Psychopatíkův Blog :33

Co bude po smrti?

Nejdřív chci pozdravit svého čtenáře Lukáše a omluvit se, že jsem už 3 dny nechala blog bez článku :D A seznam knížek bude nejdřív až co zjistím, jak vlastně sestavit ten můj XDD

Tak si aspoň něco přečti a nevymýšlej, ono tě to nezabije :P

A teď k tématu :D

Jako křesťanka bych měla věřit na posmrtný život a na něco jako nebe a peklo...
Ale nedokážu tomu věřit na 100%.
Vlastně se nedá říct, co si doopravdy myslím, protože já tak nějak beru v potaz všechny možnosti.
Beru jako možnost, že po smrti jde naše duše do nebe nebo do pekla, beru v potaz, že se může převtělit a začít žít nový život, beru v potaz, že tu můžem strašit jako duchové ( to by se mi líbilo asi nejvíc XD)
A stejně tak beru i tu možnost, že po smrti není nic...
Čemu věřím, je, že máme duši a nejvíc asi věřím tomu, že ta duše po smrti půjde někam dál... Ale už si netroufám plně věřit, kam. Jestli do jiného světa, k Bohu nebo do jiného těla...
Hlavně doufám, že se naše vědomí po smrti zachová, protože představa toho, úplně zaniknout mi připadá hrozná a hlavně pak mi všechno ztrácí smysl.
Proč bychom se rodili s nějakým vědomím, s nějakou duší a osobností, s city a myšlením, kdybysme jednoho dne ( a z hlediska existence času ve strašně krátkém okamžiku) úplně zaniknout? Ne, tahle myšlenka mi vůbec smysl nedává.
Dřív jsem se smrti dost bála, i navzdory tomu, čemu věřím spíš, ale od doby co se vlastně nebojím ničeho, už mě neděsí. Stejně jsem živá mrtvola :D
Co mě možná trochu děsí je, že i přes mojí víru a přes to, že jsem se s něčím, co by lidé nazvali nadpřirozené, nejednou setkala a znám lidi, kteří také ( a věřím jim) a přesto nedokážu ničemu z toho, co jsem vyjmenovala na začátku, věřit naprosto úplně...
Jsem prostě člověk, co nic úplně nezavrhuje, věřím, že každá z těchto teorií nebo způsobů věření v to, co se stane po smrti, může být pravdivá.
Protože my to doopravdy nevíme. No prostě nevíme! Nechápu lidi, co tvrdí, že po smrti určitě nic není nebo naopak lidi, kteří by dali i život ( :D ) za to, že něco je a že je to právě to a nebo ono.
Můžeme něčemu věřit, k něčemu se přiklánět nebo v něco doufat, ( třeba jako já doufám, že budu duch a budu moct pořádně strašit) ale nikdo z nás nemůže tvrdit. nemůže tvrdit, že to ví nebo že si je tím jistý.
Protože to se doopravdy dozvíme, až když zaklepeme bačkorama ;) 



Komentáře

Kylu(EMO-GIRLS)

Všechno je po smrti možné a za života opravdu záleží jen na tom, v co člověk věří. Já věřím tomu, že po smrti nic není a svým způsobem mě to uklidňuje. Za života člověk zažije radosti, starosti, smutek... Ale to všechno potom bude pryč a ten klid, ničím nerušená nicota je pro mě neskutečně uklidňující myšlenka.

KyluTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

AnkoVIP(✎ Svet kreslenia a maľova...)

Mozek má určité buňky, díky kterým si sami sebe uvědomujeme a jsme. Začalo se tomu říkat vědomí a v náboženství duše.
Je docela možný, že za několik let budeme mít možnost být nesmrtelní. Je celkem jenom otázka času, kdy se tyhle buňky dají do určitého stavu, něco jako do flash disku a potom pojedou jako software na počítači. Je taky možný, že budeme mít něco jako hyperspánkové komory. Ale zajímalo by mě, jestli není lepší zemřít, než žít takhle navždy. A myslím že v kvantové teorii je jedna teorie, nečekaně, že pokud se budeme umět teleportovat, budeme existovat zároveň tam a tady, ale aby ta kopie mohla žít, musí originál zemřít. A pokud by byla vynalezena nesmrtelnost těla i vědomí, tak by to taky bylo naprd, protože generace jsou stále a stále další a za chvíli bychom my skončili někdo v zoo jako lidé z "pravěku".
Co je po smrti? Po smrti není život, protože život je protikladem smrti. Je to jenom něco, co tak lidé označují, protože na to nemáme lepší slovo. Já na peklo a nebe nevěřím. Věřím, že Bůh nestvořil lidi, ale lidi jeho. Nevěřím ani na reinkarnaci. A nevěřím ani na duchy.
I já se smrti stále bojím. Ne jenom svojí, ale i rodiny. Řekla bych ale, že čím starší budeme, tím víc to přijmeme a nakonec to bude osvobození. Nemá smysl hloubat nad tím, co po smrti je a bát se jí, protože je možný, že život máme jenom jeden. Tak bychom ho měli užívat naplno, ne? YOLO!
(Sorry za ty žvásty. =))

AnkoTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Lucy Lupinová(Bradavice)

Ja sa smrti desím, lebo môj oco neustále tvrdí, že po smrti nič nie je, že je to ako keď vypneš televízor, tak ako keď nevieme o sebe pred narodením, tak ani potom. Ale my si to pred narodením možno nepamätáme, a ja mám často pocit, že už som niečo ako použitá duša.

Ja si myslím, že po smrti niečo je. Možno. Že proste človek umrie, a jeho duša sa potom prevtelí do iného človeka, ktorý sa má ešte len narodiť, ale svoj minulý život si nepamätá. Len má často pocit, že na nejakom mieste už bol, že sú mu osoby povedomé, ani nevie prečo, chápe viac veci, ktorým sa možno venoval v minulom živote, je múdrejší a viac chápe veci, lebo sa ich naučil z minulého života.

Je to blbosť, to s tou múdrosťou, ale keby to bola pravda, potom by to mnohé vysvetľovalo,a naozaj by som bola použitá duša. smajl

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

Lucy Lupinová: Vůbec to není blbost, je to prostě jedna z možností a jak říkáš, i to by lecos vysvětlovalo...
Ale je dobře, že se smrti bojíš, protože to znamená, že ti na životě záleží.
Když si uvědomím, jakou neúctu k životu jsem začala mít od doby, co jsem takhle prázdná... Měla bych se za to stydět...ale ne smajl tím hůř možná...
Nicméně strach ze smrti je prostě strach z neznáma. Je to přirozené

PsychoušekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.