Monkey Go Happy 3
Hra - Monkey Go Happy 3
Video se načítá
 

Luna rada píše veci bez zmyslu

Čupakabra

Článok od okuruček o záhadných bytostiach ma veľmi zaujal, ale zaujala ma hlavne čupakabra,tajomný "netvor" čo vysával krv zvieratám.

Články čo som našla na nete:


Upír se šupinami

Obávaná čupakabra je podle vyprávění „očitých svědků“ zvíře s mohutnými tesáky, které chodí po zadních končetinách, na hřbetě se mu táhne hřeben ostnů a je kryté šupinami. Podle některých tvrzení má dokonce jakási netopýří křídla, dlouhý rozeklaný jazyk a odporně páchne. Všechny zprávy se ale shodují v jednom: zabíjí dobytek, hlavně kozy (podle nich dostala jméno, cabra je španělsky koza, chupar znamená vysávat), případně ovce nebo drůbež. Svým obětem vysává krev a zanechává na nich jediné viditelné zranění – dva nebo tři okrouhlé vpichy na hrudi.Záhada pokračuje

Zvíře ulovené letos v Texasu ale není žádný kojot. V kleci se živilo masem z kočičích konzerv a potravu si přidržovalo obratnýma „rukama“ s dlouhými prsty, které se ani trochu nepodobaly tlapám psovitých šelem. Že by tentokrát šlo o opravdovou čupakabru a úplně nový druh savce? Protože se zdálo, že trpí, majitelé ho po několika dnech milosrdně uspali. Vědci dosud zvíře ke zkoumání nedostali, takže jen odhadují, že by v tomto případě mohlo jít o nemocného mývala. Na definitivní vyřešení záhady „vysavače koz“ si tak musíme ještě chvíli počkat...



Více na http://www.abicko.cz/clanek/precti-si-priroda/16307/cupakabra-konecne-ulovena-odhali-tajemny-tvor-svou-skutecnou-tvar.html?utm_source=abicko.cz&utm_medium=copy


Telo tohto čudného tvora je až na niekoľko čiernych chlpov bez srsti, má dlhé pazúry a deformované uši. Podľa legendy cicia krv ostatných zvieratám.

Mŕtveho tvora našla Lacey Ilse. "Tak takéto zvláštne zviera som ešte nevidela," priznala. Jej nález vyvolal medzi ľuďmi množstvo špekulácií. Niektorí z nich tvrdia, že to zviera je jazvec, je však aj skupina tých, ktorí veria, že je to bájny tvor čupakabra.

Jedna z miestnych obyvateliek opísala udalosti bezprostredne po náleze mŕtveho zvieraťa takto: "Na prvý pohľad to vyzeralo ako jazvec. Potom ale niektorí začali vravieť, že je to čupakabra. Keď som sa na obrázky pozrela ešte raz, tak som túto možnosť vôbec nevylúčila."

Telo záhadného zvieraťa odniesli do prírodovedného ústavu, kde ho budú skúmať vedci.

Meno čupakabra pochádza zo španielčiny. Chupar znamená cicať a a cabra znamená koza. Mnohí sa domnievajú, že ide o mystické zviera, ktoré saje krv ostatným. Iní zase vravia, že sa jedná o chorého kojota, či iné divoké zviera. Čupakabru videli prvýkrát v roku 1995 v Portoriku. Potom ju vraj videli aj v Novom Mexiku, v Texase, v strednej a Južnej Amerike.

Môj názor:
Existujú 2 druhu,ten divný kojot a čupakabra? Viem že sa to nedá vylúčiť a pravda určite je,že existovala a možno aj existuje.


Názor čo som si vymyslela:

čupkabra= drakulov domáci miláčik =D

Vaša

Luna632

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.