Můj pes Ervin a já

Výlet na Konopiště

Už jako malá jsem ráda jezdila na zámek Konopiště. Známí je výhradně díky Františku d’Este, jehož atentát započal první světovou válku. Zámek leží přibližně 2 km od města Benešov a obklopuje jej rybník, jehož neblahá vůně napovídá, že je plný ryb.


Výlet jsem se rozhodla podniknout se svojí matkou, bez pochyb se držeje osvědčeného pravidla, že ve dvou se to lépe táhne. Vzaly jsme také oba pejsky, Ervina a Borka.
Cesta autem nám utekla velmi rychle, a jelikož jsme vyrazili v úterý parkoviště bylo skoro prázdné. Pejskové byli rádi, že se konečně mohou proběhnout, neboť cesta autem je vždy stresuje. K zámku vede cesta do kopce. My se vydali cestou lesem, kde jsme v oboře potkali daňky skrvnité, o něž měl Borek velký zájem. Myslím si, že nebýt plotu mezi nimi mohli jsme mít k obědu dančí kýtu na pivu (nebo o jednoho psa méně).
Po úspěšném zdolání kopce nás přivítal malebný zámek Konopiště. V jeho příkopu již přes deset let bydlí medvěd ušatý, jménem Jirka. Ten však v den naší návštěvy spinkal ve svém brlohu. Nedbaje na to, jsme si prohlédli přilehlé zámecké zahrady, plné soch a překrásných rostlin. Potkali jsme také páva, který však, poté co spatřil naše psy, raději utekl. Do zámku samotného jsme se kvůli psům nemohly jít podívat, nicméně jsme tam byly již mnohokrát, takže jsme o moc nepřišly.


Vydali jsme se tedy k přilehlému rybníku. Ten je obklopen krásnými lesy, takže je ideálním místem na procházku. Dojem akorát kazila neblahá vůně rybníku. Jednalo se však jen o maličkost a výlet jsme si všichni moc užili.  

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.