Lucy Hale Make Up
Hra - Lucy Hale Make Up
Video se načítá
 

Psychopatíkův Blog :33

Snová kriminálka Bradavice

Vymyšlený příběh k němuž mě inspiroval dnešní praštěný a lehce úchylný sen, odehrává se v Bradavicích v době pravděpodobně ještě před Harrym Potterem, asi tak v době jeho rodičů, soudě podle lidí ve snu, ve kterém došlo ke kruté dvojité vraždě. Najdou zkušení kriminalisté viníka?

Linda, studentka z Mrzimoru, posledního ročníku v Bradavicích se snaží přijít na kloub tomu, kdo zabil její nejlepší kamarádku, Kaj z Havraspáru a jejího přítele Matějě z Mrzimoru. Měla pár podezřelých, ale bez důkazů by se neodvážila na nikoho ukázat.

Celý příběh si proto znovu nechala projít hlavou...

Kaj a Matěj spolu chodili už od pátého ročníku a zdálo se, že to bude už navždy. Ovšem jen do doby, než Matějě někdo zabil strašlivou smrtí. Ten záhadný někdo na něj seslal smrtící kletbu. Kaj se z toho následně zhroutila, dokonce se sama chtěla zabít, ovšem jen chvíli, pak se její chování záhadně změnilo. Během týdne byla jak vyměněná. A co všechny udivilo nejvíc, začala chodit s Luciusem ze Zmiozelu. To všechny udivilo, protože Lucius byl známý tím, že rozhlašoval, že se s mudly nebaví a Kaj byla z mudlovské rodiny. Ovšem najednou se k ní velice měl.

Lindě se rozsvítila detektivní žárovička nad hlavou. To on by mohl být zodpovědný za Matějovu vraždu. Jak bylo řečeno, Lucius sice rozhlašoval, že považuje mudly za nechutné, ovšem už od čtvrtého ročníku si nemohla nevšimnout, jak na Kaj na hodinách lektvarů visívá očima... Takže ano, Lucius měl motiv! Ale než si mohla být jistá, musela samozřejmě zvážit ještě další možnosti.

Nejvíc jí vrtalo hlavou, co se s Kaj ze dne na den stalo, v jeden den nemohla ani vstát ze země, jak byla otřesená Matějovou smrtí a další den se v klídku a pohodě vedla za ruku s Luciusem.... Skoro to vypadalo, jakoby jí někdo.... vymazal paměť! V ročníku pod nimi byl blonďatý kluk s vyšším egem než schopnosti. Jmenoval se Zlatoslav a bylo ho tvz. všude plno. Všude byl, všechno znal, všechno uměl... a jak to tak bývá, neznal a neuměl nic. Víc mluvil než konal a nebyl den, aby svému okolí nepřipomínal, jak je skvělý. Do všeho se pletl, no zkrátka ho všichni měli plné zuby.Tedy kromě holek do 13ti let, ty mu to divadýlko ještě baštili, ale každé 14 plus bylo jasné, co to je za motovidlo. Tento mladík uměl opravdu snad jen jednu věc. Šlo mu vymazávat paměť. S Matějem se nenáviděli, to on ho mohl zabít a pak, z bezpečnostních důvodů mohl Kaj vymazat paměť.

Tak i jeho Linda zapsala do podezřelých....

Ovšem co se stalo pak...neuplynul ani měsíc od první vraždy a už se stala druhá. A tentokrát byla obětí... Kaj. Linda, zdrcená ztrátou nejlepší kamarádky. byla rozhodnutá odhalit viníka za každou cenu!

