My Dark Corner ⛤

Úklid pokoje - rady a tipy jak na to

Ahoj!

Tak dnes jsem to po velice dlouhé době s dalším článkem. Dala jsem si takovou velkou pauzu a myslím, že mi to jenom prospělo. Ale teď už jdeme rovnou na samotný článek.


 Taky vám občas někdo z rodiny řekne, že máte v pokoji nehorázný bordel? Mě tedy ano a asi (spíš určitě) na tom něco pravdy bude. Občas to tam vypadá jako po výbuchu Černobylu... A tak jsem se rozhodla napsat pár kroků, rad a tipů co se týče toho, jak tento radioaktivní odpad uklidit.

 1. Takže úplně předtím než začneme si připravíme nějaké krabice, úložné boxy a v mém případě i další plastová ramínka na oblečení, protože pokud se vám válí stejně jako mně ve skříni oblečení co prostě a jednoduše normální lidé neskládají (např. šaty) tak se budou hodit.


   Tip: Můžete si k úklidu pustit nějakou hudbu, aby vás dobře naladila. Výborná je nějaká pěkně rychlá, hlavně ne meditační- nezapomeňte, že při úklidu nechcete usnout!

2. Pokud se vám v pokoji válí oblečení na židlích a podobně, roztřiďte ho na špinavé a čisté. Špinavé odneste do prádelního koše, nebo ještě lépe a to rovnou do pračky. Čisté oblečení pečlivě složte do skříně, nebo ho pověste na ramínka.

3. Pak je tu další případ, sice ne můj, ale bratrův a tak ho sem také napíšu. Když to totiž dojde do další fáze a na stole se válí obaly od sušenek a špinavé nádobí, je třeba zakročit. Obaly vyhoďte a nádobí dejte do myčky, pokud nemáte myčku, tak do dřezu.

Takže základ máme a teď ještě ten ostatní binec!


4.Najděte si svůj vlastní systém uklízení. Například já začínám policí napravo u dveří, potom uklízím psací stůl, jako další skříně, postel a úplně nakonec nepořádek na podlaze a opráším lustr.

Tip: Dělejte si přestávky a odpočiňte si! Budete se cítit méně unavení a bude se vám do toho více chtít.

5. Z polic sundejte všechny věci a dejte je na zem. Na polici otřete prach a přetřiďte věci a ty, co už nechcete nebo je nevyužijete dejte do krabice. Všechny ostatní věci uspořádejte otřete a vraťte na původní místo.

  Krabici s věcmi co nechcete přeberte a rozdělte na věci pro sourozence či mladší kamarády, odpadky - tím myslím třeba staré výkresy, které už nechcete a věci, které jsou ve vašem pokoji, ale nemají tam co dělat.

6. Když uklízíte stůl, tak nezapomeňte přebrat šuplíky, věci ze stolu sundejte, roztřiďte a vraťte na své místo.

7.Skříň- největší shromaždiště radioaktivního odpadu. Alespoň u mě to tak funguje, proto je důležité je probrat. Protřiďte oblečení, popadané a válející se různě po pokoji složte, nebo pověste na ramínka. Věci, které vám jsou malé můžete dát sourozencům, příbuzným, na charitu apod.


8. Dále je důležité uklidit i místo pod postelí, naklepat peřiny a srovnat polštáře.

9. Mezi poslední patří podlaha, tam stačí sebrat věci, dát je tam, kam patří, vytřít a vyluxovat.

10. Nakonec opráším lustr, otevřu okno a nechám pokoj vyvětrat.

A je hotovo!

Doufám,že se vám článek líbil a třeba někomu pomůže.

Užívejte si života, mějte se hezky a ahoj!


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.