Love Your Life

Recepty na dezerty #1

Bonjour!


Rozhodla jsem se, že na můj blog dám takovou sérii receptů na dezerty. V každé části vám představím 3 recepty. Inspiraci budu brát z internetu, taky z vlastní hlavy nebo si můžete i vy napsat do komentářů, jaký recept by jste chtěli, abych o něm napsala. Dneska vám představím 2 recepty na palačinky a 1 recept na jahodovou pěnu. Tak pojďme na to! Dobrou chuť! =D


Palačinky z celozrnné mouky
Ingredience:
500 ml mléko
120 g hladká mouka
120 g celozrnná mouka
2 ks vejce
špetka soli
trochu sody
olej

Postup přípravy:
Postup je jednoduchý, podobně jako při klasických palačinkách.
Smícháme obě mouky, přidáme špetku soli, sodu a rozšlehaná vejce. Postupně přiléváme mléko a vymícháme hladké těsto. Těsto necháme chvíli postát. Smažíme na oleji.


Palačinkový dort s jahodami, džemem a tvarohem
Ingredience:
10 ks upečená palačinka
Nádivka:
500 g měkký tvaroh
100 ml zakysaná smetana
2 balíčky vanilkový cukr
100 g práškový cukr
1 kelímek jahodový džem
trochu čerstvé jahody


Postup přípravy:
V misce si smícháme
 tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový a práškový cukr. Každou připravenou palačinku potřeme jahodovým džemem a trochou tvarohové náplně. Palačinky ukládáme na sebe, aby jsme vytvořili palačinkový dort. Dort potom dáme do lednice 
aby pořádně ztuhla a dobře se krájela.

Dort pokrájíme na trojúhelníky a podáváme jí s čerstvými jahodami.


Jahodová pěna
Ingredience:
120 g cukr
100 g jahody
1 PL citronová šťáva
1 ks bílek

Postup přípravy:
Znova něco jednoduchého =D
Do misky dáme bílek, cukr, jahody, citronovou šťávu a všechno spolu vařečkou nebo metličkou na sníh mícháme, dokud pěna není celkem hustá. Nejlépe se udělá v elektrickém šlehači. Potom ji přeložíme do skleněné misky a dáme na několik hodin na chladné místo.


Takže to by bylo na dnes všechno, děkuji za přečtení :3
No a já se jdu najíst =D (Akalik, promiň, že jsem ti to ukradla, prostě se to sem hodilo =D)


Ahoj a dobrou chuť! =D

Au revoir
Sia

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.