Můj B.L.O.G

Co jste nevěděli o Japonsku

Ayia!


Další článek je na světě. A tento krát o... no, to už jste se snad dočetly. Enjoy!

Jo a ještě něco... zítra bude článek o "Vánocích" a pozítří Akalik čte komentáře 4. Ale ano, ani jedno nebude tehdy, kdy má být. Víte, mám k tomu důvod. Já... eh, necháme to na potom. Toto bylo info.



Kavárny... se zvířaty.

- Když si vyjdete do Japonských ulic a pokusíte se tam napočítat potulných psů, můžete si ušetřit práci tím, že tam žádní na ulici prý nejsou. To ovšem neplatí o kočkách ( taky i proto, že nájemníci často zakazují mít v domě jakékoliv zvíře ). Najdete je na ulici, v kavárnách, prostě všude... a to s těma kavárnami myslím vážně. Někoho chytrého totiž napadlo toto: "Když lidé nemohou mít zvířata doma, co takhle udělat kavárnu s nimi?" ( Ok, takhle to asi nebylo ). No a tak vznikli kočičí kavárny, kde je hodně koček a lidé to místo prostě milují ( poprvé v životě se pomazlit s kočkou... a né jednou ). Ale nebojte. O kočky se tu taky starají.




Japonci spotřebují více papíru na komiksy než na toaletní papír


- Podle mě valná většina z vás zná mangu ( japonskou tvorbu, prostě to, co je na obrázku, anime atd. ). No a jelikož v Japonsku žije více jak 128 milionů obyvatel.. a zas. Manga je velice důležitá v životě mladých lidí a stává se velice, velice populární i mimo Japonsko. Takže, já se zas až tak nedivím. Ale fakt je to zajímavý.




Pravda o hranatých melounech.

- Hezký Photoshop, co xD?...Jenže, tohle je k jídlu a opravdu to existuje. Už vás slyším: A proč jsou kulaté? 

Odpověď je jednoduchá. Když melouny začnou růst, dají je do krychlové klece a meloun se prostě přizpůsobí. Jsou poměrně drahé ale tak na rovinu - divíte se? Já ne... ach ti lidé. Co nevymyslí.




Japonští Simpsonové neexistují

- Ano, vážení, v zemi vycházejícího slunce jsou Simpsonové dokonce zakázáni. A jako obvykle je důvod šílený. Spočítejte u někoho z nich prsty na jedné ruce. Kolik jste napočítali? 4? V Japonsku jsou 4 prsty znakem mafiánské organizace a postavičky by tak patřili do zločinecké organizace. Ale dnes už se to tolik nebere. Když dělají i Anime s lidmi s růžovými vlasy, kteří zabíjejí pro zábavu...




Víte že:


- A víte že, pokud se vlak zpozdí o více než minut, dají vám certifikát jako důkaz, že jste nebyli v hospodě? 

Vlak se tam totiž obvykle zpozdí o 18 sekund ( tohle mít tady ). Jo a tancování po půlnoci bylo až do konce roku 2014 zakázané ( rebel ).




Tak to bylo pár faktů o Japonsku, Jestli chcete něco podobného, je to jen na vás.

Namárië.

Komentáře

ChilliVIP(ANIME!)

Skvělý článek. Prosím, udělej další.
A kočičí kavárny jsou i v ČR. Stávají se čím dál víc populární. Já jsem v nich byla už dvakrát.

ChilliTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

peanut(MIJUJEME PONÍKY a KONÍKY)

Ouuuu! Oni tam nemůžou mít Simpsonovi? Chudáci xD. A do tý kavárny se zvířaty bych chodila každý densmajlsmajl A není divu, že spotřebují tolik papíru na na komiksy, když nemají Simpsonovi. Na něčem přece musí být závislísmajl. Ale anime je taky supersmajlsmajlsmajlsmajlsmajlsmajl

peanutTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.