Potterhead

Draco Malfoy #3

Ohnivý Pohár

Jeho otec Lucius získal lístky na finále Mistrovství světa ve famfrpálu, a to přímo do nevyšší lože. Po utkání na kemp sice zaútočí Smrtijedi, ale Malfoy zůstává naprosto klidný a přesouvá se k lesu, kde narazí na Harryho s Ronem a Hermionou, které neušetří svých posměšných poznámek a urážek.

 

 

 

Ve škole se také koná Turnaj Tří Kouzelnických Škol a čeká se na jediné - na den 31. října, kdy nestranný soudce, jímž je Ohnivý pohár vybere tři soutěžící, kteří budou ve třech úkolech reprezentovat své školy. Za bulharskou školu Kruval je vybrán Viktor Krum (jemuž bude Malfoy později fandit), za francouzskou školu Krásnohůlky Fleur Delacourová a za Bradavice Cedric Diggory a k překvapení všech i čtvrtý účastník, kterým není nikdo jiný, než Harry. Kvůli tomuto neobvyklému "rozhodnutí" ohnivého poháru Malfoy vyrobil hromady odznaků, které hlásaly tituly Cedric je nejlepší a Potter je hnusák, které poté nosili skoro všichni studenti na škole, s vyjimkou nebelvírských.

 

 

Před prvník úkolem si Harryho dobírá, že moc dlouho živý nezůstane, což mu Potter oplatí urážkou matky, načež se ho Draco pokusí uřknout, jakmile se k němu otočí zády, ale těsně mine a v tu chvíli přispěchá nový profesor OPČM Alastor Moody, známější jako Pošuk Moody, promění Malfoye v bílou fretku a kouzly s ní mlátí o zem. Bůhví co by se s chlapcem/fretkou všechno stalo, kdyby to celé neviděla profesorka McGonagallová a neproměnila studenta zpátky.

 

Fénixův řád

Jakmile do školy nastoupí nová učitelka OPČM Dolores Jane Umbridgeová, stává se Dracovou oblíbenou profesorkou. Ta poté, kvůli podezření, že někteří studenti se tajně stýkají a učí se novým kouzlům, založí sbor (jehož členy jsou převážně žáci Zmijozelské koleje), který má pátrat po místech případných schůzek a Malfoy je jeho čestným členem. Po několika Měsících se jim podaří, díky "práskačce" z Havraspáru Mariettě Edgecombeové, skupinu dopadnou. Kvůli této události se Umbridgeová stává ředitelkou Bradavic (po útěku Albuse Brumbála) a zavádí přísné nové režimy.

 

 

Harry jednoho večera s malou skupinkou přátel unikne ze školy a letí do Londýna, zachránit svého kmotra, Siriuse Blacka a na místě je napadnou Smrtijedi, vedení právě Malfoyovým otcem. Na místě se však objeví i bystrozorové a Lucius je poslán do Azkabanu. Malfoy ví, že za to může Harry a těsně před koncem roku se kvůli tomu s Harrym popere

 

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.