Přemýšlela. Jako první jí napadla Narcissa, Zmijozelská studentka. Šilhala po Luciusovi snad od jakživa a na Kay hrozně žárlila. Kdykoli Kaj procházela kolem ní, byla rudá vzteky a svírala ruce v pěst. To mohla být ona...Pak jí ještě napadl Voldemort... V jednu chvíli málem sama sobě vynadala, proč by Kaj zabíjel Voldemort, byla pro něj přece naprosto bezcenná... Ale pak jí došlo, že to není zas až tak šílená myšlenka.. Voldemort mohl chtít zabránit tomu, aby se Lucius křížil s někým z mudlovské rodiny.

Takže to měla dva podezřelé u každé oběti. Co dál? Takže začneme Matějovou vraždou. Kdo měl větší motiv? Určitě Lucius, zabil by Matěje, aby mohl chodit s Kaj... Měl Zlatoslav motiv? No určitě, nenáviděl Matěje, protože se mu smál a zpochybňoval jeho historky. Ted se ještě zaměřit na to, kdy kde kdo byl. Aby se vědělo, kdo má alibi. Zlatoslav byl v době vraždy v knihkupectví a otravoval je tam, aby mu začali prodávat nějákou jeho příšernou knížku... Takže když měl tolik práce s propagací, těžko mohl vraždit...

Lucius měl být ve společenské zmijozelské místnosti, ale kdo ví, kde byl, mohl kdykoli odejít... Takže první vražda je jasná! Lucius zabil Matěje.

Ale kdo zabil chudinku Kaj? V hlavě jí bleskla myšlenka, jestli to přece jenom nebyl taky Lucius. Zda jí jen nevyužil a pak nezabil. Tak se na to šla zeptat chlapců, co s ním bydleli na pokoji. Ti se netvářili, že by se s ní chtěli bavit. Ale po vyslovení Lindina podezření začali vypovídat. ,, Prosímtě ten by jí nezabil, pašoval jí k nám na pokoj, souložili až do rána, že se nikdo z nás nevyspal, až jsme chtěli jít podat stížnost, no ale byla dobrá, už chápu, proč s ní byl i když byla mudlovka, ta to uměla rozjet a ten její jazyk... ale nedovolili nám se přidat, Lucius mi za tu otázku popálil obličej... pravda, jednou se pohádali, když se prý podle ní špatně choval k nějákýmu skřítkovi nebo co já vím, to jo, to mu nabančila jeho vlastní hůlkou, ale to se usmířili a ještě jí kupoval dárky, ne ten by jí nezabil, tak vyfič ke svýmu stolu ty mudlovská šmejdko!" Poslali Lindu pryč. Linda urážku ignorovala a šla se nad svými poznatky zamyslet někam, kde bude mít klid. Takže zbývali Voldemort a Narcissa.

Ale to bylo jasné... Narcissa Kaj nenáviděla snad odjakživa. Přestože Kaj nebyla s čisté kouzelnické rodiny jako ona, byla mnohem lepší kouzelnice a o to víc se nesnášeli, když o kaj začal Lucius projevovat zájem. Takže ano, Narcissa to udělala. Ale pak Lindě došlo: Ne, to by nedokázala, Kaj bylas přece mnohem lepší čarodějka. Tak že by opravdu ten Voldemort? A pak to Lindě došlo. Byly to oba! Narcissa běžela v záchvatu žárlivosti za Voldemortem a řekla mu, že hrozí, že Lucius skončí s někým z mudlovské rodiny. A tak Voldemort šel, a Kaj zabil. A je to.

Vida, dvě vraždy a tři viníci. Všichni tři vrazi byli odsouzeni ke dvoum týdnům jezení kapusty. A to je horší než Azkaban!

Komentáře

Fany7777777VIP(AHS)

Takové sny mívám taky, sice ne kriminálky ale něco podobného. Taky mě někdy napadlo, že bych napsala příběh podle mých, občas praštěných, snů, ale já nemám moc velký spisovatelský talent a taky se mi do toho nikdy nechce. Ale ta tvoje snová kriminálka Bradavice se mi líbí. A to souložení....když si představím že v knížkách je nejvyšší stupeň líbačka.smajl

Fany7777777To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.