Hearts
Hra - Hearts
Video se načítá
Little Pony Bike Racing
Hra - Little Pony Bike Racing
Video se načítá
Giant Creator
Hra - Giant Creator
Video se načítá
 

Psychopatíkův Blog :33

Kostka

Já teda nejsem nějaký filmový nadšenec, ale tenhle film mě úplně dostal! Prostě... nejsem na horory. Nesnáším ty tuctový krváky. Ne že bych se bála, právě naopak. Aji bych se ráda bála, ale prostě to nejde. Ty horory jsou tak nudný a tak blbý... Ale tenhle? Fíha! Ten film mi změnil život a pohled na svět!

O čem že to vlastně je?

Doktorka, policista, studentka matematiky, geniální, ale silně autistický chlapec, konstruktér a uprchlý vězeň se zničeho nic probudí na zvláštním místě... V místnosti ve tvaru krychle, ze které vede šest dveří, každé v jedné stěně. 

Jak posléze zjistí, jsou zavření v obří rubikově kostce. V krychli, která má 3.26 místností a místnosti se navíc pohybují, tak jako normální rubikova kostka, když s ní někdo otáčí. V některých místnostech jsou však pasti. Některé se spustí zvukem, některé zvukem, jiné pohybem. Jiné jsou prázdné a těmi se musí projím, aby našli cestu ven. Ovšem jen jedna z těch mnoha místností je východ a pasti je téměř nemožné rozpoznat od bezpečných místností. 

Je vůbec možné se dostat ven? Podaří se to alespoň někomu z nich nebo tam nakonec všichni umřou, když ne v pasti tak hladem a žízní, protože s sebou nemají vůbec nic? A kdo vůbec postavil tu kostku? A proč oni? Proč je tam zavřeli a kdo? Vláda? mimozemštani? Nějaký bohatý cvok? Se dozvíš, když si pustíš kostku!

Kostka 2 Hyperkrychle

A je i druhý díl. ten je trochu náročnější na pochopení, ale je též skvělý.

¨Tentokrát jsou lidé, jiní, ale svými profesemi docela podobní, uvězněni v jiné kostce. Kosta je celá bílá, má také místnosti a vstupy, také se otáčí, podle všeho dokonce mnohem rychleji než ta první, akorát pasti, zdá se nemá. To je ovšem omyl i v této kostce můžete narazit na pasti, jen ne hned. Tato kostka je totiž hyperkrychle. Čtyřrozměrný prostor, který nemá existovat a začne pohlcovat sám sebe. Míchají se v něm různé časy a reality, všechno se vpíjí do sebe, lidé naráží sami na sebe, nacházejí své věci i svá těla, stěny se různě mění a podle všeho východ neexistuje. Navíc zánik hyperkrychle se blíží a to i se vším, co je v ní. Dostane se někdo ven?

Filmy bych doporučila tak lidem 14+... Ne proto, že by to bylo nějak morbidní, to ne. Ano, past, která na někoho vystříkla kyselinu a jemu odtekl obličej asi také není scéna určená pro děti, ale jinak žádné násilí ani krev. Spíš si myslím, že mladší by nepochopili myšlenku toho filmu a ani by je nebavil. Ale samozřejmě se můžu plést, každý je někde jinde a oba filmy můžu vřele doporučit, já je oba viděla třikrát během krátké doby a klidně bych se podívala znova. 

Takže doporučuju ;´)

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.