Luuuuucka Online

Polsko 2018 aneb Deštivá dovolená|Luuuuucka

Ahoj

Jsem po třech týdnech zpět z dovolené a to znamená, že opět je tu další článek. Jak jsem před odjezdem slibovala, mám tu pro vás takové shrnutí mé dovolené, i když většinu z vás to asi nezajímá, tak doufám, že někdo, koho to zaujme se najde. Většina fotek bude mých, ale jedna nebo dvě budou z netu, tak to vám tam pak napíšu. Nemá smysl to víc okecávat, jdeme na článek!

Jak už jste asi z názvu poznaly, byla jsem na dovolené v Polsku. Asi si říkáte, proč v Polsku, že tam není nic zajímavého atd. Na jednu stranu to chápu, protože většina z vás jezdí třeba do Chorvatska, nebo do Afriky apod. Ale náhodou to byla skvělá dovolená. Teď vám k ní povím trochu víc.

Vystřídali jsme pět různých destinací - třikrát v kempu a dvakrát v hotelu/apartmánu. 

Jeli jsme 1.7. kolem půlnoci, protože cesta měla trvat přes osm hodin. Ubytovali jsme se u městečka Mikołajki v kempu. První dva dny pršelo a bylo chladno, takže nic moc a byli jsme pod střechou u stanu. Krom toho jsme byli ještě sledovat fotbal v hospodě, Brazílie nesmí chybět. Teda, vlastně jeden den jsme si udělali výlet do tzv. Wilczy Szaniec (Vlčí doupě), kde jsou pozůstatky nacistických

bunkrů a pevností z do druhé světové války. I za deště je to celkem fajn, protože stromy chytají kapky.

 Poslední den se ale počasí umoudřilo a šli jsme do města. Sice tam nebylo  moře, ale velké jezero, i přesto to tam vypadalo jak na mořském nábřeží.  NÁDHERA! Potom jsme přejeli k moři, do vesnice Stegna, kde jsme strávili  čtyři +- slunečné a teplé dny, převážně u moře. Fakt jsme se celou dobu jen  váleli u moře a jedli gofry (vafle s ovocem, polskou specialitu). Opět nesměl  chybět fotbal v restauraci, kde už to pro mě nebylo tam šťastné a Brazílie  vypadla ve čtvrtfinále s Belgií, takže mi i pár slz ukáplo (jako pardón, ale já si  tu zemi a ty hráče (především Neymara) vážně zamilovala), ale i tak jsem Belgii fandila dál.Když jsme se za několik dní přesunuli do dalšího přímořského městečka Łeba, hned druhý den se počasí zkazilo a nezlepšilo se až do konce dovolené. Ale to předbíhám. Teda, druhý den bylo ještě krásně, teplo a slunečno, takže jsme vyrazili na výlet na písečné duny, kde jsme šli asi kilometr sypkým pískem a pak asi osm kiláků po pláži. Plus nějakých pět kilometrů lesem a dva městem, ale to je nepodstatné. No a pak, za deště jsme se za další dva dny přesunuli konečně do hotelu v Toruni, nádherném historickém městě. Bohužel jsme v luxusním čtyřhvězdičkovém hotelu strávili jen jednu noc (jen proto, abychom nejeli osm set kilometrů najednou, tak jsme to jedním přespáním rozdělili).Nejvíce se nám stoprocentně líbila snídaně, to bylo něco, byli jsme nacpaní jak něco. No, zkrátka potom jsme přejeli do Krakova, kde jsme další čtyři noci bydleli v krásném, moderním apartmánu. Hned první den po příjezdu jsme vyrazili snad na nejplánovanější výlet celé dovolené a to byla prohlídka koncetračních táborů Březinka a Osvětim. Bylo to depresivní, jak se dalo předpokládat. Koncentrák Osvětim sice pěkný není, ale městečko Osvětim, vzdálené asi kilometr ano. Je to tam moc pěkné, moderní i starobylé. Další den jsme se vydali do Krakovského centra. Ze začátku bylo krásné počasí, ale uprostřed obřího náměstí nás zastihl mega slejvák, takže jsme byli do pěti sekund promočení. A měli jsme jen jeden deštník, takže to nebylo moc ideální. No, po obědě ve městě jsme se mokří vrátili na "hotel". Poslední den naší dovolené jsme se vzbudili s deštěm. Bohužel, protože jsme měli jít do zoo. To jsme taky šli, i v dešti. Zvířata naštěstí zalezlá nebyla, zoo byla krásná, jen to počasí vše kazilo. Ale co se dá dělat, to je holt život. Další den ráno už jsme se jen sbalili, nasedli do auta a rozloučili se s Polskem - zemí, kam se určitě někdy vrátím.






Jo a ještě jsem zapomněla zmínit, že v přímořských městech jezdí spousta takových "ještěrek", mini busů třeba pro šest lidí, které vozí z města k moři a tou jsme se taky jednou za slunného dne vezli. Bylo to super, zvlášť s touto písničkou nezapomenutelný zážitek.

A oblíbený polský obchod? Zaručeně Biedronka (Beruška). Usměvavá beruška na logu obchodu si mě získala už první den a moc se mi po ní stýská:)







Fotka 1. - Vlčí doupě

Fotka 2. - Mikołajki

Fotka 3. - Gofry

Fotka 4. - Pláž ve Stegně

Fotka 5. - Písečné duny v Łebě

Fotka 6. - Vstup do koncentračního tábora Osvětim

Fotka 7. - Krakov

Fotka 8. - Krakovská zoo

Fotka 9. - Ještěrkové minibusy (z internetu)

Fotka 10. - Logo obchodu Biedronka (z internetu)

Písnička - Holidays (kterou jsme poslouchali při cestě k moři ještěrkou)


Tak, jsme u konce dovolené a to znamená že i u konce článku. Jasně, kdybych jela do Řecka nebo Chorvatska, bude to vypadat úplně jinak - třicet stupňů, sluníčko a teplé moře. Třeba příště. Každopádně, i tak jsem si to neskutečně užila a bylo to super. Napište, kde jste byli, popř. kam pojedete a co jste tam zajímavýho dělali. Mějte se krásně, užívejte tepla a čáááu!


Vaše Luuuuucka

Komentáře

AENK223Love1D(Bradavice)

Skvělý článek a určitě to bylo super, že? My jsme na dovolené většinu času chodili na procházky, já se koupala jen třikrát v moři, protože jsem pak dostala měsíčky, no...Prostě špatný týden. smajl

AENK223Love1DTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lucy Lupinová(Bradavice)

Biedronka, to poznám. smajl Videla som to logo keď sme išli na Oravu cez Poľsko. xD

Ty sa máš, ja vám všetkým tak závidím tie dovolenky. :(

BTW gofry sú mega super, mala som ich na jesennom festivale minulého roku, mňam mňam. smajl Boli aj tento rok na jarmoku, ale ja som vyžadovala trdelník. xD Ožrala som sa toľko oplátok a trdelníkov, že som mala dosť. smajl Ani na kolotoče som tento rok nebola... ako to? Nuž, mamča so mnou na Calypso ísť nechcela... alebo bol tento rok Twister? Neviem neviem... a prečo o tom vlastne kecám?! JA TU MÁM HODNOTIŤ ČLÁNOK, ÁÁÁ!!!

Lucy LupinováTo se mi líbí +3 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.