Natalka d

Sv. Kateřina nejsem křesťan pouze ateista

 Před čtením tohoto článku pamatujte, že to napsal blázen z ateistické rodiny, takže nejsem zodpovědná za to, že jsou informace úplně do detailu a že se naštvete, protože jste ateisti a nesnášíte křesťanství. Takže prosíme všechny ateisty, aby opustili dnešní článek. Konec varování. Varovala jsem vás pokud jste stále neopustili tento článek, tak pamatujte, že jsem vás varovala a že za to nemám zodpovědnost. Můžete číst. Omlouvám se za zdržení.

Ahoj!!! 25.11. tedy příští týden v pondělí bude svátek Sv. Kateřiny.  Prohlášena je za svatou, protože podporovala křesťanskou víru, i když její otec tu víru neuctíval. A jak to teda bylo? Kateřinu její otec nutil se vdát, ale ona nechtěla se vdávat. Jednoho dne potkala poustevníka a ten věděl o jejím problému a tak ji řekl, že Ježíš Kristus je pro ni nejvhodnější manžel a tak se nechala pokřtít a vyznávala křesťanství. Její otec se to dozvěděl a chtěl, aby přestala vyznávat křesťanství, jenže ona ho neposlechla a tak ji zprvu mučil až ji nakonec popravil i přesto, že to byla jeho dcera. Proto ji církev prohlásila za svatou.

 Jedna pranostika praví na svatou Kateřinu zůstaňte celý den pod peřinou. A nyní sem dám  vítězný příspěvek peřiny z mé skupiny, který nám zveřejnila uživatelka hpd Jahoda Lahoda.

 

 

 A kdo uctíval v ČR svatou Kateřinu kromě církve?

U nás ji uctíval český šlechtic Karel IV. Protože v tenhle den měl svůj první lov a zvířata úspěšně ulovil, proto ji na do smrti uctíval, protože věřil, že mu pomohla, když měl svůj první lov.

 

A ještě k tomu má moje mamka svátek. Není svatá, nebojte. Svátek má jak Svatá Kateřina, tak i prostě jen ženy a dívky, které se jmenují Kateřiny.

 

Jinak informace o ní nejsou z wikipedie, ale jsou to informace, které si pamatuju z knížky, kterou jsem četla. Ale nejsou přímo do detailu. A jinak Svatá Kateřina se u nás moc neslaví, slaví ji jen církev a pobožní. Naše rodina jsou ateisti, ale já mám ráda různé svátky, nemusí být zrovna katolické. Jinak to je všechno.

Doufám, že jste si početli, i když vás to určitě nezajímá a čau. Pokud jste to přečetli celé děkuji, že jste vydrželi až do konce. 

  

A bonusová zajímavost z internetu. V tento den dámy platily na tanečních hostinách za pány. Už je to vážně všechno ahoj!!!!

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.