Love Your Life

Knižní recenze #1

Bonjour!

Napadlo mi, že když jsem takový knihomol, tak bych vám mohla prozradit, jaké knížky mám doma a jak každou z nich hodnotím. Dnes se podíváme na knihu Plemena koní celého světa. Prendre plaisir!

Plemena koní celého světa
Okay, knížky mám doma sice v slovenštině, ale to neznamená, že bych nemohla tady dát název po česky, ne?

Takže. Tuhle skvělou knížku napsala Judith Draper. V úvodu máte napsáno, například co všechno potřebují koně k tomu, aby se cítili u vás příjemně, nebo jaké znaky na nohou a hlavě můžou jednotlivé koně mít. Také jsou tam popsané choroby, kterými můžou koně trpět a samozřejmě je tam i něco z historie a chování koní. Myslím to tak, že je tam vysvětleno, jak se koně chovají ve volné přírodě, nebo co je pro ně přirozené.

V hlavní části jsou popsána všechny možné plemena koní, odkud pochází, v čem vynikají a také jsou tam různé zajímavosti, stavba těla, výška a zbarvení.

V předposlední části je 14 plemen poníků, jako například Fjord, Connemara nebo Shetland.

V poslední části jsou typy, tedy speciální zbarvení, které koně můžou mít. Například Palomino je zlaté zbarvení srsti, zatímco Appaloosa je strakaté.

I přesto, že tam pár plemen chybí, hodnotím tuto knížku na 9/10 bodů.


Myslím, že tohle není přesně taková knížka, jakou mám já, ale jelikož jsem takový obrázek nevěděla najít, tak alespoň nějaký, z těch knih, co Judy napsala ^^

Takže to by bylo k tomuhle článku všechno. Doufám, že se vám líbil a budu ráda za každou podporu!

Au revoir
Sia

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.