móda může být i nebezpečná :)). V módě bylo mít co nejmenší nožičku a tak řada dívek si tak už od dětství deformovaly nohy, aby měli maličkou nožičku. Nohy byly však tak zdefomované, že se na ně nebyly schopny ani postavit!!
Jak? jednoduše: ve třech letech se malým holčičkám obvazovaly nohy velmi pevnými stuhami, aby chodidla nepřesáhla 10 centimetrů! Naštěstí v roce 1911 byla tato móda zakázána a ženy se považovaly za krásné, i když mají chodidla větší 

Kyrgyzstán

Móda je zde taková, ze se od pěti let dívkám nasazují v době narozenin zlaté korunky na zuby a ve dvaceti letech bývají všechny poseté zlatem
A výsledek: Když se tam na vás usměje žena, úplně se rozzáří :) 

Asie

Podle Asiatek znamená být krásná , že vypadají jako Evropanky a to znamená mít co nejbledší pleť. Proto ženy z Thajska, Korei nebo Japonska v létě nosí přes obličeje šátky, používají silné opalovací krémy a mažou se krémy s bělícími účinky.
To mě připomíná naši historii opalování. :) 


Tak co? Co podle vás znamená být krásná?
Prosím vyplňte tento dotazník? (pomůže mi to zlepšit blog)



Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.