Psi a vše o nich

Mám si koupit psa s PP nebo bez ??

Za mě rozhodně s PP.


PP lidově řečeno- papíry

Je to doklad o původu psa, jde o jakýsi "rodný list" štěněte, kde naleznete předky několik generací zpět spolu s nejdůležitějšími informacemi o nich, a je současně zárukou původu psa, není však v žádném případě záručním listem na psa! Díky tomuto průkazu máte jistotu, že z Vámi vybraného roztomilého štěňátka vyroste opravdu jedinec odpovídající standardu plemene, pro které jste se rozhodli.

Štěně s PP nebo bez ?

Stojíte-li před otázkou, zda si pořídit štěňátko s průkazem původu či bez, pak je jednoznačně vhodné zvolit variantu s průkazem původu. Cena takového štěněte je sice výrazně vyšší, máte ale jistotu, že z malé roztomilé kuličky, kterou si přinesete domů, vyroste opravdu pes, pro kterého jste se rozhodli, a nebudete zklamaní, že máte doma zvíře, které Vámi vybrané plemeno připomíná jen velmi vzdáleně či vůbec. A to jsem zmínila jen otázku vzhledu psa, co ale např. různá onemocnění?
Pokud opravdu nechcete psa s rodokmenem, je pak možnost pomoci nějakému odloženému pejskovi, kterých jsou bohužel plné útulky, a nechcete-li psa dospělého, někdy se v útulku dají sehnat i štěňátka.
Avšak "zaručeně čistokrevná" štěňátka bez PP, která jsou nabízena v inzerátech, mohou být velkou neznámou, a i když většinou matka štěňat k vidění bývá, otec je vždy nejistý... Vysvětlení rádoby chovatele, že jde rozhodně o čistokrevná štěňata, ale právě toto jedno štěňátko nedostalo papíry jen proto, že bylo páté, šesté (nebo kolikáté Vás napadne), je opravdu nesmysl. Před vaším definitivním rozhodnutím pořídit si štěně vřele doporučuji náš článek štěňátka bez PP. Jak jsem již zmínila na začátku tohoto článku, průkaz původu není záručním listem na psa, je zárukou původu psa.

Cena štěňat s PP bývá výrazně vyšší než u štěňat bez PP, je však třeba si uvědomit, že cena štěněte odpovídá nákladům spojeným s chovem jako takovým, ne jen s odchováním jednoho konkrétního štěněte či vrhu, jak tomu může být právě v případě štěňat bez PP. K zařazení jedince do chovu vede často náročná cesta, která bývá poměrně nákladná, a i tyto náklady se promítají do konečné ceny štěněte, proto nelze počítat pouhé výdaje spojené s krmením a péči o štěňátka... 


Takže pro začátek je to všechno zítra se můžete těšit na další... řekněme tomu část :)


Komentáře

Adletta(Milujeme MORČÁTKA!!!)

Já mám morče s PP. Ale po pravdě chtěla jsem bez PP protože s PP jdou rychle na dračku. Tak jsem chtela bez nich abych dala šanci i nepapírovým.
smajl
Ale záleží na tobě. Před pořízením doporučuji výběr z několika a vyber si toho co se ti zamlouvá.

AdlettaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

veriska(Správňácký koňáci;))

veronika gratzova: Ty víš že chceš psa s PP jen to rozebíráš....... já bych dala šanci štěnátku...dneska o VO nám učitelka řekla jednu větu: KAŽDÝ MÁ PRÁVO NA DOBRÝ ŽIVOT!!!!!!!!!!!!!!ale záleží na tobě...

veriskaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.