Michalovo barevná izolepa

"knížky" ve stylu deníku - pár slov k tomu

Hmm... Ještě jsem proti sobě nepoštvala celé HPD... Asi to udělám...

Čaute lidi
Dneska si povíme něco o slavných knižních sériích. Myslím série jako třeba Deník mimoňky nebo Deník malého poseroutky. Všichni je máme rádi, až na mě (určitě se najdou i jiné výjimky)... Je to tak, ale ještě předtím, než mě ukamenujete vám řeknu proč.


1) všechny díly jsou stejné...
    Ano, je to pravda až na některé výjimky mají všechny knihy hodně podobný děj. Jediné, co stojí za přečtení
je jen první a druhý díl, (někdy i speciály, třeba ten díl deníku mimoňky, který je napsán jako parodie na čaroděje ze země oz, |-ten fialovej - vážně nevím jak se jmenuje ale byl super-|)

Nevěříte?
Shrnu vám všechny díly Deníku mimoňky jednou větou.
Nikki má momentálně fajn život, pak se koná školní akce a má šanci zazářit, tak Mackenzie vymyslí ďábelský plán, aby Nikki zničila život a zabránila jí stát se na škole alespoň na 5 minut slavnou. Vše se jí daří a vypadá to, že vyhraje ale nakonec jí Chloe a Zoey zachrání a Brandon jí miluje. Všechno končí větou "JSEM FAKT HROZNÁ MIMOŇKA" 


2) kvantita nahrazuje kvalitu...
    Autorům docházejí nápady, takže buď udělají to, že použijí svojí šablonu z minulého dílu,o které jsem mluvila nebo vymyslí příběh tak retardovaný, že se nedá číst a veškeré pokusy o vtip se stávají trapnými.

Nevěříte?
přečtěte si první a potom poslední Deník malého poseroutky a porovnejte...
nic vysvětlovat nebudu, vidíte samy.


3) Špatný překlad...

    Teď máte důvod učit se anglicky, KNÍŽKY...Rada pro české překladatele: Něco nejde přeložit, tak to nepřekládej nebo vymysli něco lepšího.

Nevěříte?
porovnejte "Boo in Zoo" nebo "Bububu v zoo" Jasně obojí zní špatně ale co je lepší? (mám tady vedle sebe literaturu, kterou mi před třemi roky doporučila moje BFF)


4) "Slaďák"...
    Dojemný a sladký konec je dobrý jen po smutné a kvalitní knížce, takže smůla...

Nevěříte?
Nevěřte, to já četla říkali mi Leni. To je stará, ale dobrá knížka ve stylu deníku.

Tak, teď mi nezbývá nic jiného, než se rozloučit a publikovat.

TAK AHOJ MĚJ SE HEZKY a zamysli se než mě ukamenuješ.

Komentáře

Quasinka 224VIP(ANIME!)

ela: Já s ní taky souhlasím, má pravdu, ale lepší název článku mě nenapadl, takže jsem to pojmenovala takhle. (mimochodem se tady zmiňuji o jedné dobré knížce psané jako deník)

Quasinka 224To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Belania333(Píšeme povídky a příběhy)

Co s týka konkrétních zmiňovaných knížek, souhlasím. Ale „knížky ve stylu deníku“ je až moc obecný pojem.
Nemůžeš házet všechno do jednoho pytle. Jestliže čteš knížky pro děti, není se čemu divit. Tam je velká většina knížek klišé, protože tahle věková skupina je fakt nenáročná.
Existuje spousta kvalitních knih psaných formou deníku, jen by to chtělo trochu hledat. Přijde mi hloupost psát o tom článek, když jsi nic pořádně nečetla.

Belania333To se mi líbí +5 To se mi nelíbí

Quasinka 224VIP(ANIME!)

Belania333: jasně souhlasím s tebou, ale nevěděla jsem, jak to pojmenovat, a nic jiného mě nenapadalo. Samozřejmě znám také dobré knížky psané formou deníku ale ty, o kterých jsem psala jsou nejznámější a nejoblíbenější, takže závěr: poraď mi název článku a já to klidně změním.smajl

Quasinka 224To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.